Lenovo ThinkCentre M58e Handboek Voor De Gebruiker
Lenovo ThinkCentre M58e Handboek Voor De Gebruiker

Lenovo ThinkCentre M58e Handboek Voor De Gebruiker

Machine type: 7258, 7260, 7268, 7270, 7280, 7296, 7298, 7304, 7307, 7413, 7491, 7508, 7843, 7847
Hide thumbs Also See for ThinkCentre M58e:
Table of Contents

Advertisement

ThinkCentre
Handboek voor de gebruiker
Machinetypen: 7258, 7260, 7268, 7270, 7280, 7296, 7298, 7304, 7307,
7413, 7491, 7508, 7843 en 7847

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre M58e

  • Page 1 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker Machinetypen: 7258, 7260, 7268, 7270, 7280, 7296, 7298, 7304, 7307, 7413, 7491, 7508, 7843 en 7847...
  • Page 3 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 4 Opmerking Lees eerst de publicatie ThinkCentre Veiligheid en garantie en het gedeelte “Kennisgevingen”, op pagina 75 in dit boekje. Derde uitgave (oktober 2009) © Copyright Lenovo 2009.
  • Page 5: Table Of Contents

    . 63 Het vervangen van de onderdelen voltooien . . 40 Diagnoseprogramma’s . . 64 Beveiligingsvoorzieningen installeren . . 41 Lenovo ThinkVantage Toolbox . . 65 Geïntegreerd kabelslot . . 42 Lenovo System Toolbox . . 65 Hangslot . . 42 PC-Doctor for Rescue and Recovery .
  • Page 6 Lenovo-website (http://www.lenovo.com) . . 70 Bijlage. Kennisgevingen ..75 Hulp en service . . 71 Kennisgeving televisie-uitvoer . . 76 Documentatie en diagnoseprogramma’s gebrui- Europees CE-symbool . . 76 ken . . 71 Handelsmerken .
  • Page 7: Belangrijke Veiligheidsvoorschriften

    Als u geen exemplaar meer hebt van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en garantie, ® kunt u een PDF-versie downloaden vanaf de Support-website van Lenovo http://www.lenovo.com/support © Copyright Lenovo 2009...
  • Page 8 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 9: Hoofdstuk 1. Overzicht Van Het Product

    Optisch station v SATA (Serial Advanced Technology Attachment) intern vaste-schijfstation Videosubsysteem v Geïntegreerde grafische kaart voor een VGA-aansluiting v Sleuf voor PCI (Peripheral Component Interconnect) Express x16 grafische kaart op de systeemplaat, voor een afzonderlijke grafische kaart © Copyright Lenovo 2009...
  • Page 10 Audiosubsysteem v Geïntegreerde HD-audio v Microfoon- en hoofdtelefoonaansluitingen op het voorpaneel v Aansluitingen voor audio lijn-in, audio lijn-uit en microfoon op het achterpaneel v Interne luidspreker (bepaalde modellen) Communicatiemogelijkheden v 10/100/1000 Mbps geïntegreerde Ethernet-controller v PCI V.90 Data/Fax-modem (bepaalde modellen) Voorzieningen voor systeembeheer v Mogelijkheid tot het opslaan van de resultaten van de zelftest bij opstarten (power-on self-test, POST)
  • Page 11 1. De besturingssystemen die hier staan genoemd, worden op het moment dat deze publicatie ter perse gaat, onderworpen aan een compatibiliteitstest of -certificering. Ook kan Lenovo na het verschijnen van dit boekje concluderen dat er nog meer besturingssystemen compatibel zijn met deze computer. Deze lijst is onderhevig aan wijzigingen. Om vast te stellen of een bepaald besturingssysteem gecertificeerd of getest is op compatibiliteit, kijkt u op de website of neemt u contact op met de leverancier van het besturingssysteem.
  • Page 12: Specificaties

    Specificaties In dit gedeelte vindt u de fysieke specificaties van uw computer. Afmetingen Breedte: 175 mm Hoogte: 402 mm Diepte: 440 mm Gewicht Maximumconfiguratie bij levering: 11,2 kg Omgevingsvoorwaarden Luchttemperatuur: In bedrijf: 10° tot 35°C Niet in bedrijf: -40° tot 60°C (in verpakking) Niet in bedrijf: -10°...
  • Page 13: Overzicht Van De Software

    Lenovo waarop Windows Vista of Windows XP vooraf is geïnstalleerd. Lenovo Welcome: Met het programma Lenovo Welcome maakt u kennis met een aantal innovatieve ingebouwde voorzieningen van Lenovo en wordt u door een aantal belangrijke installatietaken geleid. Hierdoor haalt u het beste uit uw compu- ter.
  • Page 14 Lenovo ThinkVantage Toolbox Het programma Lenovo ThinkVantage Toolbox helpt u bij het onderhoud van uw computer. Het verbetert de beveiliging, maakt een betere opsporing van problemen mogelijk, helpt u vertrouwd te raken met de innovatieve technologie van Lenovo en verschaft u een overvloed aan informatie over uw computer.
  • Page 15 Het diagnoseprogramma PC-Doctor for Rescue and Recovery is al vooraf op het vaste-schijfstation geïnstalleerd. Het maakt deel uit van het werkgebied van Rescue and Recovery op elke Lenovo-computer en helpt bij het onderzoeken van de hard- ware via het besturingssysteem; het maakt melding van instellingen die door het besturingssysteem worden beheerd en die hardwareproblemen kunnen veroorza- ken.
  • Page 16: De Plaats Van De Onderdelen

    De plaats van de onderdelen Aansluitingen aan de voorkant van de computer In Figuur 1 ziet u waar de aansluitingen aan de voorkant van de computer zich bevinden. Opmerking: Niet alle computermodellen beschikken over de volgende aansluitin- gen. Figuur 1. Aansluitingen aan voorkant 1 USB-poort 3 Microfoonaansluiting 2 Aansluiting voor hoofdtelefoon...
  • Page 17: Aansluitingen Aan De Achterkant Van De Computer

    Aansluitingen aan de achterkant van de computer In Figuur 2 ziet u waar de aansluitingen aan de achterkant van de computer zich bevinden. Sommige aansluitingen op de achterkant van de computer zijn voorzien van een kleurcode. Dit vergemakkelijkt de aansluiting van de kabels. Figuur 2.
  • Page 18 Aansluiting Beschrijving Audiolijningang Hier komen de audiosignalen binnen van een extern audioap- paraat, zoals een stereo-installatie. Als u een extern audioap- paraat aansluit, verbindt u de audiolijnuitgang van het apparaat met een kabel met de audiolijningang van de compu- ter. Audiolijnuitgang Via deze uitgang worden audiosignalen van de computer ver- zonden naar externe apparaten, zoals actieve stereo luidspre-...
  • Page 19: Componenten

    Componenten In Figuur 3 kunt u zien waar de verschillende onderdelen zich bevinden. Hoe u de kap van de computer verwijdert, leest u in “De kap van de computer verwijderen” op pagina 14. Figuur 3. De plaats van de verschillende componenten 1 Microprocessor, koelelement en 6 Sleuf voor PCI-kaart ventilatoreenheid...
  • Page 20: Onderdelen Op De Systeemplaat

    Onderdelen op de systeemplaat In Figuur 4 ziet u de plaats van de onderdelen op de systeemplaat. Figuur 4. Plaats van de onderdelen op de systeemplaat 1 Microprocessor 12 Aansluiting frontpaneel 2 Aansluiting microprocessorventilator 13 USB-poorten voorkant (2) 3 Geheugensleuven (2) 14 Seriële poort (COM 2) 4 Aansluiting voor temperatuursensor 15 Audioaansluiting vooraan...
  • Page 21: Hoofdstuk 2. Opties Installeren En Hardware Vervangen

    Als u het onderdeel neer moet leggen nadat u het uit de verpakking hebt gehaald, leg het dan op de antistatische verpakking op een vlakke ondergrond. v Leg het onderdeel niet op de kap van de computer of op een metalen onder- grond. © Copyright Lenovo 2009...
  • Page 22: Opties Installeren En Hardware Vervangen

    Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support Opmerking: Gebruik alleen onderdelen die door Lenovo zijn verstrekt. Externe apparaten installeren U kunt externe luidsprekers, een printer of een scanner op uw computer aanslui- ten.
  • Page 23: De Frontplaat Verwijderen En Terugplaatsen

    4. Verwijder eventueel aanwezige sloten waarmee de computerkap is vastgezet, zoals een kabelslot. 5. Als de kap vastzit met handschroeven, draai deze dan los. 6. Druk op de ontgrendelknop voor de kap die zich aan de zijkant van de kap bevindt, schuif de kap naar achteren en neem hem weg.
  • Page 24: Geheugenmodules Installeren Of Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het installeren of vervangen van een geheugenmodule.
  • Page 25 U installeert of vervangt een geheugenmodule als volgt: 1. Verwijder de kap van de computer. Zie “De kap van de computer verwijderen” op pagina 14. Opmerking: Bij deze procedure is het handig als u de computer op de zijkant zet. 2.
  • Page 26: Pci-Kaart Installeren Of Vervangen

    Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het installeren of vervangen van een PCI- kaart.Uw computer beschikt over één sleuf voor PCI Express x1-kaarten, één sleuf voor PCI Express x16-kaarten en twee aansluitingen voor PCI-kaarten.
  • Page 27 Figuur 10. De kaartklem openen Opmerkingen: a. De kaart zit vrij stevig vast in de kaartsleuf. Indien nodig kunt u elke kant van de kaart beurtelings iets heen en weer bewegen om hem eruit te halen. b. Als de kaart vastzit onder een klem, drukt u op de klem 1 zoals afge- beeld om de vergrendeling te openen.
  • Page 28: Interne Stations Installeren

    Figuur 11. De kaartklem sluiten Volgende stappen: v Als u met een andere optie wilt werken, gaat u naar het desbetreffende gedeelte. v Als u de installatie wilt voltooien, gaat u naar “Het vervangen van de onderdelen voltooien” op pagina 40. Interne stations installeren In dit gedeelte vindt u informatie over en instructies voor het installeren van interne stations.
  • Page 29 Wanneer u een intern station installeert, moet u er goed op letten of het comparti- ment dat u daarvoor wilt gebruiken geschikt is voor het desbetreffende type en formaat station. Zorg ook dat de interne stationskabels goed worden aangesloten op het geïnstalleerde station. Stationsspecificaties De computer wordt geleverd met de volgende in de fabriek geïnstalleerde stations: v Een optische-schijfstation in compartiment 1 (bepaalde modellen)
  • Page 30 ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het installeren van een station in comparti- ment 1 of 2.
  • Page 31 5. Installeer de bij het station geleverde beugel aan de zijkant van het station. Figuur 14. Een beugel installeren 6. Installeer het station in het compartiment. Figuur 15. Een nieuw station installeren 7. Als u de frontplaat weer wilt aanbrengen, plaatst u de plastic nokjes aan de rechterkant van de frontplaat in de overeenkomstige gaatjes in het chassis.
  • Page 32: Het Primaire Vaste-Schijfstation Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van het primaire vaste- schijfstation.
  • Page 33 Figuur 17. Het primaire vaste-schijfstation verwijderen 5. Schuif de houder van het vaste-schijfstation uit het chassis. 6. Trek aan de blauwe hendel 3 om het vaste-schijfstation te ontgrendelen en het uit de houder te verwijderen. 7. Verbuig de zijkanten van de blauwe beugel zodanig dat u het station uit de beugel kunt halen.
  • Page 34: Het Secundaire Vaste-Schijfstation Vervangen

    Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support Opmerking: Afhankelijk van uw modeltype heeft uw computer een tweede com- partiment voor het installeren of vervangen van een tweede vaste- schijfstation.
  • Page 35 Belangrijk: Wanneer u een nieuw vaste-schijfstation ontvangt, ontvangt u ook een set Product Recovery discs (Herstelschijven). Deze set Product Recovery- schijven stelt u in staat de inhoud van het vaste-schijfstation te herstel- len naar de standaard fabrieksinstellingen. Voor meer informatie over het herstellen van in de fabriek geïnstalleerde software, zie Hoofd- stuk 3, “Informatie over systeemherstel”, op pagina 45.
  • Page 36 Figuur 21. Het vaste-schijfstation in de beugel plaatsen 9. Schuif het nieuwe vaste-schijfstation in de stationshouder totdat het station op zijn plaats vastklikt. 10. Plaats de stationshouder voor de vaste schijf in het chassis zodat deze op zijn plaats vastklikt onder het metalen plaatje. Zorg dat de stationshouder voor de vaste schijf stevig vastzit in het chassis.
  • Page 37: Het Optische-Schijfstation Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van het optische-schijf- station.
  • Page 38: Het Diskettestation Vervangen

    Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support Afhankelijk van uw model heeft uw computer mogelijk geen diskettestation of kaartlezer. In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van het diskette- station.
  • Page 39: De Voedingseenheid Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de voedingseenheid. U kunt de voedingseenheid als volgt vervangen: 1.
  • Page 40: De Module Met Het Koelelement En De Ventilator Vervangen

    8. Breng de vier schroeven aan waarmee de voedingseenheid wordt bevestigd. Opmerking: Gebruik alleen de schroeven die door Lenovo zijn verstrekt. 9. Sluit de de voedingskabels weer aan op de systeemplaat en op de stations.
  • Page 41 In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de module met het koel- element en de ventilator. Let op! Het koelelement en de ventilatoreenheid kunnen zeer heet zijn. Zet de computer uit en laat hem drie tot vijf minuten afkoelen voordat u de kap van de computer verwijdert.
  • Page 42: De Ventilatoreenheid Vooraan Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de ventilatoreenheid aan de voorzijde.
  • Page 43 Figuur 29. Ventilatoreenheid aan voorzijde verwijderen 5. Verwijder de voorste ventilatoreenheid uit het chassis. 6. Installeer de nieuwe ventilatoreenheid door de rubberen koppelingen van de ventilatoreenheid precies vóór de gaatjes in het chassis te houden en de koppe- lingen door de gaatjes te drukken. 7.
  • Page 44: De Ventilatoreenheid Achteraan Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de ventilatoreenheid aan de achterzijde.
  • Page 45 3. Ontkoppel de kabel van de ventilatoreenheid aan de achterzijde van de desbe- treffende aansluiting op de systeemplaat. Zie “Onderdelen op de systeemplaat” op pagina 12. 4. De achterste ventilatoreenheid zit met vier rubberen koppelingen vast aan het chassis. Verwijder de vier rubberen delen voorzichtig van de achterkant van het chassis door ze af te breken of ze los te knippen met een schaar.
  • Page 46: Het Toetsenbord Vervangen

    Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van het toetsenbord. Om het toetsenbord te vervangen, doet u het volgende: 1.
  • Page 47: De Muis Vervangen

    Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://www.lenovo.com/support In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de muis. Om de muis te vervangen, doet u het volgende: 1.
  • Page 48: Het Vervangen Van De Onderdelen Voltooien

    Figuur 34. Muisaansluitingen 4. Haal de stekker van de defecte muis uit de aansluiting op de computer. 5. Sluit de nieuwe muiskabel aan op de juiste aansluiting op de computer. 6. Ga naar “Het vervangen van de onderdelen voltooien”. Het vervangen van de onderdelen voltooien Nadat u de onderdelen hebt vervangen, sluit u de kap van de computer en sluit u alle losgekoppelde kabels weer aan, zoals netsnoeren.
  • Page 49: Beveiligingsvoorzieningen Installeren

    6. Hoe u de configuratie bijwerkt, leest u in Hoofdstuk 4, “Werken met het pro- gramma Setup Utility”, op pagina 55. Opmerking: In de meeste landen verlangt Lenovo dat de defecte CRU wordt gere- tourneerd. Informatie hierover vindt u bij de CRU, of ontvangt u enkele dagen nadat de CRU is afgeleverd.
  • Page 50: Geïntegreerd Kabelslot

    Dit is hetzelfde type slot dat ook voor veel notebookcomputers wordt gebruikt. Kabelsloten kunnen rechtstreeks bij Lenovo worden besteld. Kabelsloten kunnen rechtstreeks bij Lenovo worden besteld oor te zoeken op Kensington op: http://www.lenovo.com/support...
  • Page 51: Wachtwoordbeveiliging

    Figuur 37. Een hangslot aanbrengen Wachtwoordbeveiliging Om onbevoegd gebruik van de computer te verhinderen, kunt u met het pro- gramma Setup Utility een wachtwoord instellen. Bij het aanzetten van de computer wordt u gevraagd het wachtwoord in te voeren; hierdoor wordt het toetsenbord ontgrendeld en kunt u de computer normaal gebruiken.
  • Page 52 3. Verzet de jumper van de standaardpositie (pennetje 1 en 2) naar de positie voor onderhoud of configuratie (pennetje 2 en 3). 4. Installeer de kap van de computer terug en sluit het netsnoer aan. Zie “Het vervangen van de onderdelen voltooien” op pagina 40. 5.
  • Page 53: Hoofdstuk 3. Informatie Over Systeemherstel

    Hoofdstuk 3. Informatie over systeemherstel In dit hoofdstuk maakt u kennis met de hersteloplossingen die Lenovo biedt. Uit- gelegd wordt wanneer en hoe u de volgende herstelmethoden kunt gebruiken: v Herstelmedia maken en gebruiken v Backup- en herstelbewerkingen uitvoeren v Het werkgebied van Rescue and Recovery gebruiken...
  • Page 54: Herstelmedia Gebruiken

    v Om herstelschijven te maken in Windows XP klikt u op Start → Alle programma’s → ThinkVantage → Herstelmedia maken. Volg de instructies op het scherm. Herstelmedia gebruiken In dit gedeelte vindt u instructies over het werken met herstelmedia onder ver- schillende besturingssystemen.
  • Page 55: Backup- En Herstelbewerkingen Uitvoeren

    Recovery onder Windows 7 doet u het volgende: 1. Op het bureaublad van Windows klikt u op Start → Alle programma’s → Lenovo ThinkVantage Tools → Enhanced Backup and Restore. Het pro- gramma Rescue and Recovery wordt geopend. 2. Klik in het hoofdvenster van Rescue and Recovery op de pijl Rescue and Recovery geavanceerd starten.
  • Page 56: Het Werkgebied Van Rescue And Recovery Gebruiken

    4. Volg de aanwijzingen op het scherm. v Om een herstelbewerking uit te voeren vanuit het programma Rescue and Recovery onder Windows Vista of Windows XP doet u het volgende: 1. Op het bureaublad van Windows klikt u op Start → Alle programma’s → ThinkVantage →...
  • Page 57: Noodherstelmedia Maken En Gebruiken

    Het werkgebied van Rescue and Recovery kunt u als volgt starten: 1. Controleer of de computer uit staat. 2. Druk herhaaldelijk op de toets F11 wanneer u de computer aanzet. 3. Als u een geluidssignaal hoort of het logo-scherm ziet, laat u F11 los. 4.
  • Page 58: Noodherstelmedia Maken

    U maakt als volgt een noodherstelmedium onder Windows 7: 1. Op het bureaublad van Windows klikt u op Start → Alle programma’s → Lenovo ThinkVantage Tools → Enhanced Backup and Restore. Het pro- gramma Rescue and Recovery wordt geopend.
  • Page 59: Een Reparatiediskette Maken En Gebruiken

    1. Zet de computer aan en zorg dat de computer internettoegang heeft. 2. Volg de instructies op de website: http://www.lenovo.com/think/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-54483 3. Nadat de reparatiediskette is gemaakt, haalt u de diskette uit het diskettestation en voorziet u deze van een etiket met de tekst Reparatiediskette. Berg de diskette vervolgens op een veilige plaats op voor toekomstig gebruik.
  • Page 60: Een Herstelapparaat In De Opstartvolgorde Opgeven

    Stuurprogramma’s voor tijdens fabricage geïnstalleerde apparaten bevinden zich op het vaste-schijfstation van de computer (doorgaans station C:) in de map SWTOOLS\DRIVERS. De meest recente stuurprogramma’s voor tijdens fabricage geïnstalleerde apparaten vindt u ook op de website http://www.lenovo.com/ support. Andere stuurprogramma’s worden meegeleverd bij de desbetreffende apparaten.
  • Page 61 v Gebruik een reparatiediskette om het werkgebied van Rescue and Recovery te repareren of om een bestand te repareren dat nodig is om naar Windows te kun- nen gaan. Zie “Een reparatiediskette maken en gebruiken” op pagina 51. v Gebruik een herstelmedium als u het systeemstation of het vaste-schijfstation wilt herstellen naar de fabrieksinstellingen.
  • Page 62 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 63: Copyright Lenovo

    Om de computer te kunnen gebruiken is het niet noodzakelijk dat u een wacht- woord instelt. Het gebruik van wachtwoorden vergroot echter de veiligheid van computergebruik. Lees de volgende paragrafen als u besluit een wachtwoord in te stellen. © Copyright Lenovo 2009...
  • Page 64: Overwegingen Ten Aanzien Van Wachtwoorden

    Overwegingen ten aanzien van wachtwoorden U kunt elke combinatie van maximaal 16 alfabetische en numerieke tekens gebrui- ken. Omwille van de veiligheid verdient het aanbeveling om een sterk wachtwoord te gebruiken, dat niet eenvoudig kan worden geraden. U stelt als volgt een sterk wachtwoord in: v Ze zijn minstens acht tekens lang v Ze bevatten minimaal één letter en één cijfer...
  • Page 65: Apparaten In- En Uitschakelen

    Apparaten in- en uitschakelen In dit gedeelte vindt u informatie over het in- of uitschakelen van de volgende apparaten: SATA-controller Als deze voorziening is ingesteld op Disabled, worden alle appa- raten die zijn aangesloten op de SATA-aansluiting (bijvoorbeeld de vaste schijf of het optische station) uitgeschakeld en niet weer- gegeven in de systeemconfiguratie.
  • Page 66: De Opstartvolgorde Selecteren Of Wijzigen

    Opmerking: Door een opstartapparaat te selecteren in het scherm met Please select boot device, wordt de opstartvolgorde niet permanent gewijzigd. De opstartvolgorde selecteren of wijzigen Om de ingestelde opstartvolgorde te bekijken of te wijzigen, gaat u als volgt te werk: 1.
  • Page 67: Hoofdstuk 5. Systeemprogramma's Bijwerken

    Lenovo brengt regelmatig wijzigingen of verbeteringen aan in het POST en het BIOS. Bijgewerkte versies kunnen worden opgehaald van internet, vanaf de Lenovo-website op http://www.lenovo.com. Instructies voor het gebruik van POST/BIOS-updates vindt u in een TXT-bestand dat samen met de update- bestanden wordt gedownload.
  • Page 68: Het Bios Bijwerken (Flashen) Vanuit Het Besturingssysteem

    6. Volg de instructies op het scherm om de update te voltooien. Het BIOS bijwerken (flashen) vanuit het besturingssysteem Opmerking: Omdat door Lenovo voortdurend verbeteringen worden doorgevoerd op de website, kan de inhoud van de webpagina zonder bericht vooraf worden gewijzigd, inclusief de inhoud waarnaar in de vol- gende procedure wordt verwezen.
  • Page 69 10. Zet de computer uit en weer aan. 11. Het herstelproces duurt ongeveer twee of drie minuten. In die tijd hoort u een reeks geluidssignalen. Nadat het bijwerken is voltooid, gaat het beeldscherm uit, stoppen de geluidssignalen en gaat het systeem vanzelf uit. Haal de schijf uit het optische station voordat het systeem volledig wordt uitgeschakeld.
  • Page 70 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 71: Hoofdstuk 6. Diagnose En Probleemoplossing

    ThinkCentre Veiligheid en garantie. Mocht u het probleem niet zelf kunnen oplossen, laat de computer dan nazien. In de bij uw computer geleverde informatie over veiligheid en garantie vindt u een lijst van telefoonnummers voor service en ondersteuning. © Copyright Lenovo 2009...
  • Page 72: Diagnoseprogramma's

    Soort fout Handeling Het toetsenbord werkt niet. De Controleer of: computer reageert niet op het v De computer is ingeschakeld. toetsenbord. v Het beeldscherm aan staat en de knoppen voor helderheid en contrast goed zijn ingesteld. v De kabel van het toetsenbord stevig in de aansluiting van het toetsenbord op de computer zit.
  • Page 73: Lenovo Thinkvantage Toolbox

    Lenovo, stuurprogramma’s kunt bijwerken en systeeminformatie kunt bekijken. Om Lenovo System Toolbox te starten, klikt u op Start → Alle programma’s → Lenovo Services → Lenovo System Toolbox. Volg de instructies op het scherm. Meer informatie over het werken met het diagnoseprogramma vindt u in het Help- systeem van Lenovo System Toolbox.
  • Page 74: Pc-Doctor For Rescue And Recovery

    PC-Doctor for Rescue and Recovery Het diagnoseprogramma PC-Doctor voor Rescue and Recovery maakt deel uit van het werkgebied van Rescue and Recovery op elke Lenovo-computer. U kunt PC- Doctor for Rescue and Recovery ook gebruiken als het niet lukt om Windows op te starten.
  • Page 75: De Muis Schoonmaken

    U kunt het diagnoseprogramma uitvoeren vanaf een diagnoseschijf die u zelf hebt gemaakt. Dit doet u als volgt: 1. Controleer of het optische station dat u wilt gebruiken ingesteld is als eerste opstartapparaat in de opstartvolgorde van de computer. Zie “Een opstart- apparaat kiezen”...
  • Page 76 Opmerking: De onderstaande afbeelding verschilt wellicht van uw muis. 1 Ring 2 Bal 3 Plastic rollers 4 Balhouder U reinigt een niet-optische muis als volgt: 1. Zet de computer uit. 2. Ontkoppel de muis van de computer. 3. Keer de muis om. Draai de ring 1 naar de ontgrendelde stand. De bal komt nu te voorschijn.
  • Page 77: Hoofdstuk 7. Informatie, Hulp En Service

    PDF-bestand te openen, dan verschijnt er een bericht en wordt u door de installatie van Adobe Reader geloodst. 2. De publicaties zijn in andere talen beschikbaar op de website van Lenovo Sup- port op: http://www.lenovo.com/support...
  • Page 78: Lenovo Welcome

    Start → Alle programma’s → ThinkVantage → Productivity Center. Lenovo Welcome Met het programma Lenovo Welcome maakt u kennis met een aantal innovatieve ingebouwde voorzieningen van Lenovo en wordt u door een aantal belangrijke setuptaken geleid. Hierdoor haalt u het beste uit uw computer.
  • Page 79: Hulp En Service

    Ontwerpwijzigingen - In sommige gevallen moet een product na de verkoop worden aangepast. Lenovo of uw Lenovo-dealer zal dergelijke technische wijzi- gingen aanbrengen als ze van toepassing zijn op uw hardware. De volgende items vallen niet onder de garantie:...
  • Page 80: Andere Services

    Om recht te blijven houden op de garantieservice dient u uw aankoopbewijs te bewaren. Voor een lijst van telefoonnummers van Lenovo Support in uw land of regio gaat u naar http://www.lenovo.com/support en klikt u op Support phone list. U kunt ook de bij uw computer geleverde ThinkCentre Handleiding voor veiligheidsrichtlijnen en garantie raadplegen.
  • Page 81: Extra Services Aanschaffen

    De naam en beschikbaarheid van een service kan per land en regio verschillen. Meer informatie over deze services vindt u op de Lenovo-website op: http://www.lenovo.com Hoofdstuk 7. Informatie, hulp en service...
  • Page 82 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 83: Bijlage. Kennisgevingen

    Bijlage. Kennisgevingen Mogelijk brengt Lenovo de in dit document genoemde producten, diensten of voorzieningen niet uit in alle landen. Neem contact op met uw plaatselijke Lenovo- vertegenwoordiger voor informatie over de producten en diensten die in uw regio beschikbaar zijn. Verwijzing in deze publicatie naar producten of diensten van Lenovo houdt niet in dat uitsluitend Lenovo-producten of -diensten gebruikt kun- nen worden.
  • Page 84: Kennisgeving Televisie-Uitvoer

    Macrovision Corporation beschikt. Reverse engineering of demontage is verboden. Europees CE-symbool Handelsmerken De volgende termen zijn handelsmerken van Lenovo in de Verenigde Staten en/of andere landen: Lenovo Rescue and Recovery Het Lenovo-logo...
  • Page 85: Trefwoordenregister

    22 installeren stuurprogramma’s 51 instellen herstelapparaat 52 elektronische boeken, map 69 wachtwoord 56 elementaire probleemoplossing 63 instellingen Ethernet 2 bekijken 55 Ethernet-poort 10 wijzigen 55 externe opties installeren 14 interne stations 1 extra services aanschaffen 73 © Copyright Lenovo 2009...
  • Page 86 32 achterkant 9 voorkant 8 Power-On Password (systeemwachtwoord) 56 probleemoplossing, diagnose 63 probleemoplossing, elementair 63 Lenovo System Toolbox 65 problemen met herstelprocedures oplossen 52 Lenovo ThinkVantage Toolbox 65 Productivity Center, ThinkVantage 69 Lenovo ThinkVantage Tools 69 Lenovo-website 70...
  • Page 87 56 overwegingen 56 vergeten 43 wissen 43 wachtwoordbeveiliging 43 wachtwoorden gebruiken 55 Website, Lenovo 70 werkgebied, Rescue and Recovery 48 werkgebied van Rescue and Recovery 48 wijzigen opstartvolgorde apparaten 58 wachtwoord 56 wissen, wachtwoord 56 zelftest (power-on self-test, POST) 59...
  • Page 88 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 90 Onderdeelnummer: 53Y6344 Gedrukt in Nederland (1P) P/N: 53Y6344...

Table of Contents