Lenovo ThinkCentre A70 User Manual

(slovenian) user guide
Hide thumbs Also See for ThinkCentre A70:
Table of Contents

Advertisement

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre A70

  • Page 3 ThinkCentre Vodič za uporabnika...
  • Page 4 Opomba Preden začnete uporabljati te informacije in izdelek, za katerega so namenjene, zagotovite, da ste prebrali in razumeli Priročnik z varnostnimi in garancijskimi informacijami za ThinkCentre in “Obvestila”, na strani 69. Druga izdaja (junij 2010) © Copyright Lenovo 2010.
  • Page 5: Table Of Contents

    . 40 Access Help . 64 Varnost in garancija . . 64 Poglavje 3. Informacije o obnovitvi . . . 43 Spletno mesto Lenovo (http://www.lenovo.com) . . 65 Izdelava in uporaba obnovljivih medijev . . 43 Pomoč in servis . 65 Izdelava obnovitvenih medijev .
  • Page 6 Stvarno kazalo ... 71 Vodič za uporabnika...
  • Page 7: Pomembne Varnostne Informacije

    škodo na izdelku. Če ne najdete svojega izvoda Priročnika z garancijskimi in varnostnimi informacijami za ® ThinkCentre, lahko prenesete različico v formatu PDF s spletnega mesta s podporo Lenovo na naslovu: http://www.lenovo.com/support © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 8 Vodič za uporabnika...
  • Page 9: Poglavje 1. Pregled Izdelka

    Trdi disk SATA (Serial Advanced Technology Attachment) Video podsistem v Vgrajena grafična kartica preko spojnika VGA (Video Graphics Array) v Reža za grafično kartico PCI (Peripheral Component Interconnect) Express x16 na sistemski plošči za ločeno grafično kartico © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 10 Avdio podsistem v Integriran HD avdio (high-definition) v Spojnik za mikrofon in spojnik slušalk na sprednji plošči v Vhodni spojnik za zvok, izhodni spojnik za zvok in spojnik za mikrofon na zadnji plošči Povezljivost v Integriran krmilnik Ethernet 10/100/1000 Mb/s Funkcije za upravljanje sistema v Zmožnost shranjevanja rezultatov samopreizkusa ob vklopu (POST) za strojno opremo v ACPI (Advanced Configuration and Power Interface)
  • Page 11 (predhodno nameščeno zaradi pravic do nižje različice v Windows 7 Professional) Operacijski sistemi, potrjeni ali testirani za združljivost Lenovo lahko po izdaji tega priročnika določi dodatne operacijske sisteme, ki so združljivi z vašim računalnikom. Če želite ugotoviti, ali je bil določen operacijski sistem certificiran oziroma ali je bila preizkušena njegova združljivost, preverite spletno mesto prodajalca...
  • Page 12: Specifikacije

    Specifikacije Razdelek navaja fizične specifikacije računalnika. Dimenzije Širina: 160 mm (6,3 palca) Višina: 355 mm (14 palcev) Globina: 355 mm (14 palcev) Teža Maksimalna konfiguracija ob odpremi: 6,5 do 7 kg (14,3 do 15,4 funtov) (brez embalaže) Maksimalna konfiguracija pri pošiljanju: 10,5 kg (23,15 funtov) (z embalažo) Okolje Temperatura zraka: Delovanje: 10 °...
  • Page 13 Več informacij najdete v razdelku “Lenovo ThinkVantage Tools” na strani 63. Opomba: Program Lenovo ThinkVantage Tools je na voljo samo na računalnikih, na katerih je nameščen operacijski sistem Windows 7, ki ga ponuja Lenovo.
  • Page 14: Adobe Reader

    Primeri programske opreme, ki mora biti posodobljena, so programi, ki jih nudi Lenovo, kot sta Rescue and Recovery in ThinkVantage Productivity Center. Programska oprema Fingerprint: Integrirani čitalnik prstnih odtisov, ki je na voljo na nekaterih tipkovnicah, deluje s programom programske opreme Fingerprint in omogoča vpis prstnega odtisa in njegovo povezavo z geslom Windows.
  • Page 15: Mesta

    Mesta V tem razdelku podajamo informacije, ki vam bodo v pomoč pri iskanju spojnikov računalnika, komponent, delov na sistemski plošči in notranjih pogonov. Lociranje spojnikov, krmilnih elementov in indikatorjev na prednji strani računalnika Slika 1 prikazuje mesta spojnikov, krmilnih elementov in indikatorjev na sprednji strani računalnika.
  • Page 16: Lociranje Spojnikov In Delov Na Zadnji Strani Računalnika

    Lociranje spojnikov in delov na zadnji strani računalnika Slika 2 prikazuje mesta spojnikov in delov na zadnji strani računalnika. Nekateri spojniki na zadnjem delu računalnika so označeni z različnimi barvami, kar vam omogoča lažji priklop kablov. Slika 2. Lokacije zadnjih spojnikov in delov 1 Stikalo za izbiro napetosti (na voljo v 7 Izhodni spojnik za zvok nekaterih modelih)
  • Page 17 Spojnik Opis Vhodni spojnik za zvok V uporabi za sprejem zvočnih signalov iz zunanjih naprav, na primer stereo sistema. Ob priklopu zunanje zvočne naprave povežete kabel med izhodnim spojnikom za zvok naprave in vhodnim spojnikom za zvok računalnika. Izhodni spojnik za zvok Uporablja se za pošiljanje zvočnih signalov z računalnika na zunanje naprave, kot so napajani stereo zvočniki (zvočniki z vgrajenimi ojačevalci), slušalke, multimedijske tipkovnice, vhodni spojnik za zvok...
  • Page 18: Mesta Komponent

    Mesta komponent Slika 3 prikazuje lokacije raznih komponent računalnika. Za odstranitev pokrova računalnika in pridobitev dostopa do notranjosti računalnika preberite razdelek “Odstranitev pokrova računalnika” na strani 14. Slika 3. Mesta komponent 1 Sklop hladilnega telesa in ventilatorja 5 Grafična kartica PCI Express x16 (na voljo v nekaterih modelih) 2 Pomnilniška modula (2) 6 Reži za kartico PCI Express x1 (2)
  • Page 19: Iskanje Delov Na Sistemski Plošči

    Iskanje delov na sistemski plošči Slika 4 prikazuje mesta delov na sistemski plošči. Slika 4. Mesta delov na sistemski plošči 1 Mikroprocesor 9 Spojnik USB 2 Spojnik ventilatorja mikroprocesorja 10 Baterija 3 Reži za pomnilnik (2) 11 Sprednji spojnik za zvok 4 24-nožični napajalni spojnik 12 Reža za kartico PCI 5 Spojnik prednje plošče...
  • Page 20 Slika 5 prikazuje mesta predelov za pogone na računalniku. Slika 5. Mesta predelov za pogone 1 Predel 1 - predel optičnega pogona (z nameščenim optičnim pogonom) 21 Predel 2 - predel za tanek čitalnik kartic (v nekaterih modelih je nameščen tanek čitalnik kartic) 3 Predel 3 - predel za trdi disk SATA (z nameščenim 3,5 palčnim trdim diskom SATA) Vodič...
  • Page 21: Poglavje 2. Namestitev Ali Zamenjava Strojne Opreme

    PCI ali pogonov ali z vzdrževanjem računalnika z zamenjavo okvarjene strojne opreme. Opombe: 1. Uporabite samo dele računalnika, ki jih dobavi Lenovo. 2. Pri namestitvi ali zamenjavi opcije uporabite skupaj z navodili, ki so dodana opciji, tudi ustrezna navodila iz tega razdelka.
  • Page 22: Odstranitev Pokrova Računalnika

    “Pomembne varnostne informacije” v Priročniku z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre, ki ste ga prejeli ob nakupu računalnika. Kopijo Priročnika z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre najdete na naslovu: http://www.lenovo.com/support Ta razdelek podaja navodila za odstranitev pokrova računalnika. POZOR: Preden odprete pokrov računalnika, računalnik izključite in počakajte od tri do pet...
  • Page 23: Odstranjevanje In Vnovično Nameščanje Sprednje Plošče

    ThinkCentre, ki ste ga prejeli ob nakupu računalnika. Kopijo Priročnika z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre najdete na naslovu: http://www.lenovo.com/support Ta razdelek vsebuje navodila za odstranitev in vnovično namestitev sprednje plošče. Če želite odstraniti in znova namestiti sprednjo ploščo, naredite naslednje: 1.
  • Page 24 3. Odstranite sprednjo ploščo, tako da sprostite tri plastične jezičke na levi strani, nato pa zavrtite ploščo navzven. Slika 7. Odstranjevanje sprednje plošče 4. Za vnovično namestitev sprednje plošče poravnajte druge tri plastične jezičke na desni strani sprednje plošče z ustreznimi luknjicami na ogrodju, nato pa zavrtite sprednjo ploščo navznoter, da se zaskoči na mestu na levi strani.
  • Page 25: Nameščanje Ali Zamenjava Kartice Pci

    ThinkCentre, ki ste ga prejeli ob nakupu računalnika. Kopijo Priročnika z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre najdete na naslovu: http://www.lenovo.com/support Ta razdelek nudi navodila o namestitvi ali zamenjavi kartice PCI. Vaš računalnik je opremljen z eno standardno kartično režo PCI, z dvema kartičnima režama PCI Express x1 in z eno režo za grafično kartico PCI Express x16.
  • Page 26 Opomba: Če je kartica PCI pritrjena z varovalnim zatičem 1 , s pritiskom nanj sprostite kartico iz zatiča. Nato primite kartico PCI za rob in jo previdno potegnite iz reže PCI. Če je potrebno, jo rahlo in enakomerno pomikajte v nasprotne smeri, dokler ni povsem odstranjena iz reže.
  • Page 27: Namestitev Ali Zamenjava Pomnilniškega Modula

    ThinkCentre, ki ste ga prejeli ob nakupu računalnika. Kopijo Priročnika z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre najdete na naslovu: http://www.lenovo.com/support Ta razdelek nudi navodila o namestitvi ali zamenjavi pomnilniškega modula. Vaš računalnik ima dve reži za nameščanje ali zamenjavo pomnilniških modulov DDR3 SDRAM DIMM, ki nudijo do 4 GB sistemskega pomnilnika.
  • Page 28 Če želite namestiti ali zamenjati pomnilniški modul, naredite naslednje: 1. Iz pogonov odstranite vse medije in izključite vse priključene naprave in računalnik. Nato iz vtičnic izvlecite vse napajalne kable in vse kable, ki so povezani z računalnikom. 2. Odstranite pokrov računalnika. Glejte razdelek “Odstranitev pokrova računalnika” na strani 14.
  • Page 29: Zamenjava Baterije

    ThinkCentre, ki ste ga prejeli ob nakupu računalnika. Kopijo Priročnika z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre najdete na naslovu: http://www.lenovo.com/support V računalniku je vgrajen poseben tip pomnilnika, ki beleži, datum, čas in konfiguracijske informacije vgrajenih komponent. Po izklopu računalnika so te informacije ohranjene aktivne s pomočjo baterije.
  • Page 30 Če želite zamenjati baterijo, naredite naslednje: 1. Iz pogonov odstranite vse medije in izključite vse priključene naprave in računalnik. Nato iz vtičnic izvlecite vse napajalne kable in vse kable, ki so povezani z računalnikom. 2. Odstranite pokrov računalnika. Glejte razdelek “Odstranitev pokrova računalnika” na strani 14.
  • Page 31: Zamenjava Napajalnega Sistema

    ThinkCentre, ki ste ga prejeli ob nakupu računalnika. Kopijo Priročnika z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre najdete na naslovu: http://www.lenovo.com/support Razdelek vsebuje navodila za zamenjavo napajalnega sistema. Čeprav po izklopu napajalnega kabla v računalniku ni več premikajočih se delov, zaradi lastne varnosti in certifikacije Underwriters Laboratories (UL) upoštevajte naslednja opozorila.
  • Page 32 4. Položite računalnik na stran in odvijte štiri vijake, s katerimi je pritrjen napajalni sistem. Slika 17. Odstranitev vijakov, s katerimi je pritrjen napajalni sklop 5. Potisnite sklop napajalnika malce naprej in ga nato odstranite iz ogrodja. Slika 18. Odstranitev napajalnega sklopa 6.
  • Page 33: Zamenjava Sklopa Hladilnega Telesa In Ventilatorja

    8. Namestite štiri vijake, s katerimi pritrdite nov napajalni sklop. Opomba: Uporabite samo vijake, ki jih nudi Lenovo. 9. Priklopite vse kable napajalnega sklopa na vse pogone in sistemsko ploščo. Glejte razdelek “Iskanje delov na sistemski plošči” na strani 11.
  • Page 34 7. Odstranite štiri vijake 1 , s katerimi je sklop hladilnega telesa in ventilatorja pritrjen na sistemsko ploščo. Opomba: Previdno odvijte štiri vijake s sistemske plošče, da preprečite kakršnokoli možno poškodbo. Štirje vijaki so integrirani deli sklopa hladilnega telesa in ventilatorja in jih ne morete odstraniti iz hladilnega telesa in ventilatorja.
  • Page 35: Zamenjava Mikroprocesorja

    “Pomembne varnostne informacije” v Priročniku z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre, ki ste ga prejeli ob nakupu računalnika. Kopijo Priročnika z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre najdete na naslovu: http://www.lenovo.com/support Ta razdelek nudi navodila o načinu zamenjave mikroprocesorja. POZOR: Hladilno telo in mikroprocesor sta lahko zelo vroča.
  • Page 36 7. Dvignite majhno ročico 3 in odprite zadrževalo 1 , da dostopite do mikroprocesorja Slika 20. Dostop do mikroprocesorja 8. Dvignite mikroprocesor naravnost gor in ven iz vtičnice, kot je prikazano v Slika 21 na strani 29. Opombe: a. Vaš mikroprocesor in vtičnica se lahko razlikujeta od tistih na sliki. b.
  • Page 37 d. Ne spustite ničesar na mikroprocesorsko vtičnico, ko je ta odkrita. Nožice vtičnice morajo ostati čim bolj čiste. Slika 21. Odstranjevanje mikroprocesorja 9. Prepričajte se, ali je majhna ročka dvignjena. 10. Odstranite novi mikroprocesor 1 iz zaščitnega ovoja 2 , ki ščiti zlate kontakte na dnu novega mikroprocesorja.
  • Page 38: Zamenjava Optičnega Pogona

    “Pomembne varnostne informacije” v Priročniku z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre, ki ste ga prejeli ob nakupu računalnika. Kopijo Priročnika z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre najdete na naslovu: http://www.lenovo.com/support Razdelek vsebuje navodila za zamenjavo optičnega pogona. Opomba: Optični pogon je na voljo samo v nekaterih modelih.
  • Page 39 6. Potisnite novi optični pogon v predel pogona od spredaj in poravnajte luknje vijakov v novem optičnem pogonu z ustreznimi luknjami v predelu. Nato namestite dva vijaka, da pritrdite novi optični pogon na mesto. Slika 23. Namestitev optičnega pogona 7. En konec signalnega kabla povežite z optičnim pogonom, drugi konec pa z razpoložljivim spojnikom SATA na sistemski plošči.
  • Page 40: Zamenjava Trdega Diska

    “Pomembne varnostne informacije” v Priročniku z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre, ki ste ga prejeli ob nakupu računalnika. Kopijo Priročnika z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre najdete na naslovu: http://www.lenovo.com/support V tem razdelku so podana navodila za zamenjavo pogona trdega diska. Trdi disk zamenjajte na naslednji način: 1.
  • Page 41 6. Potisnite novi trdi disk pogon v predel pogona in poravnajte luknje vijakov v novem trdem disku z ustreznimi luknjami v predelu. Nato namestite štiri vijake, da pritrdite novi trdi disk na mesto. Slika 26. Nameščanje trdega diska 7. En konec signalnega kabla povežite s trdim diskom, drugi konec pa z razpoložljivim spojnikom SATA na sistemski plošči.
  • Page 42: Zamenjava Čitalnika Kartic

    “Pomembne varnostne informacije” v Priročniku z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre, ki ste ga prejeli ob nakupu računalnika. Kopijo Priročnika z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre najdete na naslovu: http://www.lenovo.com/support Ta razdelek podaja navodila za zamenjavo čitalnika kartic. Opomba: Čitalnik kartic je na voljo samo v nekaterih modelih.
  • Page 43: Zamenjava Sprednjega Sklopa Za Avdio In Usb

    ThinkCentre, ki ste ga prejeli ob nakupu računalnika. Kopijo Priročnika z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre najdete na naslovu: http://www.lenovo.com/support Razdelek vsebuje navodila za zamenjavo sprednjega sklopa za avdio in USB. Če želite zamenjati sprednji avdio in USB sklop, naredite naslednje: 1.
  • Page 44: Zamenjava Usb Tipkovnice Ali Miške

    “Pomembne varnostne informacije” v Priročniku z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre, ki ste ga prejeli ob nakupu računalnika. Kopijo Priročnika z varnostnimi in garancijskimi informacijami ThinkCentre najdete na naslovu: http://www.lenovo.com/support Razdelek vsebuje navodila za zamenjavo USB tipkovnice ali miške. Vodič za uporabnika...
  • Page 45: Dokončanje Zamenjave Delov

    Če želite zamenjati USB tipkovnico ali miško, naredite naslednje: 1. Iz pogonov odstranite vse medije in izključite vse priključene naprave in računalnik. Nato odklopite vse napajalne kable iz električnih vtičnic. 2. Odklopite kabel stare USB tipkovnice ali miške iz računalnika. 3.
  • Page 46: Pridobivanje Gonilnikov Naprav

    Glejte Poglavje 4, “Uporaba programa Setup Utility”, na strani 51. Opomba: V večini delov sveta zahteva Lenovo vrnitev okvarjenih enot, ki jih zamenja stranka (CRU-jev). Informacije o tem boste dobili z novimi CRU-ji ali pa jih boste prejeli nekaj dni po prejemu novih CRU-jev.
  • Page 47: Integrirana Kabelska Ključavnica

    Integrirano kabelsko ključavnico lahko naročite pri Lenovu, tako da izvedete iskanje izraza Kensington na naslovu: http://www.lenovo.com/support Opomba: Prepričajte se, da nameščena integrirana kabelska ključavnica ne moti drugih kablov računalnika.
  • Page 48: Žabica

    Žabica Računalnik je opremljen z žabico, ki onemogoča odstranitev pokrova računalnika. Slika 33. Nameščanje žabice Zaščita z geslom Če želite preprečiti nepooblaščeno uporabo računalnika, lahko s programom Setup Utility nastavite geslo. Ob vklopu računalnika se prikaže poziv za vnos gesla. Računalnika ni mogoče uporabljati, ne da bi vnesli pravilno geslo.
  • Page 49 7. Namestite pokrov računalnika in priklopite napajalne kable za računalnik in monitor. Glejte razdelek “Dokončanje zamenjave delov” na strani 37. 8. Vključite računalnik in ga pustite prižganega približno 10 sekund. Nato ga izključite, tako da približno 5 sekund držite stikalo za vklop. 9.
  • Page 50 Vodič za uporabnika...
  • Page 51: Poglavje 3. Informacije O Obnovitvi

    Poglavje 3. Informacije o obnovitvi V tem poglavju podajamo informacije o rešitvah za obnovitev, ki jih nudi Lenovo. To poglavje vsebuje naslednje teme: v “Izdelava in uporaba obnovljivih medijev” v “Izvajanje operacij za izdelavo varnostnih kopij in obnovitvenih operacij” na strani 45 v “Uporaba delovnega prostora Rescue and Recovery”...
  • Page 52: Uporaba Obnovitvenih Medijev

    Uporaba obnovitvenih medijev V tem razdelku najdete navodila za uporabo obnovitvenih medijev v različnih operacijskih sistemih. v V operacijskem sistemu Windows 7 lahko uporabite obnovitvene medije samo tako, da obnovite računalnik na tovarniško privzete nastavitve. Obnovitveni medij lahko uporabite tudi za preklop računalnika v operacijsko stanje, če vsi drugi načini obnovitve spodletijo. Opozorilo: Če s pomočjo obnovitvenega medija obnovite računalnik v tovarniške privzete nastavitve, bodo vse datoteke, ki so trenutno na trdem disku, izbrisane, in zamenjane s tovarniškimi privzetimi nastavitvami.
  • Page 53: Izvajanje Operacij Za Izdelavo Varnostnih Kopij In Obnovitvenih Operacij

    Če želite izvesti operacijo izdelave varnostne kopije v operacijskem sistemu Windows 7, naredite naslednje: 1. Na namizju Windows kliknite Start → All Programs (Vsi programi) → Lenovo ThinkVantage Tools → Enhanced Backup and Restore (Izboljšana varnostna kopija in obnovitev). Odpre se program Rescue and Recovery.
  • Page 54: Uporaba Delovnega Prostora Rescue And Recovery

    4. Sledite navodilom na zaslonu, da zaključite operacijo obnove. v Če želite izvesti operacijo obnove s programom Rescue and Recovery v operacijskem sistemu Windows XP, storite naslednje: 1. Na namizju Windows kliknite Start → All Programs (Vsi programi) → ThinkVantage → Rescue and Recovery. Odpre se program Rescue and Recovery. 2.
  • Page 55: Izdelava In Uporaba Medija Za Reševanje

    Za izdelavo reševalnega medija v operacijskem sistemu Windows 7 naredite naslednje: 1. Na namizju Windows kliknite Start → All Programs (Vsi programi) → Lenovo ThinkVantage Tools → Enhanced Backup and Restore (Izboljšana varnostna kopija in obnovitev). Odpre se program Rescue and Recovery.
  • Page 56: Uporaba Medija Za Reševanje

    Gonilniki naprav za tovarniško nameščene naprave so shranjeni na trdem disku računalnika (običajno je to pogon C:) v podimeniku SWTOOLS\DRIVERS. Najnovejši gonilniki tovarniško nameščenih naprav so na voljo tudi na naslovu: http://www.lenovo.com/support. Drugi gonilniki naprav so na mediju s programsko opremo, ki ga prejmete skupaj s posamezno napravo.
  • Page 57: Odpravljanje Težav Z Obnovitvijo

    5. Odprite podmapo ustrezne naprave. 6. Naredite eno od naslednjih dejanj: v V podimeniku naprave poiščite datoteko SETUP.exe. Dvokliknite datoteko in sledite navodilom na zaslonu, da zaključite namestitev. v V podmapi naprave poiščite datoteko README.txt ali drugo datoteko s pripono .txt. Ta datoteka je lahko poimenovana po operacijskem sistemu, na primer WIN98.txt.
  • Page 58 Vodič za uporabnika...
  • Page 59: Copyright Lenovo

    Nastavitev gesla ob vklopu v Nastavitev gesla skrbnika Za uporabo računalnika ni potrebno nastaviti gesla, vendar pa z njim izboljšate varnost svojega dela. Če se odločite za nastavitev gesla, preberite naslednje razdelke. © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 60: Problematika Gesel

    Problematika gesel Geslo je lahko sestavljeno iz poljubne kombinacije največ šestnajstih (od 1 do 16) črk in številk. Zaradi varnostnih razlogov priporočamo, da uporabljate močna gesla, ki jih ni lahko prepoznati. Za nastavitev močnega gesla uporabite naslednje smernice: Opomba: Gesla programa Setup Utility ne razlikujejo malih in velikih črk. v sestavljeno naj bo iz vsaj osmih znakov, v vsebuje naj vsaj en abecedni in en številski znak, v Gesla ne smejo biti enaka vašemu imenu ali uporabniškemu imenu...
  • Page 61: Omogočanje Ali Onemogočanje Naprave

    Omogočanje ali onemogočanje naprave V tem razdelku podajamo navodila o tem, kako omogočiti ali onemogočiti dostop uporabnika do naprave. Krmilnik SATA Če je možnost nastavljena na Disabled (Onemogočeno), so onemogočene tudi vse naprave, ki so priključene na spojnike SATA (na primer trdi disk in optični pogon), zaradi česar se ne prikažejo v konfiguraciji sistema.
  • Page 62: Prikaz Ali Spreminjanje Zaporedja Zagonske Naprave

    2. Po vklopu računalnika večkrat pritisnite in izpustite tipko F12. Ko se odpre Startup Device Menu (Meni zagonske naprave), spustite tipko F12. 3. V meniju Startup Device Menu (Meni zagonske naprave) izberite želeno zagonsko napravo in pritisnite Enter. Opomba: Z izbiro zagonske naprave na meniju Startup Device Menu (Meni zagonske naprave) ne opravite trajne spremembe v zaporedju zagonske naprave.
  • Page 63: Poglavje 5. Posodabljanje Sistemskih Programov

    Družba Lenovo lahko spremeni ali izboljša POST in BIOS. Ko izidejo posodobitve, so le-te na voljo v obliki datotek za prenos na spletnem mestu Lenovo http://www.lenovo.com.
  • Page 64: Posodabljanje (Nadgradnja Strojno-Programske Opreme) Bios-A Iz Operacijskega Sistema

    Posodabljanje (nadgradnja strojno-programske opreme) BIOS-a iz operacijskega sistema Opomba: Lenovo stalno izboljšuje svojo spletno mesto, zato se vsebina spletnega mesta lahko spremeni brez predhodnega obvestila, vključno z vsebino navedeno v naslednjem postopku. Če želite posodobiti (nadgraditi strojno-programsko opremo) BIOS iz svojega operacijskega sistema, naredite naslednje: 1.
  • Page 65 8. Vklopite računalnik in vstavite disk s posodobitvijo za POST in BIOS (flash posodobitev) v optični pogon. Začne se obnovitvena seja. Obnovitvena seja traja dve do tri minute. V tem času boste slišali nekaj piskov. 9. Ko je obnovitvena seja končana, video ne bo na voljo, piskanje se bo končalo in sistem se bo samodejno izključil.
  • Page 66 Vodič za uporabnika...
  • Page 67: Poglavje 6. Odpravljanje Težav In Diagnostični Programi

    ThinkCentre, ki je priložen računalniku za varnostne in garancijske informacije ter seznam telefonskih številk za servis in podporo. Najnovejše telefonske številke za servis in podporo in PDF izvedenko publikacije Priročnik z garancijskimi in varnostnimi informacijami ThinkCentre na podpornem spletnem mestu Lenovo na naslovu: http://www.lenovo.com/support...
  • Page 68: Diagnostični Programi

    Program Lenovo ThinkVantage Toolbox vam pomaga pri vzdrževanju računalnika, izboljševanju njegove zaščite, diagnosticiranju težav, spoznavanju inovativnih tehnologij, ki jih nudi Lenovo, ter pridobivanju še več informacij o vašem računalniku. S funkcijo diagnostike v programu Lenovo ThinkVantage Toolbox lahko preizkusite naprave, diagnosticirate težave z računalnikom, ustvarite zagonski diagnostični medij, posodobite...
  • Page 69: Pc-Doctor For Dos

    PC-Doctor for DOS Najnovejšo različico diagnostičnega programa PC-Doctor for DOS lahko prenesete z naslova http://www.lenovo.com/support. Diagnostični program PC-Doctor for DOS se izvaja neodvisno od operacijskega sistema Windows. Uporabite ga, če ne morete zagnati operacijskega sistema Windows. Zaženete ga lahko z diagnostičnega diska, ki ste ga izdelali.
  • Page 70: Čiščenje Optične Miške

    Čiščenje optične miške Ta razdelek vsebuje informacije o tem, kako očistiti optično miško. Optična miška usmerja kazalko s pomočjo diode LED in optičnega senzorja. Če se kazalka na zaslonu ob uporabi optične miške ne premika gladko, je morda treba miško očistiti. Če želite očistiti optično miško, naredite naslednje: 1.
  • Page 71: Poglavje 7. Informacije, Pomoč In Servis

    Lenovo ThinkVantage Tools Opomba: Program Lenovo ThinkVantage Tools je na voljo samo na računalnikih, na katerih je nameščen operacijski sistem Windows 7, ki ga ponuja Lenovo. Program Lenovo ThinkVantage Tools vam pomaga bolj enostavno in varneje delati tako, da vam nudi enostaven dostop do različnih tehnologij, kot so:...
  • Page 72: Thinkvantage Productivity Center

    Za dostop do programa Lenovo ThinkVantage Tools kliknite Start → All Programs (Vsi programi) → Lenovo ThinkVantage Tools. ThinkVantage Productivity Center Opomba: Program ThinkVantage Productivity Center je na voljo samo na računalnikih Lenovo, ki imajo prednameščen operacijski sistem Windows XP.
  • Page 73: Spletno Mesto Lenovo (Http://Www.lenovo.com)

    Lenovo na naslovu: http://www.lenovo.com/support Klicanje servisa V garancijskem roku lahko pokličete center za podporo strankam Lenovo ter dobite pomoč in informacije po telefonu. V garancijskem roku so na voljo naslednje storitve: v Odkrivanje težav - na voljo je usposobljeno osebje, ki vam bo v pomoč pri odkrivanju težave s strojno opremo in odločanju, katero dejanje opraviti za razrešitev težave.
  • Page 74: Uporaba Drugih Servisov

    Garancija ne vključuje naslednjega: v zamenjave ali uporabe delov, ki jih ni proizvedel Lenovo ali delov Lenovo, za katere ne velja garancija, v identifikacije virov težav s programsko opremo, v konfiguracije BIOS-a kot del namestitve ali nadgradnje v sprememb, modifikacij ali nadgradenj gonilnikov naprav, v nameščanja in vzdrževanja omrežnih operacijskih sistemov (NOS),...
  • Page 75 Razpoložljivost in imena storitev se lahko od države do države razlikujejo. Za dodatne informacije o navedenih storitvah obiščite spletno mesto Lenovo na naslovu: http://www.lenovo.com Poglavje 7. Informacije, pomoč in servis...
  • Page 76 Vodič za uporabnika...
  • Page 77: Dodatek. Obvestila

    Lenovo ima pravico do distribucije vaših podatkov na kakršenkoli njemu primeren način brez kakršnihkoli obveznosti do vas. Spletne strani, ki niso last družbe Lenovo, so omenjene le zaradi pripravnosti in na noben način ne pomenijo promoviranja teh spletnih strani. Vsebina teh spletnih strani ni del gradiva za ta izdelek Lenovo, uporabljate pa jih na lastno odgovornost.
  • Page 78: Obvestilo O Televizijskem Izhodu

    Oznaka CE evropske skladnosti Blagovne znamke Lenovo, logotip Lenovo, Rescue and Recovery, ThinkCentre in ThinkVantage so blagovne znamke družbe Lenovo Corporation, Inc. v Združenih državah Amerike, drugih državah ali v obojih. Microsoft in Windows so blagovne znamke skupine podjetij Microsoft.
  • Page 79: Stvarno Kazalo

    70 začasna zagonska naprava 53 zagonska naprava 53 izdelava in uporaba medija za reševanje 47 Center za podporo strankam Lenovo 65 izdelava in uporaba CMOS, čiščenje 40 obnovitveni mediji 43 izhod, program Setup Utility 54 dokončanje namestitve 37 izhodni spojnik za zvok 9 dokončanje zamenjave 37...
  • Page 80 49 samopreizkus ob vklopu (POST) 55 obnovitev zagonskega bloka 56 servis obnovitveni mediji, izdelovanje in uporaba 43 Center za podporo strankam Lenovo 65 odpravljanje težav z obnovitvijo 49 in pomoč 65 odpravljanje težav, diagnostični programi 59 pridobivanje 63 odpravljanje težav, osnovno 59...
  • Page 81 uporaba (nadaljevanje) gesla 51 medij za reševanje, uporaba in 47 program Setup Utility 51 varnostne informacije v, 64 vhodni spojnik za zvok 9 Vhodno/izhodne (V/I) komponente 2 video podsistem 1 viri, informacije 63 začasna zagonska naprava 53 zadnji spojniki 8 zagon programa Setup Utility 51 zagonska naprava 53 začasna, izbira 53...
  • Page 82 Vodič za uporabnika...
  • Page 84 Številka dela: 89Y9105 Printed in China (1P) P/N: 89Y9105...

This manual is also suitable for:

Thinkcentre 0864Thinkcentre 7099Thinkcentre 7846

Table of Contents