Lenovo ThinkStation E20 Vodič Za Uporabnika Manual

Lenovo ThinkStation E20 Vodič Za Uporabnika Manual

(slovenian) user guide
Hide thumbs Also See for ThinkStation E20:
Table of Contents

Advertisement

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkStation E20

  • Page 3 Vodič za uporabnika računalnika ThinkStation...
  • Page 4 Opomba Preden začnete uporabljati te informacije in izdelek, za katerega so namenjene, je pomembno, da preberete in razumete Priročnik z varnostnimi in garancijskimi informacijami za ThinkStation in “Obvestila”, na strani 73. Prva izdaja (februar 2010) © Copyright Lenovo 2010.
  • Page 5: Table Of Contents

    Odpravljanje težav z obnovitvijo . 52 Pregled programske opreme . Programska oprema, ki jo nudi Lenovo . Poglavje 4. Uporaba programa Setup Adobe Reader . Utility ....53 Programska oprema za zaščito pred virusi .
  • Page 6 ..73 Varnostne in garancijske informacije . . 70 Obvestilo o televizijskem izhodu . 74 Spletno mesto Lenovo (http://www.lenovo.com) . . 70 Oznaka CE evropske skladnosti . . 74 Pomoč in servis .
  • Page 7: Pomembne Varnostne Informacije

    Če preberete varnostne informacije in jih tudi razumete, zmanjšate tveganje za telesne poškodbe in škodo na izdelku. Če ne najdete svojega izvoda Priročnika z varnostnimi in garancijskimi informacijami ® ThinkStation,lahko prenesete različico PDF s spletnega mesta s podporo Lenovo na naslovu: http://www.lenovo.com/support © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 8 Vodič za uporabnika...
  • Page 9: Poglavje 1. Pregled Izdelka

    Vhodni priključek za zvok, izhodni priključek za zvok in spojnik mikrofona na zadnji plošči v Spojnik mikrofona in spojnik slušalk na sprednji plošči v Notranji zvočnik (nameščen v nekaterih modelih) Povezljivost v Integriran krmilnik Ethernet 100/1000 Mb/s v Modem PCI Fax (nekateri modeli) © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 10 Funkcije za upravljanje sistema v Možnost shranjevanja rezultatov samodejnega preizkusa ob vklopu (POST) za strojno opremo v Samodejni zagon ob vklopu v Intel Active Management Technology (AMT) v Intel Hyper-Threading Technology (nekateri modeli) v Intel Rapid Storage Technology (RST) v Preboot Execution Environment (PXE) v Rapid Storage Technology (RST) v BIOS (Basic Input/Output System) za upravljanje sistema in programska oprema za upravljanje sistema...
  • Page 11 Linux 1. Za na tem mestu navedene operacijske sisteme v času tiskanja te publikacije poteka certificiranje in preizkušanje združljivosti. Lenovo bo po objavi te knjižice lahko tudi druge operacijske sisteme označil kot združljive z vašim računalnikom. Popravki tega seznama in nove postavke na njem se lahko spremenijo.
  • Page 12: Specifikacije

    Specifikacije Razdelek navaja fizične specifikacije računalnika. Dimenzije Širina: 174,8 mm (6,88 palca) Višina: 425,2 mm (16,74 palca) (od tal do vrha ročke) Globina: 430,8 mm (16,96 palca) Teža Celotna konfiguracija: 11,2 kg (24,7 funta) Okolje Temperatura zraka: Delovanje: 10 ° do 35 °C (50 ° do 95 °F) Nedelovanje: -40 °...
  • Page 13: Pregled Programske Opreme

    Opomba: Lenovov program ThinkVantage Tools je na voljo samo na Lenovovih računalnikih z operacijskim sistemom Windows 7. Program Lenovo Welcome Program Lenovo Welcome nudi nekatere inovativne vgrajene funkcije Lenovo in vas vodi skozi pomembne namestitvene naloge, ki vam pomagajo, da kar najbolje izkoristite svoj računalnik.
  • Page 14: Adobe Reader

    Podrobnejše informacije so na voljo v razdelku “Lenovo System Toolbox” na strani Opomba: Program Lenovo System Toolbox je na voljo samo na računalnikih Lenovo, ki imajo prednameščen operacijski sistem Windows Vista ali Windows XP.
  • Page 15: Mesta

    Mesta Iskanje spojnikov na prednji strani računalnika Slika 1 prikazuje mesto spojnikov na sprednji strani vašega računalnika. Slika 1. Mesta sprednjih spojnikov 1 Spojnik USB 3 Spojnik mikrofona 2 Spojnik slušalk 4 Spojnik USB Poglavje 1. Pregled izdelka...
  • Page 16: Iskanje Spojnikov Na Zadnjem Delu Računalnika

    Iskanje spojnikov na zadnjem delu računalnika Slika 2 prikazuje mesto spojnikov na zadnji strani vašega računalnika. Nekateri spojniki na zadnjem delu računalnika so označeni z različnimi barvami, kar vam omogoča lažjo priključitev kablov. Slika 2. Mesta zadnjih spojnikov 1 Spojnik napajalnega kabla 8 Spojnik mikrofona 2 Zaporedna vrata 9 Izhodni priključek za zvok...
  • Page 17 Spojnik Opis Vhodni priključek za zvok Namenjen je sprejemanju zvočnih signalov iz zunanjih naprav, na primer stereo sistema. Ko priključite zunanjo zvočno napravo, je kabel povezan med izhodnim priključkom za zvok naprave in vhodnim priključkom za zvok računalnika. Izhodni priključek za zvok Namenjen je pošiljanju zvočnih signalov z računalnika na zunanje naprave, kot so na primer ojačani stereo zvočniki (zvočniki z vgrajenim ojačevalcem), slušalke, multimedijska tipkovnica ali vhodni priključek za...
  • Page 18: Mesta Komponent

    Mesta komponent Slika 3 prikazuje lokacije raznih komponent računalnika. Navodila za odstranjevanje pokrova računalnika najdete v temi “Odstranitev pokrova računalnika” na strani 14. Slika 3. Mesta komponent 1 Mikroprocesor, hladilno telo in sklop 5 Sprednji zvočni in USB sklop hladilnega telesa in ventilatorja 2 Pomnilniški modul 6 Kartica PCI (nameščena v nekaterih modelih)
  • Page 19: Lociranje Delov Na Sistemski Plošči

    Lociranje delov na sistemski plošči Slika 4 prikazuje mesta delov na sistemski plošči. Slika 4. Lokacije delov na sistemski plošči 1 4-nožični napajalni spojnik 13 Spojnik sprednje plošče 2 Mikroprocesor 14 Čiščenje CMOS-a (Complementary Metal Oxide Semiconductor) / Mostiček za obnovitev 3 Spojnik ventilatorja za mikroprocesor 15 Sprednja spojnika USB (2) 4 DIMM 2...
  • Page 20 Notranji pogoni so nameščeni v predelih. V tem priročniku so predeli poimenovani predel 1, predel 2 in tako naprej. Slika 5 prikazuje mesta predelov za pogone. Slika 5. Mesta predelov za pogone Seznam opisuje tipe in velikosti pogonov, ki jih je mogoče namestiti v posamezni predel: 1 Predel 1 - največja višina: 43,0 mm (1,7 palca) Optični pogon 2 Predel 2 - največja višina: 43,0 mm (1,7 palca)
  • Page 21: Poglavje 2. Nameščanje Ali Zamenjava Strojne Opreme

    ThinkStation dobite na naslednjem spletnem mestu: http://www.lenovo.com/support Opombe: 1. Uporabite samo dele računalnika, ki jih dobavi Lenovo. 2. Pri nameščanju ali zamenjavi opcije se ravnajte po ustreznih navodilih v tem razdelku in po navodilih, ki jih prejmete ob nakupu opcije. Nameščanje zunanjih opcij S svojim računalnikom lahko povežete zunanje opcije, kot so zunanji zvočniki, tiskalnik ali...
  • Page 22: Odstranitev Pokrova Računalnika

    ThinkStation, ki ste ga dobili z računalnikom. Priročnik z varnostnimi in garancijskimi informacijami za ThinkStation dobite na naslednjem spletnem mestu: http://www.lenovo.com/support Ta razdelek podaja navodila za odstranitev pokrova računalnika. POZOR: Preden odstranite pokrov računalnika, računalnik izključite in počakajte od tri do pet minut, da se ohladi.
  • Page 23: Odstranjevanje In Vnovično Nameščanje Sprednje Plošče

    ThinkStation, ki ste ga dobili z računalnikom. Priročnik z varnostnimi in garancijskimi informacijami za ThinkStation dobite na naslednjem spletnem mestu: http://www.lenovo.com/support Ta razdelek vsebuje navodila za odstranitev in vnovično namestitev sprednje plošče. Če želite odstraniti in znova namestiti sprednjo ploščo, naredite naslednje: 1.
  • Page 24: Nameščanje Ali Zamenjava Kartice Pci

    ThinkStation dobite na naslednjem spletnem mestu: http://www.lenovo.com/support Ta razdelek nudi navodila o namestitvi ali zamenjavi kartice PCI. Vaš računalnik ima dve reži za standardno kartico PCI, eno režo za kartico PCI Express x1 in eno režo za grafično kartico PCI Express x16.
  • Page 25 2. Pritisnite gumb za sprostitev 1 na zadnji strani računalnika, da odprete zatič kartice Slika 8. Odpiranje zatiča kartice PCI Poglavje 2. Nameščanje ali zamenjava strojne opreme...
  • Page 26 3. Če nameščate kartico PCI, odstranite ustrezen kovinski pokrov reže. Če menjujete staro kartico PCI, ki je trenutno nameščena, jo primite in nežno izvlecite iz reže. Slika 9. Odstranjevanje kartice PCI Opomba: Kartica se tesno prilega kartični reži. Če je treba, izmenično postopoma premikajte eno in drugo stran kartice, dokler je ne odstranite iz kartične reže.
  • Page 27: Nameščanje Ali Zamenjava Pomnilniškega Modula

    ThinkStation, ki ste ga dobili z računalnikom. Priročnik z varnostnimi in garancijskimi informacijami za ThinkStation dobite na naslednjem spletnem mestu: http://www.lenovo.com/support Ta razdelek nudi navodila o namestitvi ali zamenjavi pomnilniškega modula. Vaš računalnik ima štiri reže za nameščanje ali zamenjavo pomnilniških modulov, ki nudijo do 16 GB sistemskega pomnilnika.
  • Page 28 v Za svoj računalnik uporabite module DDR3 ECC UDIMM ali module DDR3 Non-ECC UDIMM. Ne nameščajte obojih modulov (DDR3 ECC UDIMM in DDR3 Non-ECC UDIMM) na isti računalnik. v Uporabite 1 GB, 2 GB ali 4 GB pomnilniške module v poljubni kombinaciji do največ 16 v Namestite pomnilniške module v zaporedju DIMM 1, DIMM 3, DIMM 2 in DIMM 4.
  • Page 29: Nameščanje Ali Zamenjava Optičnega Pogona

    ThinkStation, ki ste ga dobili z računalnikom. Priročnik z varnostnimi in garancijskimi informacijami za ThinkStation dobite na naslednjem spletnem mestu: http://www.lenovo.com/support V tem razdelku so navodila za nameščanje ali zamenjavo optičnega pogona. Če želite namestiti ali zamenjati optični pogon, naredite naslednje: 1.
  • Page 30 v Če zamenjujete optični pogon, odklopite signalni kabel in napajalni kabel iz zadnjega dela optičnega pogona, pritisnite moder gumb za sprostitev in izvlecite optični pogon na sprednji strani računalnika. Slika 14. Odstranitev optičnega pogona 4. Namestite zadrževalo optičnega pogona ob strani novega optičnega pogona. Slika 15.
  • Page 31 5. S sprednje strani potisnite nov optični pogon v predel za pogon, da se zaskoči na mestu. Slika 16. Nameščanje optičnega pogona 6. Povežite signalni kabel in napajalni kabel z novim optičnim pogonom. Slika 17. Povezovanje optičnega pogona 7. Znova namestite sprednjo ploščo. Glejte razdelek “Odstranjevanje in vnovično nameščanje sprednje plošče”...
  • Page 32: Zamenjava Napajalnega Sistema

    8. Namestite in zatisnite štiri vijake, da zavarujete napajalni sistem. Opomba: Uporabite samo vijake, ki jih nudi Lenovo. 9. Znova priključite kable napajalnega sistema na sistemsko ploščo in vse pogone. 10. Pritrdite kable napajalnega sistema z zaponkami in vezmi kablov v ogrodju.
  • Page 33: Zamenjava Sklopa Hladilnega Telesa In Ventilatorja

    ThinkStation, ki ste ga dobili z računalnikom. Priročnik z varnostnimi in garancijskimi informacijami za ThinkStation dobite na naslednjem spletnem mestu: http://www.lenovo.com/support V tem razdelku so podana navodila za zamenjavo sklopa hladilnega telesa in ventilatorja. POZOR: Sklop hladilnega telesa in ventilatorja je lahko zelo vroč. Preden odstranite pokrov računalnika, računalnik izključite in počakajte od tri do pet minut, da se ohladi.
  • Page 34 5. Previdno odstranite štiri vijake 1 , s katerimi je sklop hladilnega telesa in ventilatorja pritrjen na sistemsko ploščo. Opomba: Previdno odstranite štiri vijake iz sistemske plošče, da se izognete poškodbam na sistemski plošči. Teh štirih vijakov ne smete odviti iz sklopa hladilnega telesa in ventilatorja.
  • Page 35: Zamenjava Primarnega Trdega Diska

    ThinkStation, ki ste ga dobili z računalnikom. Priročnik z varnostnimi in garancijskimi informacijami za ThinkStation dobite na naslednjem spletnem mestu: http://www.lenovo.com/support Ta razdelek podaja navodila za zamenjavo primarnega trdega diska. Če želite zamenjati primarni trdi disk, naredite naslednje: 1.
  • Page 36 8. Če želite namestiti nov trdi disk v moder nosilec, upognite nosilec in poravnajte nožice 1 , 2 , 3 in 4 na nosilcu z ustreznimi luknjami v enoti trdega diska. Ne dotikajte se plošče s tiskanim vezjem 5 na spodnji strani trdega diska. Opomba: Če nameščate 2,5-palčni trdi disk, ga najprej namestite v 2,5- do 3,5-palčni pladenj za trdi disk, nato pa namestite pladenj v moder nosilec.
  • Page 37: Zamenjava Sekundarnega Trdega Diska

    ThinkStation, ki ste ga dobili z računalnikom. Priročnik z varnostnimi in garancijskimi informacijami za ThinkStation dobite na naslednjem spletnem mestu: http://www.lenovo.com/support V razdelku so navodila za zamenjavo sekundarnega trdega diska. Vsi računalniki nimajo sekundarnega trdega diska. Če želite zamenjati sekundarni trdi disk, naredite naslednje: 1.
  • Page 38 4. Pritisnite moder gumb za sprostitev ohišja trdega diska in dvignite ohišje iz ogrodja računalnika. Slika 23. Odstranjevanje sekundarnega trdega diska 5. Povlecite modro ročico, da sprostite in odstranite trdi disk iz ohišja za trdi disk. 6. Upognite strani modrega nosilca, da trdi disk odstranite iz njega. 7.
  • Page 39: Zamenjava Čitalnika Kartic

    ThinkStation, ki ste ga dobili z računalnikom. Priročnik z varnostnimi in garancijskimi informacijami za ThinkStation dobite na naslednjem spletnem mestu: http://www.lenovo.com/support Ta razdelek podaja navodila za zamenjavo čitalnika kartic. Če želite zamenjati čitalnik kartic, naredite naslednje: 1. Odstranite pokrov računalnika. Glejte razdelek “Odstranitev pokrova računalnika” na strani 14.
  • Page 40 2. Odstranite sprednjo ploščo. Glejte razdelek “Odstranjevanje in vnovično nameščanje sprednje plošče” na strani 15. 3. Izvlecite kabel čitalnika kartic iz sprednjega spojnika USB na sistemski plošči. Glejte razdelek “Lociranje delov na sistemski plošči” na strani 11. Opomba: Če ima vaš računalnik nameščen sekundarni trdi disk, ga odstranite, da si poenostavite dostop do sprednjega spojnika USB na sistemski plošči.
  • Page 41: Zamenjava Sprednjega Ventilatorskega Sklopa

    ThinkStation, ki ste ga dobili z računalnikom. Priročnik z varnostnimi in garancijskimi informacijami za ThinkStation dobite na naslednjem spletnem mestu: http://www.lenovo.com/support Razdelek vsebuje navodila za zamenjavo sprednjega ventilatorskega sklopa. Opomba: Vsi računalniki nimajo sprednjega ventilatorskega sklopa. Če želite zamenjati sprednji ventilatorski sklop, naredite naslednje: 1.
  • Page 42 4. Sprostite oba jezička 1 , s katerima je sprednji ventilatorski sklop pripet na ogrodje, kot je prikazano, in nato popolnoma odstranite sprednji ventilator iz ogrodja. Slika 28. Odstranitev sprednjega ventilatorskega sklopa Vodič za uporabnika...
  • Page 43 5. Vstavite dva jezička 2 novega sprednjega ventilatorskega sklopa v ustrezni luknji v ogrodju in pritisnite druga dva jezička 1 skozi luknji, da se sprednji ventilatorski sklop zaskoči na mesto. Slika 29. Nameščanje sprednjega ventilatorskega sklopa 6. Povežite kabel sprednjega ventilatorskega sklopa s spojnikom napajalnega ventilatorja na sistemski plošči.
  • Page 44: Zamenjava Zadnjega Ventilatorskega Sklopa

    ThinkStation, ki ste ga dobili z računalnikom. Priročnik z varnostnimi in garancijskimi informacijami za ThinkStation dobite na naslednjem spletnem mestu: http://www.lenovo.com/support Ta razdelek podaja navodila za zamenjavo zadnjega ventilatorskega sklopa. Če želite zamenjati zadnji ventilatorski sklop, naredite naslednje: 1.
  • Page 45: Zamenjava Tipkovnice

    “Pomembnih varnostnih informacij” v Priročniku z varnostnimi in garancijskimi informacijami za ThinkStation, ki ste ga dobili z računalnikom. Priročnik z varnostnimi in garancijskimi informacijami za ThinkStation dobite na naslednjem spletnem mestu: http://www.lenovo.com/support Poglavje 2. Nameščanje ali zamenjava strojne opreme...
  • Page 46: Zamenjava Miške

    ThinkStation, ki ste ga dobili z računalnikom. Priročnik z varnostnimi in garancijskimi informacijami za ThinkStation dobite na naslednjem spletnem mestu: http://www.lenovo.com/support Razdelek vsebuje navodila za zamenjavo miške. Če želite zamenjati miško, naredite naslednje: 1. Odstranite vse medije iz pogonov. Izklopite vse priključene naprave in računalnik.
  • Page 47: Zaključevanje Zamenjave Delov

    3. Odklopite kable stare miške iz računalnika. Opomba: Miško lahko priključite na standardni spojnik miške 1 ali USB spojnik 2 . Glede na to, v kateri spojnik boste priključili miško, preberite temo “Iskanje spojnikov na zadnjem delu računalnika” na strani 8 ali “Iskanje spojnikov na prednji strani računalnika”...
  • Page 48: Nameščanje Varnostnih Funkcij

    9. Če želite posodobiti konfiguracijo, preberite temo Poglavje 4, “Uporaba programa Setup Utility”, na strani 53. Opomba: V večini delov sveta zahteva Lenovo vrnitev okvarjenih enot, ki jih zamenja stranka sama (CRU-jev). Informacije o tem bodo priložene delu CRU oziroma jih boste prejeli nekaj dni po prejemu dela CRU.
  • Page 49: Integrirana Kabelska Ključavnica

    Gre za enak tip ključavnice, kot je v uporabi pri mnogih prenosnih računalnikih. Integrirano kabelsko ključavnico lahko naročite neposredno pri Lenovu, tako da izvedete iskanje izraza Kensington na naslovu: http://www.lenovo.com/support Slika 35. Nameščanje integrirane kabelske ključavnice Poglavje 2. Nameščanje ali zamenjava strojne opreme...
  • Page 50: Žabica

    Žabica Vaš računalnik je opremljen z zanko za žabico, ki onemogoča odstranitev pokrova, ko je nameščena žabica. Slika 36. Nameščanje žabice Zaščita z geslom Če želite preprečiti nepooblaščeno uporabo računalnika, lahko s programom Setup Utility nastavite geslo. Ko vključite računalnik, se prikaže poziv za vnos gesla. Računalnika ni mogoče uporabljati, ne da bi vnesli pravilno geslo.
  • Page 51 6. Vključite računalnik in ga pustite vključenega približno 10 sekund. Nato ga izključite, tako da stikalo za vklop zadržite za približno pet sekund. 7. Ponovite 1. in 2. korak. 8. Premaknite mostiček za čiščenje CMOS/obnovitev spet v standardni položaj (nožica 1 in nožica 2).
  • Page 52 Vodič za uporabnika...
  • Page 53: Poglavje 3. Informacije O Obnovitvi

    Poglavje 3. Informacije o obnovitvi S pomočjo tega poglavja se seznanite z rešitvami obnovitve, ki jih nudi Lenovo. Poglavje vsebuje razlago, v katerih primerih in ob katerih trenutkih se uporabljajo naslednje obnovitvene metode: v Izdelava in uporaba obnovitvenih medijev v Izdelava varnostnih kopij in obnovitvene operacije v Uporaba delovnega prostora Rescue and Recovery v Izdelava in uporaba reševalnega medija...
  • Page 54: Uporaba Obnovitvenih Medijev

    v Če želite ustvariti diske za obnavljanje izdelka v operacijskem sistemu Windows XP, kliknite Start → Vsi programi → ThinkVantage → Ustvari obnovitveni medij. Nato sledite navodilom na zaslonu. Uporaba obnovitvenih medijev V tem razdelku najdete navodila za uporabo obnovitvenih medijev v različnih operacijskih sistemih.
  • Page 55: Operacija Izdelave Varnostne Kopije

    Če želite izvesti operacijo izdelave varnostne kopije s programom Rescue and Recovery v operacijskem sistemu Windows 7, storite naslednje: 1. Na namizju Windows kliknite Start → Vsi programi → Lenovo ThinkVantage Tools → Enhanced Backup and Restore (Izboljšana varnostna kopija in obnovitev).
  • Page 56: Uporaba Delovnega Prostora Rescue And Recovery

    Za več informacij o izvajanju obnovitvenih operacij iz delovnega prostora Rescue and Recovery glejte razdelek “Uporaba delovnega prostora Rescue and Recovery”. Uporaba delovnega prostora Rescue and Recovery Delovni prostor Rescue and Recovery se nahaja v zaščitenem, skritem območju trdega diska, ki deluje neodvisno od operacijskega sistema Windows.
  • Page 57: Izdelava In Uporaba Medijev Za Reševanje

    Če želite ustvariti reševalni medij v Windows 7, storite naslednje: 1. Na namizju Windows kliknite Start → Vsi programi → Lenovo ThinkVantage Tools → Enhanced Backup and Restore (Izboljšana varnostna kopija in obnovitev). Odpre se program Rescue and Recovery.
  • Page 58: Izdelava In Uporaba Diskete Za Obnovitveno Popravilo

    1. Vklopite računalnike in se prepričajte, da ima vaš računalnik dostop do interneta. 2. Sledite navodilom na spletni strani: http://www.lenovo.com/think/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-54483 3. Ko je disketa za obnovitveno popravilo ustvarjeno, jo izvlecite iz disketnega pogona in jo označite kot Disketa za obnovitveno popravilo. Shranite jo na varno za prihodnjo uporabo.
  • Page 59: Namestitev In Ponovna Namestitev Gonilnikov Naprav

    Gonilniki naprav za tovarniško nameščene naprave se nahajajo v podimeniku SWTOOLS\DRIVERS na trdem disku računalnika (navadno na pogonu C:). Najnovejši gonilniki tovarniško nameščenih naprav so na voljo tudi na naslovu: http://www.lenovo.com/ support. Drugi gonilniki naprav so na mediju s programsko opremo, ki ga prejmete skupaj s posamezno napravo.
  • Page 60: Odpravljanje Težav Z Obnovitvijo

    Odpravljanje težav z obnovitvijo Če ni mogoče priti do delovnega prostora Rescue and Recovery ali okolja Windows, storite eno od naslednjih dejanj: v S pomočjo reševalnega medija zaženite delovno okolje Rescue and Recovery. Glejte razdelek “Izdelava in uporaba medijev za reševanje” na strani 49. v Z disketo za obnovitveno popravilo popravite delovni prostor Rescue and Recovery ali popravite datoteko, potrebno za vstop v okolje Windows.
  • Page 61: Copyright Lenovo

    številski znak, v gesla programa Setup Utility in gesla trdega diska ne razlikujejo med velikimi in malimi črkami, v gesla ne smejo biti enaka vašemu imenu ali uporabniškemu imenu, © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 62: Geslo Ob Vklopu

    v gesla ne smejo biti splošna beseda ali običajno ime, v gesla morajo biti povsem drugačna od vaših prejšnjih gesel. Geslo ob vklopu Ko je nastavljeno geslo ob vklopu, je uporabnik pozvan k vnosu veljavnega gesla vsakokrat, ko vključi računalnik. Računalnika ni mogoče uporabljati, dokler ni vneseno veljavno geslo. Skrbniško geslo Če nastavite skrbniško geslo, s tem preprečite neprivilegiranim uporabnikom, da bi spreminjali konfiguracijske nastavitve.
  • Page 63: Izbira Zagonske Naprave

    Če želite omogočiti ali onemogočiti napravo, naredite naslednje: 1. Zaženite program Setup Utility. Preberite “Zagon programa Setup Utility” na strani 53. 2. Na glavnem meniju programa Setup Utility izberite Devices (Naprave). 3. Glede na napravo, ki jo želite omogočiti ali onemogočiti, naredite eno od naslednjega: v Če želite omogočiti ali onemogočiti napravo USB, izberite USB Setup (Nastavitev USB).
  • Page 64: Izbira Ali Sprememba Zaporedja Zagonskih Naprav

    Izbira ali sprememba zaporedja zagonskih naprav Če si želite ogledati konfigurirano zaporedje zagonskih naprav ali ga trajno spremeniti, naredite naslednje: 1. Zaženite program Setup Utility. Preberite “Zagon programa Setup Utility” na strani 53. 2. Na glavnem meniju programa Setup Utility izberite Startup (Zagon). 3.
  • Page 65: Poglavje 5. Konfiguriranje Raid-A

    V tem razdelku je opisano, kako s pomočjo pomožnega programa za konfiguriranje ROM-a opcije Intel Matrix Storage Manager ustvariti nosilce RAID. Če želite ustvariti nosilce RAID, naredite naslednje: 1. Ob pozivu za vnos pomožnega programa za konfiguriranje ROM-a opcije Intel Matrix Storage Manager med zagonom računalnika pritisnite Ctrl+I. © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 66: Brisanje Nosilcev Raid

    2. S smernima tipkama navzgor in navzdol izberite možnost Create RAID Volume (Ustvari nosilec RAID) in pritisnite Enter. 3. V polje Name (Ime) vnesite ustrezno ime za nosilec RAID in pritisnite tabulatorsko tipko. 4. S smernimi tipkami izberite raven RAID-a v polju RAID Level (Raven RAID-a) in pritisnite tabulatorsko tipko.
  • Page 67: Poglavje 6. Posodabljanje Sistemskih Programov

    Družba Lenovo lahko spremeni ali izboljša POST in BIOS. Ko izidejo posodobitve, so le-te na voljo v obliki datotek za prenos na spletnem mestu Lenovo http://www.lenovo.com. Navodila za uporabo posodobitev POST-a/BIOS-a so na voljo v datoteki TXT, ki je priložena posodobitvenim datotekam.
  • Page 68: Posodabljanje (Nadgradnja Strojno-Programske Opreme) Bios-A Iz Operacijskega Sistema

    6. Sledite navodilom na zaslonu, da končate posodobitev. Posodabljanje (nadgradnja strojno-programske opreme) BIOS-a iz operacijskega sistema Opomba: Lenovo stalno izboljšuje svojo spletno mesto, zato se vsebina spletne strani lahko spremeni brez predhodnega obvestila, vključno z vsebino navedeno v naslednjem postopku.
  • Page 69 Opomba: Obnovitvena seja traja dve do tri minute. V tem času boste slišali zaporedje piskov. 11. Po končani obnovitveni seji se bo zaporedje piskov končalo in sistem se bo samodejno izključil. Preden se sistem v celoti izključi, iz optičnega pogona odstranite disk. 12.
  • Page 70 Vodič za uporabnika...
  • Page 71: Poglavje 7. Odpravljanje Težav In Diagnosticiranje

    Prepričajte se, ali velja naslednje: v Računalnik je vklopljen. v Miška je pravilno priključena v spojnik USB ali v standarden spojnik miške na računalniku. v Miška je čista. Za več informacij glejte “Čiščenje miške” na strani 66. © Copyright Lenovo 2010...
  • Page 72: Diagnostični Programi

    V računalniku sta prednameščena dva programa, ki vam pomagata pri diagnosticiranju težav: v Lenovo ThinkVantage Toolbox ali Lenovo System Toolbox, kar je odvisno od vašega operacijskega sistema (program se uporablja pri operacijskem sistemu Windows) v PC-Doctor for Rescue and Recovery (uporablja se, če se operacijski sistem Windows ne zažene)
  • Page 73: Pc-Doctor For Rescue And Recovery

    Lenovovega cetra za odpravljanje težav, posodabljanje sistemskih gonilnikov in pregledovanje sistemskih informacij. Če želite zagnati program Lenovo System Toolbox, kliknite Start → Vsi programi → Lenovo Services → Lenovo System Toolbox. Sledite navodilom na zaslonu. Dodatne informacije o izvajanju diagnostičnega programa so na voljo v sistemu pomoči za Lenovo System Toolbox.
  • Page 74: Čiščenje Miške

    1. Prenesite sliko CD/DVD (znano tudi kot slika ISO) s samodejnim zagonom za diagnostični program, ki jo najdete na naslednjem naslovu: http://www.lenovo.com/support 2. S programsko opremo za zapisovanje CD/DVD-jev ustvarite diagnostični disk s sliko ISO. Izvajanje diagnostičnega programa z diagnostičnega diska V tem razdelku najdete navodila za izvajanje diagnostičnega programa z diagnostičnega...
  • Page 75: Navadna Miška

    Če želite očistiti optično miško, naredite naslednje: 1. Izklopite računalnik. 2. Odklopite kabel miške iz računalnika. 3. Obrnite miško na glavo in si oglejte lečo. a. Če na leči opazite madež, nežno očistite območje z gladko vatirano palčko. b. Če so na leči delci, jih nežno izpihajte. 4.
  • Page 76 4. Položite dlan nad zadrževalni obroč in kroglico 2 ter obrnite miško v običajen položaj, da zadrževalni obroč in kroglica padeta v vašo dlan. 5. Operite kroglico v topli milnici, nato pa jo obrišite s čisto krpo. 6. Previdno pihnite v prostor za kroglico 4 , da odstranite prah in niti. 7.
  • Page 77: Poglavje 8. Informacije, Pomoč In Servis

    Opomba: Lenovov program ThinkVantage Tools je na voljo samo na Lenovovih računalnikih z operacijskim sistemom Windows 7. Če želite dostopiti do programa Lenovo ThinkVantage Tools, kliknite Start → Vsi programi → Lenovo ThinkVantage Tools. Program Lenovo Welcome...
  • Page 78: Varnostne In Garancijske Informacije

    Preden začnete uporabljati ta izdelek, morate prebrati in razumeti vse informacije o varnosti. Spletno mesto Lenovo (http://www.lenovo.com) Na spletnem mestu Lenovo najdete najnovejše informacije in storitve, ki vam olajšajo nakup, nadgradnjo in vzdrževanje računalnika. Na voljo imate tudi naslednje možnosti: v Nakup namiznih in prenosnih računalnikov, delovnih postaj, zaslonov, projektorjev,...
  • Page 79: Klicanje Servisa

    Družba Lenovo ali vaš prodajalec bo opravil izbrane tovarniške spremembe, ki se nanašajo na razpoložljivo strojno opremo. Garancije ne vključuje teh postavk: v zamenjave ali uporabe delov, ki jih ni proizvedel Lenovo ali delov Lenovo, za katere ne velja garancija, v identifikacije virov težav s programsko opremo,...
  • Page 80: Nakup Dodatnih Storitev

    Razpoložljivost in imena storitev se lahko od države do države razlikujejo. Za dodatne informacije o navedenih storitvah obiščite spletno mesto Lenovo na naslovu: http://www.lenovo.com Vodič za uporabnika...
  • Page 81: Dodatek. Obvestila

    Družba Lenovo ima pravico do distribucije vaših podatkov na kakršenkoli njej primeren način brez kakršnihkoli obveznosti do vas. Spletne strani, ki niso last družbe Lenovo, so omenjene le zaradi pripravnosti in na noben način ne pomenijo promoviranja teh spletnih strani. Vsebina teh spletnih strani ni del gradiva za ta izdelek Lenovo, uporabljate pa jih na lastno odgovornost.
  • Page 82: Obvestilo O Televizijskem Izhodu

    Macrovision Corporation, namenjena pa je domači in drugačni omejeni uporabi, razen če Macrovision Corporation ne določi drugače. Razstavljanje in demontiranje je prepovedano. Oznaka CE evropske skladnosti Blagovne znamke Naslednji izrazi so blagovne znamke Lenovo v ZDA in/ali drugih državah: Lenovo Logotip Lenovo PS/2 Rescue and Recovery...
  • Page 83: Stvarno Kazalo

    10 diagnostični programi, uporaba 70 disketa, izdelava in uporaba obnovitvenega popravila 50 disketni pogon, zamenjava 31 dodatne nastavitve 56 Lenovo System Toolbox 64 dokumentacija, uporaba 70 Lenovo ThinkVantage Toolbox 64 Lenovo ThinkVantage Tools 69 Lenovo Welcome 5, 69 elektrostatično občutljive naprave, ravnanje 13...
  • Page 84 11 optični pogon, zamenjava 21 sklop hladilnega telesa in ventilatorja, zamenjava 25 osnovno odpravljanje težav 63 skrbnik, geslo 54 Spletno mesto Lenovo 70 Spletno mesto, Lenovo 70 spojnik 9 PC-Doctor for Rescue and Recovery 65 spojnik DisplayPort 9 pogoni...
  • Page 85 televizijsko izhodno sporočilo 74 tipkovnica, zamenjava 37 trdi disk, zamenjava 27 uporaba diagnostični programi 70 disketa za obnovitveno popravilo, izdelava in uporaba 50 dokumentacija 70 drugi servisi 71 gesla 53 reševalni mediji, izdelava in 49 Setup Utility 53 ustvarjanje in uporaba obnovitveni mediji 45 varnostne informacije v, 70 vhodni priključek za zvok 9...
  • Page 86 Vodič za uporabnika...
  • Page 88 Številka dela: 71Y8023 Printed in China (1P) P/N: 71Y8023...

Table of Contents