Lenovo ThinkPad X61 Service En Probleemoplossing

Tablet
Table of Contents

Advertisement

®
ThinkPad
X61 Tablet
Service en probleemoplossing

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkPad X61

  • Page 1 ® ThinkPad X61 Tablet Service en probleemoplossing...
  • Page 3 ® ThinkPad X61 Tablet Service en probleemoplossing...
  • Page 4 De publicatie Veiligheid en garantie in hetzelfde pakket als deze publicatie. v Informatie over draadloze communicatie in Access Help en Bijlage D, “Kennisgevingen”, op pagina 65. v De publicatie Regelgeving in hetzelfde pakket als deze publicatie. Eerste uitgave (april 2007) © Copyright Lenovo 2007.
  • Page 5: Table Of Contents

    . 22 Verklaring van de Federal Com- Problemen met het toetsenbord . 23 munications Commission (FCC) . . 66 Problemen met het aanwijsapparaat . . 23 Problemen met de spaarstand Standby of de slaapstand . 23 © Copyright Lenovo 2007...
  • Page 6 Verklaring van conformiteit met emissie- EU: WEEE-verklaringen . . 68 richtlijnen voor Klasse B van Industry Kennisgeving voor gebruikers in de V.S. . 69 Canada . 67 Aanbieding van IBM Lotus-software . . 69 Avis de conformité à la réglementation Handelsmerken .
  • Page 7: Lees Dit Eerst

    Zorg dat de adapter op dergelijke momenten niet tegen uw lichaam komt. Gebruik de AC-adapter nooit om u eraan op te warmen. Bij langdurig contact met uw lichaam kunnen er, ook door uw kleding heen, brandwonden ontstaan. © Copyright Lenovo 2007...
  • Page 8 Lees dit eerst Leid de kabels van de AC-adapter, de muis, het toetsenbord, de printer en andere elektronische apparaten en communicatie- kabels zo dat er niemand over kan lopen of struikelen, dat ze niet bekneld kunnen rakken tussen apparatuur en dat de werking van de computer niet wordt gehinderd.
  • Page 9: Hoofdstuk 1. Informatie Zoeken

    Productivity Center verschaft u gemakkelijk toegang tot softwaretools en belangrijke Lenovo-sites. Dit maakt het overbodig om overal zware handboeken mee naar toe te sjouwen. Om het Productivity Center te openen, drukt u op de blauwe ThinkVantage-knop op het toetsenbord. Meer infor- matie over de ThinkVantage-knop vindt u in “Informatie zoeken met...
  • Page 10: Informatie Zoeken Met De Thinkvantage-Knop

    Informatie zoeken voor radiofrequenties en veiligheid in alle landen en regio’s waar deze is goedgekeurd voor draadloos gebruik. U wordt gevraagd de ThinkPad-computer uitsluitend te installeren en te gebruiken overeen- komstig de lokale wetgeving op het gebied van radiofrequenties. Informatie zoeken met de ThinkVantage-knop De blauwe ThinkVantage-knop kan van pas komen in al die situaties waarin de computer normaal functioneert, maar ook als dat niet het geval is.
  • Page 11: Hoofdstuk 2. Onderhoud Van De Thinkpad-Computer

    Bewaar het verpakkingsmateriaal buiten bereik van kinderen, om het gevaar van verstikking in de plastic zak te voorkomen. v Houd de computer uit de buurt van magneten, actieve mobiele telefoons, elektrische apparaten en luidsprekers (minimaal 13 cm afstand). © Copyright Lenovo 2007...
  • Page 12: Ga Voorzichtig Met Uw Computer Om

    Onderhoud van de ThinkPad-computer v Stel de computer niet bloot aan te lage of te hoge temperaturen (onder de 5 °C of boven de 35 °C). v Sommige apparaten, zoals bepaalde ventilatoren en luchtreinigers, produce- ren negatieve ionen. Als een computer in de buurt van een dergelijk appa- raat staat en gedurende lange tijd blootstaat aan lucht waarin zich negatieve ionen bevinden, kan die computer een statische lading krijgen.
  • Page 13: Behandel Opslagmedia En -Stations Naar Behoren

    Wees voorzichtig bij het instellen van wachtwoorden v Vergeet uw wachtwoorden niet. Als u het configuratie- of vaste-schijf- wachtwoord vergeet, kan de Lenovo servicetechnicus dit niet meer herstel- len en kan het nodig zijn de systeemplaat of de vaste schijf te vervangen.
  • Page 14: Tips Voor Gebruik Van De Digitalisatorpen

    Onderhoud van de ThinkPad-computer Tips voor gebruik van de digitalisatorpen v Gebruik alleen de digitalisatorpen die bij de ThinkPad X61 Tablet-computer is geleverd of die u als optie bij de computer hebt aangeschaft. Alleen deze pen is ontworpen voor gebruik met de ThinkPad X61 Tablet-computer.
  • Page 15: De Kap Van De Computer Schoonmaken

    Onderhoud van de ThinkPad-computer v Alleen een geautoriseerde reparateur op het gebied van de ThinkPad kan de computer uit elkaar halen en repareren. v Rommel niet met de grendels van het LCD-scherm om het scherm open of dicht te houden. v Kantel de computer niet naar achteren wanneer de AC-adapter aangesloten is.
  • Page 16: Het Toetsenbord Van Uw Computer Schoonmaken

    Onderhoud van de ThinkPad-computer 9. Wacht totdat het oppervlak volledig is opgedroogd en verwijder dan even- tuele vezels die de doek heeft achtergelaten. Het toetsenbord van uw computer schoonmaken 1. Doe een beetje spiritus op een zachte, stofvrije doek. 2. Maak de bovenkant van de toetsen schoon. Doe dit één voor één. Als u verschillende toetsen tegelijk schoonmaakt, kan het doekje achter een naastgelegen toets blijven haken waardoor er schade kan ontstaan.
  • Page 17 Onderhoud van de ThinkPad-computer v Het oppervlak van de lezer is beschadigd geraakt door te krabben met de nagels. v Aanraken of gebruiken van de lezer met een verontreinigde vinger. Als u een van de volgende dingen ziet, reinig dan het oppervlak van de lezer met een droge, zachte en pluisvrije doek: v Het oppervlak van de lezer is verontreinigd of er zitten vlekken op.
  • Page 18 Onderhoud van de ThinkPad-computer ® ThinkPad X61 Tablet Service en probleemoplossing...
  • Page 19: Hoofdstuk 3. Computerproblemen Oplossen

    Het programma BIOS Setup Utility starten . . 30 Opmerking: Zie Access Help als uw systeem werkt en Access Help toegankelijk is. De informatie in dit hoofdstuk is van belang wanneer Access Help niet kan worden geopend. © Copyright Lenovo 2007...
  • Page 20: Veelgestelde Vragen

    Help-systeem. Waar zijn de herstelschijven? Er wordt bij uw computer geen herstelschijf of Windows-schijf gele- verd. Meer informatie over de herstelprocedures die door Lenovo als ® ThinkPad X61 Tablet Service en probleemoplossing...
  • Page 21: De Oorzaak Van Een Probleem Opsporen

    Computerproblemen oplossen alternatief worden aangeboden, vindt u in “De fabrieksinhoud herstellen” op pagina 33 van dit boekje. Hoe kan ik contact opnemen met het Customer Support Center? Zie Hoofdstuk 6, “Hulp en service aanvragen”, op pagina 45 in dit boekje. De telefoonnummers van het dichtstbijzijnde Customer Sup- port Center vindt u in “Wereldwijde lijst van telefoonnummers”...
  • Page 22: Problemen Opsporen Met Pc-Doctor In De Servicepartitie

    Recovery" in Access Help en voer het programma uit voor een diagnosetest van het vaste-schijfstation. U kunt PC-Doctor voor DOS voor uw computer downloaden vanaf de volgende website: http://www.lenovo.com/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo &lndocid=tpad-matrix Problemen opsporen met PC-Doctor in de servicepartitie Met behulp van PC-Doctor in het werkgebied van Rescue and Recovery in de servicepartitie van het vaste-schijfstation kunt u een diagnose van het systeem maken zonder dat u het besturingssysteem hoeft op te starten.
  • Page 23: Problemen Oplossen

    Computerproblemen oplossen 3. Druk op de blauwe ThinkVantage-knop zodra het bericht “Druk op de blauwe ThinkVantage-knop om de normale opstartprocedure te onderbre- ken” links onder op het scherm wordt afgebeeld. U gaat dan naar het werkgebied van Rescue and Recovery. 4.
  • Page 24 Computerproblemen oplossen Bericht Oplossing 0191: Systeem- De wijziging van de systeemconfiguratie is mislukt. Controleer beveiliging - Ongel- de bewerking en probeer het opnieuw. Om de fout te herstel- dige poging tot len, start u programma BIOS Setup Utility. wijziging op afstand 0199: Systeem- Dit bericht wordt afgebeeld wanneer u meer dan drie keer een beveiliging - Aantal...
  • Page 25 Computerproblemen oplossen Bericht Oplossing 021x: Toetsenbord- Controleer of er zich geen objecten op het toetsenbord (of het fout externe toetsenbord indien van toepassing) bevinden. Zet de computer en alle aangesloten apparaten uit. Zet eerst de com- puter aan en daarna alle aangesloten apparaten. Als dezelfde fout weer optreedt, doet u het volgende: Als er een extern toetsenbord is aangesloten, doet u het vol- gende:...
  • Page 26 Computerproblemen oplossen Bericht Oplossing 0251: Ongeldig Het systeem-CMOS is mogelijk beschadigd door een controlegetal sys- toepassingsprogramma. De computer gebruikt de standaard- teem-CMOS instellingen. Start het programma BIOS Setup Utility om de instellingen opnieuw te configureren. Als dezelfde foutcode nu weer verschijnt, laat de computer dan nazien. 0271: Fout met Er is geen datum en/of tijd voor de computer opgegeven.
  • Page 27 Computerproblemen oplossen Bericht Oplossing 2110: Leesfout op De vaste schijf werkt niet. Laat het vaste-schijfstation nazien. HDD0 (eerste vaste- schijfstation) 2112: Leesfout op De vaste schijf werkt niet. Laat het vaste-schijfstation nazien. HDD1 (vaste-schijf- station in Ultrabay) Het symbool van het Er is een systeemwachtwoord of een beheerderswachtwoord systeemwachtwoord ingesteld.
  • Page 28 Computerproblemen oplossen Bericht Oplossing Er kan van geen Kijk wat de status is van het apparaat waarvan u wilt opstar- enkel apparaat ten. worden opgestart. Apparaat niet gevonden Controleer het apparaat waarvan u wilt opstarten. Apparatuurfout Controleer het apparaat waarvan u wilt opstarten. Geen geldig besturingssysteem Controleer of er geen storing in het besturingssysteem is en of het correct is geïnstalleerd.
  • Page 29: Fouten Zonder Bericht

    Computerproblemen oplossen Fouten zonder bericht Probleem: Als ik de computer aanzet, verschijnt er niets op het scherm en er klinkt tijdens het opstarten geen geluidssignaal. Opmerking: Als u niet zeker weet of de computer een geluidssig- naal heeft gegeven, zet u de computer uit (door de aan/uit-knop langer dan vier seconden ingedrukt te houden) en vervolgens weer aan.
  • Page 30: Wachtwoordproblemen

    Als u uw vaste-schijfwachtwoord niet kunt resetten, wordt er door Lenovo geen reset uitgevoerd en kunt u onmogelijk bij de gegevens op de vaste schijf. In een dergelijk geval moet u de computer naar een door Lenovo geautoriseerde onderhouds- technicus of dealer brengen om de vaste schijf te laten vervangen.
  • Page 31: Problemen Met Het Toetsenbord

    Computerproblemen oplossen Problemen met het toetsenbord Probleem: Enkele of alle toetsen van het toetsenbord werken niet. Oplossing: v Als dit probleem zich voordoet onmiddellijk nadat de computer de normale werking vanuit de spaarstand Standby heeft hervat, typt u het systeemwachtwoord (indien ingesteld). v Als er een extern numeriek toetsenblok of een muis is aangeslo- ten, doet u het volgende: 1.
  • Page 32 Computerproblemen oplossen Probleem: Het foutbericht voor een bijna lege batterij verschijnt en de compu- ter gaat meteen uit. Oplossing: De batterij raakt leeg. Sluit de computer met de netvoedingsadapter aan op het lichtnet of vervang de batterij door een volle. Probleem: De computer kan de spaarstand Standby niet verlaten, of het Standbylampje blijft branden en de computer werkt niet.
  • Page 33: Problemen Met Het Lcd-Scherm

    Computerproblemen oplossen Probleem: De computer gaat onverwacht naar de spaarstand Standby. Oplossing: Als de processor oververhit raakt, komt de computer automatisch in de spaarstand Standby te staan zodat de computer kan afkoelen en de processor en andere interne componenten worden beschermd. Controleer ook de instellingen voor de spaarstand Standby, met behulp van Power Manager.
  • Page 34 Computerproblemen oplossen Probleem: De weergave op het scherm is onleesbaar of vervormd. Zorg ervoor dat: Oplossing: v Het beeldschermstuurprogramma op de juiste manier is geïnstal- leerd. v De schermresolutie en de kleurdiepte goed zijn ingesteld. v Het beeldschermtype goed is ingesteld. U kunt deze instellingen als volgt controleren: Windows Vista: 1.
  • Page 35: Batterijproblemen

    Computerproblemen oplossen Oplossing (vervolg): Windows XP: 1. Klik met de rechter muisknop op het bureaublad, klik op Eigen- schappen om het venster Eigenschappen voor Beeldscherm te openen en kies vervolgens de tab Instellingen. 2. Controleer of de schermresolutie en de kleurkwaliteit goed zijn ingesteld.
  • Page 36: Problemen Met Het Vaste-Schijfstation

    Computerproblemen oplossen Probleem: De computer stopt terwijl de statusindicator niet aangeeft dat de batterij leeg is, -of- De computer blijft werken terwijl de statusindicator aangeeft dat de batterij leeg is. Oplossing: Ontlaad de batter en laad hem weer op. Probleem: De werkingsduur van een volledig opgeladen batterij is kort.
  • Page 37: Verificatieproblemen Bij Vingerafdrukken

    Computerproblemen oplossen ™ Probleem: Ik kan het vaste-schijfstation in de Ultrabay niet verwisselen ter- wijl de computer aan staat (″hot-swap″). Oplossing: Het is alleen mogelijk om het vaste-schijfstation in de Ultrabay te verwisselen terwijl de computer aan staat (″hot-swap″ of ″direct verwisselen″) als er geen vaste-schijfwachtwoord is ingesteld.
  • Page 38: Opstartproblemen

    Computerproblemen oplossen Opstartproblemen ® Probleem: Het Microsoft Windows-besturingssysteem wil niet starten. Oplossing: Gebruik Rescue and Recovery bij het oplossen of identificeren van het probleem. Meer informatie over Rescue and Recovery vindt u in Hoofdstuk 4, “Opties voor herstel”, op pagina 33. Overige problemen Probleem: De computer reageert niet.
  • Page 39 programma BIOS Setup Utility starten Op het programma BIOS Setup Utility te starten, doet u het volgende: 1. Om verlies van gegevens te voorkomen, kunt u het beste een backup maken van uw gegevens en van het computerregister. Zie het gedeelte over tools voor backups en gegevensherstel in Access Help.
  • Page 40 programma BIOS Setup Utility starten ® ThinkPad X61 Tablet Service en probleemoplossing...
  • Page 41: Copyright Lenovo

    “Overzicht van gegevensherstel” van Access Help. De fabrieksinhoud herstellen Lenovo levert bij de computer geen herstelschijf of Windows-schijf, maar biedt eenvoudigere alternatieven om de taken die gewoonlijk met deze CD’s wor- den verricht uit te voeren. De bestanden en programma’s voor deze alterna-...
  • Page 42: Gegevens Herstellen

    Opties voor herstel Met het Herstelprogramma in deze partitie kunt u de volledige inhoud van de vaste schijf herstellen en op die manier de vaste schijf terugbrengen in de toe- stand zoals die gold op het moment dat de computer de fabriek verliet. Als u de oorspronkelijke inhoud wilt terugzetten op de vaste schijf, gaat u als volgt te werk: Opmerkingen:...
  • Page 43 Opties voor herstel Windows. Het is daardoor mogelijk om het te starten door op de blauwe ThinkVantage-knop te drukken wanneer daartoe tijdens de opstartprocedure een bericht wordt afgebeeld. Zodra het werkgebied van Rescue and Recovery is geopend, kunt u een herstelbewerking uitvoeren, zelfs wanneer Windows niet kan worden gestart.
  • Page 44 ® ThinkPad X61 Tablet Service en probleemoplossing...
  • Page 45: Hoofdstuk 5. Apparaten Upgraden En Vervangen

    Als dat het geval is, zet de computer dan eerst uit. 2. Sluit het LCD-scherm en leg de computer op zijn kop. 3. Schuif de batterijvergrendeling in de ontgrendelde positie. 4. Houd de batterijvergrendeling in de ontgrendelde positie 1 en verwijder de batterij 2 . © Copyright Lenovo 2007...
  • Page 46 De batterij verwisselen 5. Plaats een volledig geladen batterij. 6. Schuif de vergrendeling in de vergrendelde positie. 7. Draai de computer weer om. Sluit de AC-adapter en de kabels aan. Opmerking: Bij sommige modellen ziet de batterij er enigszins anders uit dan afgebeeld in de bovenstaande illustraties.
  • Page 47: Het Vaste-Schijfstation Vervangen

    U kunt de opslagcapaciteit van uw computer vergroten door het ingebouwde vaste-schijfstation te vervangen door een vaste-schijfstation met een hogere capaciteit. U kunt een nieuw vaste-schijfstation aanschaffen bij een dealer of via een Lenovo-vertegenwoordiger. Opmerkingen: 1. Vervang het vaste-schijfstation alleen als u een groter station wilt installe- ren of als reparatie noodzakelijk is.
  • Page 48 Het vaste-schijfstation vervangen verwijder het 2 . 5. Trek het vaste-schijfstation aan het lipje naar buiten. 6. Maak de rubberen geleiders aan de zijkanten los van het vaste-schijf- station. 7. Bevestig de rubberen geleiders aan het nieuwe vaste-schijfstation. 8. Plaats het vaste-schijfstation in het compartiment en en druk het stevig aan.
  • Page 49: Geheugenmodules Vervangen

    Het vaste-schijfstation vervangen 9. Breng het afdekplaatje 1 van het compartiment van het vaste-schijf- station weer aan 2 en draai de schroef vast 3 . 10. Zet de batterij weer op zijn plaats. 11. Draai de computer weer om. Sluit de AC-adapter en de kabels aan. Geheugenmodules vervangen Belangrijk Lees het boekje Veiligheid en garantie voordat u geheugen vervangt.
  • Page 50 Geheugenmodules vervangen 2. Zet de computer uit en ontkoppel de AC-adapter en alle kabels van de computer. 3. Sluit het LCD-scherm en leg de computer op zijn kop. 4. Verwijder de batterij. 5. Draai de schroeven van het afdekplaatje van het geheugencompartiment los 1 en verwijder het afdekplaatje 2 .
  • Page 51 Geheugenmodules vervangen 8. Breng het afdekplaatje van het geheugencompartiment weer aan en draai de schroeven vast. 9. Zet de batterij weer op zijn plaats. 10. Draai de computer om en sluit de AC-adapter en alle kabels aan op de computer. Om te controleren of de geheugenmodule goed is geïnstalleerd, gaat u als volgt te werk: 1.
  • Page 52 Geheugenmodules vervangen ® ThinkPad X61 Tablet Service en probleemoplossing...
  • Page 53: Hoofdstuk 6. Hulp En Service Aanvragen

    Microsoft op http:// www.microsoft.com. Lenovo biedt technische ondersteuning (″Up and Run- ning″) bij de installatie van, en vragen over, Service Packs voor uw Lenovo- producten waarop Microsoft Windows vooraf is geïnstalleerd. Voor informatie kunt u contact opnemen met het Customer Support Center (zie de telefoon- nummers in “Wereldwijde lijst van telefoonnummers”...
  • Page 54 Warranty. Daarna volgt u de aanwijzingen op het scherm. De voorwaarden en bepalingen van de Lenovo Beperkte Garantie die van toe- passing is op uw Lenovo hardwareproduct, vindt u in Hoofdstuk 2 van het boekje Veiligheid en garantie dat bij uw Lenovo hardwareproduct is geleverd.
  • Page 55: Wereldwijde Ondersteuning

    Servicemethoden en procedures verschillen per land en sommige services zijn niet in alle landen beschikbaar. De Internationale Garantieservice wordt ver- leend conform de servicemethode (aflevering bij Lenovo of on-site) die geldt voor het land waar de service wordt uitgevoerd. Servicebureaus in sommige landen bieden mogelijk geen service voor alle modellen van een bepaald machinetype.
  • Page 56 Hulp en service aanvragen Land of regio Telefoonnummer België 02-210-9820 (30 dagen Up-and-Running-ondersteuning) (Nederlands) 02-210-9800 (30 dagen Up-and-Running-ondersteuning) (Frans) 02-225-3611 (Garantieservice en ondersteuning) (Nederlands, Frans) Bolivia 0800-10-0189 (Spaans) Brazilië Regio Sao Paulo: (11) 3889-8986 Buiten de regio Sao Paulo: 0800-701-4815 (Braziliaans Portugees) Canada 1-800-565-3344...
  • Page 57 Hulp en service aanvragen Land of regio Telefoonnummer Ecuador 1-800-426911 (Spaans) El Salvador 800-6264 (Spaans) Estland +372 66 00 800 +372 6776793 Finland 09-459-6960 (30 dagen Up-and-Running-ondersteuning) 02-225-3611 (Garantieservice en ondersteuning) (Fins) Frankrijk Hardware (Garantieservice en ondersteuning) Software (Garantieservice en ondersteuning) 0238-557-450 (30 dagen Up-and-Running-ondersteuning) (Frans) Duitsland...
  • Page 58 Nieuw-Zeeland 0800-733-222 (Engels) Nicaragua 001-800-220-1830 (Spaans) Noorwegen 6681-1100 (30 dagen Up-and-Running-ondersteuning) 8152-1550 (Garantieservice en ondersteuning) (Noors) Panama 206-6047 001-866-434-2080 (Lenovo Customer Support Center - gratis) (Spaans) Peru 0-800-50-866 (Spaans) Filippijnen 1800-1888-1426 (Engels) 63-2-995-8420 (Filippino) Polen +48-22-878-6999 Portugal +351-21-892-7147 (Portugees) Roemenië...
  • Page 59 Hulp en service aanvragen Land of regio Telefoonnummer Spanje 91-714-7983 0901-100-000 (Spaans) Sri Lanka +9411 2493547 +9411 2493548 (Engels) Zweden 08-477-4420 (30 dagen Up-and-Running-ondersteuning) 077-117-1040 (Garantieservice en ondersteuning) (Zweeds) Zwitserland 058-333-0900 (30 dagen Up-and-Running-ondersteuning) 0800-55-54-54 (Garantieservice en ondersteuning) (Duits, Frans, Italiaans) Taiwan 886-2-8723-9799 0800-000-700...
  • Page 60 ® ThinkPad X61 Tablet Service en probleemoplossing...
  • Page 61: Bijlage A. Informatie Over De Garantie

    Bijlage A. Informatie over de garantie Deze Bijlage bevat informatie met betrekking tot de garantieperiode en het type garantieservice, zoals in uw land of regio van toepassing op uw Lenovo hardwareproduct. De voorwaarden en bepalingen van de Lenovo Beperkte Garantie die van toepassing is op uw Lenovo hardwareproduct, vindt u in Hoofdstuk 2 van het boekje Veiligheid en garantie dat bij uw Lenovo hardware- product is geleverd.
  • Page 62: Typen Garantieservice

    Informatie over CRU’s en vervangingsinstructies worden bij uw product geleverd en zijn te allen tijde op verzoek bij Lenovo verkrijg- baar. U kunt een verzoek indienen om bepaalde CRU’s, onder één van de typen garantieservice die voor uw product zijn aangegeven, te laten instal- leren door een Serviceverlener.
  • Page 63 Serviceverlener het product naar eigen inzicht van de hand doet. Bij Mail-in Service wordt het product aan u teruggezonden op kosten van Lenovo, tenzij uw Serviceverlener anders aangeeft. Bijlage A. Informatie over de garantie...
  • Page 64 ® ThinkPad X61 Tablet Service en probleemoplossing...
  • Page 65: Bijlage B. Customer Replaceable Units (Cru's)

    De klant is verantwoordelijk voor het vervangen van alle externe CRU’s. Interne CRU’s kunnen worden vervangen door de klant of, tijdens de garantieperiode, door een servicemonteur van Lenovo. Uw computer kent de volgende typen externe CRU’s: v Aansluitbare externe CRU’s: Dit zijn CRU’s die u op de computer kunt aansluiten.
  • Page 66 “Wereldwijde lijst van telefoonnum- mers” op pagina 47. Opmerking: Gebruik uitsluitend onderdelen die door Lenovo zijn ver- strekt. Zie Hoofdstuk 3 van de publicatie Veiligheid en garantie voor informatie over de garantie op CRU’s voor uw machine- type.
  • Page 67 Service en Installatie- Access Online Hard- Online probleem- instructies Help ware Video oplossing Maintenance Manual PCI Express Mini-kaart Communication Daughter Card Bijlage B. Customer Replaceable Units (CRU’s)
  • Page 68 ® ThinkPad X61 Tablet Service en probleemoplossing...
  • Page 69: Bijlage C. Voorzieningen En Specificaties

    Aansluiting voor extern beeldscherm v Stereo hoofdtelefoonaansluiting v Microfoonaansluiting v 3 USB-poorten (Universele Seriële Bus) v IEEE 1394-aansluiting (op bepaalde modellen) v RJ11-telefoonaansluiting v RJ45 Ethernet-aansluiting v Ultrabay Slim (in de optionele ThinkPad X6 Tablet UltraBase) v Dockingaansluiting © Copyright Lenovo 2007...
  • Page 70: Specificaties

    Kenmerken PC-kaartsleuf v PC-kaarten van Type II Optische-schijfstation v CD-ROM-, DVD-ROM-, Combo- of Multi-Burner-station in optionele ThinkPad X6 Tablet UltraBase (afhankelijk van model) Draadloze communicatie v Ingebouwde draadloos-LAN-functie (bepaalde modellen) v Ingebouwde Bluetooth-functie (bepaalde modellen) v Ingebouwde draadloos-WAN-functie (bepaalde modellen) Geheugenkaartlezer v SD-kaartsleuf (Secure Digital) Specificaties...
  • Page 71 – Capaciteit: 4,55 AH Werkingsduur van batterij v Het percentage resterende energie in de batterij wordt aangegeven door de Batterijmeter op de taakbalk. Besturingssysteem v Informatie over besturingssysteem die uw computer ondersteunen, vindt u op http://www.lenovo.com/think/support. Bijlage C. Voorzieningen en specificaties...
  • Page 72 Specificaties ® ThinkPad X61 Tablet Service en probleemoplossing...
  • Page 73: Bijlage D. Kennisgevingen

    Kennisgevingen Verwijzing in deze publicatie naar producten (apparatuur en programmatuur) of diensten van Lenovo houdt niet in dat Lenovo deze ook zal uitbrengen in alle landen waar Lenovo werkzaam is. Uw Lenovo-vertegenwoordiger kan u vertellen welke producten en diensten op dit moment worden aangeboden.
  • Page 74: Elektronische Emissie

    In andere gebruiksomgevingen kan het resultaat anders zijn. Lenovo behoudt zich het recht voor om door u verstrekte informatie te gebruiken of te distribueren op iedere manier die zij relevant acht, zonder dat dit enige verplichting voor Lenovo jegens u schept.
  • Page 75: Verklaring Van Conformiteit Met Emissierichtlijnen Voor Klasse B Van Industry Canada

    Om te voldoen aan de beperkingen voor straling van de FCC, moeten er cor- rect afgeschermde en geaarde kabels en stekkers worden gebruikt. Deze zijn verkrijgbaar via de geautoriseerde Lenovo-dealer. Lenovo is niet verantwoor- delijk voor storing van de radio- of televisie-ontvangst die wordt veroorzaakt door het gebruik van andere dan de aanbevolen kabels en aansluitingen of door niet-geautoriseerde wijzigingen aan deze apparatuur.
  • Page 76: Japan: Kennisgeving Vcci-Klasse B

    Dergelijke kabels en stekkers zijn verkrijgbaar via de geautoriseerde Lenovo-dealer. Lenovo aan- vaardt geen aansprakelijkheid voor storing die wordt veroorzaakt door andere dan de aanbevolen kabels en stekkers.
  • Page 77: Kennisgeving Voor Gebruikers In De V.s

    WEEE en het verkleinen van de mogelijke gevolgen van EEA voor het milieu en de volksgezondheid ten gevolge van de aanwezigheid van schadelijke stoffen. Voor meer informatie over WEEE gaat u naar: http:// www.lenovo.com/lenovo/environment. Kennisgeving voor gebruikers in de V.S. Californië: Informatie over perchloraat: Producten die zijn uitgerust met lithium-knoopcelbatterijen met CR (mangaandioxide) kunnen perchloraat bevatten.
  • Page 78 Lotus SmartCenter – Internet Informatiebeheer Ondersteuning: Informatie en telefoonnummers voor hulp bij de installatie van de software vindt u op http://www.lenovo.com/think/support. Voor de aanschaf van technische ondersteuning die verder gaat dan deze hulp bij de eerste installatie gaat u naar http://www.lotus.com/passport.
  • Page 79: Handelsmerken

    750 Chai Chee Road #03-10/14, Technopark at Chai Chee, Singapore 469000 Fax: +65 6448 5830 Voor inlichtingen over een bestelling: Smartsuiteapac@modusmedia.com Handelsmerken De volgende termen zijn handelsmerken van Lenovo in de Verenigde Staten en/of andere landen: Lenovo ThinkPad PS/2 Rescue and Recovery ThinkVantage ThinkPad Bijlage D.
  • Page 80 TrackPoint Ultrabay UltraBase De volgende benamingen zijn handelsmerken van International Business Machines Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen: IBM (gebruikt onder licentie) Lotus 1-2-3 Approach Domino Lotus FastSite Freelance Graphics Lotus Notes Notes Lotus Organizer SmartSuite Word Pro Passport Advantage Microsoft, Windows en Windows Vista zijn handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.
  • Page 81: Trefwoordenregister

    28 PC-Doctor voor Windows 13 vervangen 39 Ga voorzichtig met de computer problemen veelgestelde vragen 12 om 3, 4 aanwijsapparaat 23 Veiligheid en garantie 1 garantie, informatie 13, 53 batterij 27 veiligheidsrichtlijnen 12 computerbeeldscherm 25 © Copyright Lenovo 2007...
  • Page 82 vervangen apparaten 12 vaste-schijfstation 39 verwisselen batterij 37 geheugen 41 vingerafdruklezer 61 onderhoud 8 problemen 29 voorkomen, problemen 12 voorzieningen 61 voorzieningen en specificaties 61 wachtwoord instelling 5 problemen 22 ® ThinkPad X61 Tablet Service en probleemoplossing...
  • Page 84 Onderdeelnummer: 42X3513 Printed in China (1P) P/N: 42X3513...

Table of Contents