Lenovo ThinkCentre M70e Handboek Voor De Gebruiker

Machinetypen: 0804, 0809, 0811, 0822, 0825, 0828, 0830, 0833, 0837, 0843, 0845, 0847 en 0849
Hide thumbs Also See for ThinkCentre M70e:
Table of Contents

Advertisement

ThinkCentre
Handboek voor de gebruiker
Machinetypen: 0804, 0809, 0811, 0822, 0825, 0828, 0830, 0833,
0837, 0843, 0845, 0847 en 0849

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre M70e

  • Page 1 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker Machinetypen: 0804, 0809, 0811, 0822, 0825, 0828, 0830, 0833, 0837, 0843, 0845, 0847 en 0849...
  • Page 2 “Kennisgevingen” op pagina 73 in dit boekje. Tweede uitgave (september 2011) © Copyright Lenovo 2010, 2011. KENNISGEVING BEGRENSDE EN BEPERKTE RECHTEN: als gegevens of software word(t)(en) geleverd conform een “GSA”-contract (General Services Administration), zijn gebruik, vermenigvuldiging en openbaarmaking onderhevig aan...
  • Page 3: Table Of Contents

    Elementaire probleemoplossing ..wissen) ....Diagnoseprogramma's ... © Copyright Lenovo 2010, 2011...
  • Page 4 ThinkVantage Productivity Center ..Recyclinginformatie voor Brazilië ..Lenovo Welcome ... . Informatie over het recyclen van batterijen voor Access Help ....
  • Page 5: Belangrijke Veiligheidsvoorschriften

    Als u geen exemplaar meer hebt van de publicatie ThinkCentre Safety and Warranty Guide, kunt ® u een Portable Document Format (PDF)-versie downloaden van de Lenovo Support-website op: http://support.lenovo.com. De Lenovo Support-website biedt de publicatie ThinkCentre Veiligheid en garantie en deze ThinkCentre User Guide ook in andere talen.
  • Page 6 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 7: Hoofdstuk 1. Productoverzicht

    • Geïntegreerde grafische kaart die werkt via een VGA-aansluiting (Video Graphics Array) • Sleuf voor Peripheral Component Interconnect (PCI) Express x16 grafische kaart op de systeemplaat, voor een afzonderlijke grafische kaart Audiosubsysteem • Geïntegreerde high-definition (HD)-audio • Microfoon- en hoofdtelefoonaansluitingen op het voorpaneel © Copyright Lenovo 2010, 2011...
  • Page 8 • Audio lijn-ingang, audio lijn-uitgang en microfoonaansluiting op het achterpaneel Communicatiemogelijkheden • 10/100/1000 Mbps geïntegreerde Ethernet-controller Voorzieningen voor systeembeheer • Mogelijkheid tot het opslaan van de resultaten van de zelftest bij opstarten (power-on self-test (POST)) • Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) •...
  • Page 9: Specificaties

    Het besturingssysteem of de besturingssystemen die hier staan genoemd, worden op het moment dat deze publicatie ter perse gaat, onderworpen aan een compatibiliteitstest of -certificering. Ook kan Lenovo na het verschijnen van deze handleiding boekje concluderen dat er nog meer besturingssystemen compatibel zijn met deze computer. Deze lijst kan veranderen.
  • Page 10: Overzicht Van De Software

    Door Lenovo verstrekte software De volgende softwareprogramma's worden door Lenovo verstrekt om u te helpen productiever te werken en de kosten voor onderhoud van uw computer tot een minimum te beperken. Welke softwareprogramma's er precies worden meegeleverd, is afhankelijk van het type model en het vooraf geïnstalleerde besturingssysteem.
  • Page 11 Lenovo Welcome Met het programma Lenovo Welcome maakt u kennis met een aantal innovatieve ingebouwde voorzieningen van Lenovo en wordt u door een aantal belangrijke installatietaken geleid. Hierdoor haalt u het beste uit uw computer. Opmerking: Het programma Lenovo Welcome is alleen beschikbaar op computers van Lenovo waarop Windows 7 of Windows Vista vooraf is geïnstalleerd.
  • Page 12: De Plaats Van De Onderdelen

    Lenovo ThinkVantage Toolbox Het programma Lenovo ThinkVantage Toolbox helpt u bij het onderhoud van uw computer. Het verbetert de beveiliging, maakt een betere opsporing van problemen mogelijk, helpt u vertrouwd te raken met de innovatieve technologie van Lenovo en verschaft u een overvloed aan informatie over uw computer. Meer informatie vindt u in “Lenovo ThinkVantage Toolbox”...
  • Page 13: Aansluitingen En Onderdelen Aan De Achterkant Van De Computer

    Figuur 1. Aansluitingen, knoppen en lampjes aan de voorkant Uitwerpknop van optische schijf USB-poort Aan/uit-knop Aansluiting voor microfoon Lampje voor activiteit vaste-schijfstation Aansluiting voor hoofdtelefoon Netvoedingslampje USB-poort Aansluitingen en onderdelen aan de achterkant van de computer In Figuur 2 “Locatie van aansluitingen en onderdelen achterkant” op pagina 8 ziet u waar de aansluitingen en onderdelen aan de achterkant van de computer zich bevinden.
  • Page 14 Figuur 2. Locatie van aansluitingen en onderdelen achterkant Aansluiting voor netsnoer Audio lijningang Seriële poort Sleuf voor PCI Express x16 grafische kaart VGA-beeldschermaansluiting Sleuf voor PCI Express x1-kaart USB-aansluitingen (4) Sleuven voor PCI-kaarten (2) Aansluiting voor microfoon Ethernet-poort Audio lijnuitgang Personal System/2 (PS/2)-aansluiting voor toetsenbord en muis (bepaalde modellen) Aansluiting...
  • Page 15: Componenten

    Aansluiting Beschrijving USB-poort Hierop kunt u apparaten aansluiten die gebruikmaken van een USB-poort, bijvoorbeeld een USB-scanner, een USB-toetsenbord, een USB-muis of een USB-printer. Als er op uw computer niet genoeg poorten beschikbaar zijn om al uw USB-apparaten aan te sluiten, dan kunt u een USB-hub kopen. Daarop kunt u extra USB-apparaten aansluiten.
  • Page 16: De Plaats Van Interne Stations

    Figuur 4. Locatie van onderdelen op de systeemplaat Microprocessor Aansluiting frontpaneel Aansluiting microprocessorventilator USB-aansluitingen (2) Geheugensleuven (2) Seriële poort (COM 2) Aansluiting voor temperatuursensor Audioaansluiting vooraan 24-pens voedingsaansluiting Aansluiting voor interne luidspreker Parallelle poort Sleuven voor PCI-kaarten (2) Batterij Sleuf voor PCI Express x1-kaart Aanwezigheidsschakelaar voor kap Sleuf voor PCI Express x16 grafische kaart (“inbraakverklikker”, bepaalde modellen)
  • Page 17 In Figuur 5 “Plaats van stationscompartimenten” op pagina 11 kunt u zien waar de verschillende stationscompartimenten zich in uw computer bevinden. Figuur 5. Plaats van stationscompartimenten Compartiment 1 - Optische-schijfstation (reeds geïnstalleerd) Compartiment 2 - Stationsvak voor platte kaartlezer Compartiment 3 - SATA vaste-schijfstation Hoofdstuk 1 Productoverzicht...
  • Page 18 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 19: Hoofdstuk 2. Hardware Installeren En Vervangen

    Bovendien kunt u defecte hardware vaak zelf vervangen. Opmerkingen: 1. Gebruik uitsluitend onderdelen die door Lenovo zijn verstrekt. 2. Raadpleeg bij het installeren of vervangen van een optie zowel de desbetreffende instructies in dit gedeelte als de instructies die bij de optie zijn geleverd.
  • Page 20: De Kap Van De Computer Verwijderen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://support.lenovo.com In dit gedeelte vindt u instructies voor het verwijderen van de kap van de computer.
  • Page 21: De Frontplaat Verwijderen En Terugplaatsen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar http://support.lenovo.com In dit gedeelte vindt u instructies voor het verwijderen en weer aanbrengen van de frontplaat.
  • Page 22: Toegang Krijgen Tot De Systeemplaatcomponenten En Stations

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://support.lenovo.com In dit gedeelte vindt u instructies voor het krijgen van toegang tot componenten op de systeemplaat en tot stations.
  • Page 23 4. Kantel de houder van het schijfstation omhoog zodat u bij alle interne schijfstations, kabels en overige componenten kunt. Figuur 9. De houder van het schijfstation omhoog kantelen 5. Om de houder van het schijfstation te laten zakken drukt u de klem van de houder naar binnen en kantelt de stationhouder naar beneden, zoals afgebeeld.
  • Page 24: Pci-Kaart Installeren Of Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://support.lenovo.com In dit gedeelte vindt u instructies voor het installeren of vervangen van een PCI-kaart.
  • Page 25 Figuur 11. De PCI-kaart verwijderen • Als u een PCI-kaart installeert, verwijdert u het gewenste afdekplaatje van de PCI-kaartsleuf. Zie “Onderdelen op de systeemplaat” op pagina 9 om vast te stellen welk type PCI-kaartsleuf het betreft. 4. Haal de nieuwe PCI-kaart uit de antistatische verpakking. Hoofdstuk 2 Hardware installeren en vervangen...
  • Page 26: Geheugenmodules Installeren Of Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar http://support.lenovo.com In dit gedeelte vindt u instructies voor het installeren of vervangen van een geheugenmodule.
  • Page 27 2. Verwijder de kap van de computer. Zie “De kap van de computer verwijderen” op pagina 14. 3. Leg de computer op zijn zijkant. Zo kunt u beter bij de systeemplaat. 4. Zoek de geheugenaansluitingen op de systeemplaat. Zie “Onderdelen op de systeemplaat” op pagina 9. 5.
  • Page 28: De Batterij Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://support.lenovo.com De computer heeft een speciaal geheugen voor de datum, de tijd en de configuratiegegevens voor de ingebouwde voorzieningen.
  • Page 29: De Module Met Het Koelelement En De Ventilator Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://support.lenovo.com In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de module met het koelelement en de ventilator.
  • Page 30 WAARSCHUWING: Het koelelement en de ventilatoreenheid kunnen zeer heet zijn. Zet de computer uit en laat hem drie tot vijf minuten afkoelen voordat u de kap van de computer verwijdert. U vervangt de module met het koelelement en de ventilator als volgt: 1.
  • Page 31 Figuur 19. Schroeven waarmee de module met koelelement en ventilator is bevestigd 7. Haal de module met het koelelement en de ventilator van de systeemplaat. Opmerkingen: a. Het kan nodig zijn de module met koelelement en ventilator voorzichtig te draaien om hem los te maken van de microprocessor.
  • Page 32: De Microprocessor Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://support.lenovo.com In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de microprocessor.
  • Page 33 2. Verwijder de kap van de computer. Zie “De kap van de computer verwijderen” op pagina 14. 3. Verwijder het koelelement met de ventilatoreenheid. Zie “De module met het koelelement en de ventilator vervangen” op pagina 23. Opmerking: Leg het koelelement met ventilatoreenheid op zijn zijkant zodat het thermische vet niet ergens mee in contact komt.
  • Page 34 d. Zorg dat er niets op de aansluiting van de microprocessor valt zolang deze open ligt. De contactpunten moeten zo schoon mogelijk blijven. Figuur 22. Microprocessor verwijderen 6. Zorg ervoor dat de kleine hendel omhoog staat. 7. Haal de nieuwe microprocessor uit het beschermende kapje waarmee de gouden contactpunten van de nieuwe microprocessor worden beschermd.
  • Page 35: De Voedingseenheid Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://support.lenovo.com In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de voedingseenheid.
  • Page 36 4. Kantel de houder van het schijfstation omhoog, verwijder de twee schroeven waarmee het koelvinblok vastzit en til dan de eenheid uit het chassis. Figuur 23. Verwijderen van het koelvinblok 5. Ontkoppel de voedingskabels van alle stations en van de 24- en 4-pens voedingsaansluitingen op de systeemplaat.
  • Page 37 6. Verwijder aan de achterkant van de computer de drie schroeven waarmee de voedingseenheid is vastgezet. Druk de klem van de voedingseenheid naar beneden om de voedingseenheid los te maken en schuif vervolgens de voedingseenheid naar de voorkant van de computer. Til de voedingseenheid uit de computer.
  • Page 38 Breng vervolgens de drie schroeven aan waarmee de voedingseenheid wordt bevestigd. Opmerking: Gebruik alleen de schroeven die door Lenovo zijn verstrekt. Figuur 25. De voedingseenheid installeren 9. Sluit de kabels van voedingseenheid aan op op alle stations en op de systeemplaat. Zie “Onderdelen op de systeemplaat”...
  • Page 39: Het Optische-Schijfstation Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://support.lenovo.com In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van het optische-schijfstation.
  • Page 40 5. Ontkoppel de signaal- en voedingskabels van het optische-schijfstation. 6. Houd het optische-schijfstation vast en draai de twee schroeven los waarmee het optische-schijfstation vastzit. Figuur 27. De schroeven van het optische-schijfstation verwijderen 7. Druk de klem van de houder van het schijfstation naar binnen en kantel de houder van het schijfstation naar beneden, zoals afgebeeld.
  • Page 41 8. Schuif het optische-schijfstation aan de voorkant uit de computer. Figuur 29. Het optische-schijfstation verwijderen 9. Schuif het nieuwe optische-schijfstation vanaf de voorkant van de computer in het desbetreffende compartiment. Figuur 30. Een nieuw optische-schijfstation installeren Hoofdstuk 2 Hardware installeren en vervangen...
  • Page 42 10. Houd het nieuwe optische station vast en kantel het compartiment omhoog. De nokjes zitten goed vast wanneer de schroefgaten in de systeemplaat overeenkomen met de corresponderende gaatjes in het chassis. Breng vervolgens de twee schroeven aan waarmee het nieuwe optische-schijfstation wordt bevestigd.
  • Page 43: Het Vaste-Schijfstation Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://support.lenovo.com In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van het vaste-schijfstation.
  • Page 44 5. Houd het vaste-schijfstation vast en verwijder de vier schroeven waarmee het vaste-schijfstations is bevestigd. Vervolgens haalt u het vaste-schijfstation uit de houder van het schijfstation en ontkoppelt de signaal- en voedingskabels van de achterzijde van het vaste-schijfstation om hem helemaal uit het chassis te verwijderen.
  • Page 45: De Ventilatoreenheid Aan De Voorzijde Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://support.lenovo.com In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van de ventilatoreenheid aan de voorzijde.
  • Page 46 5. Verwijder het vaste-schijfstation om beter bij de ventilatoreenheid aan de voorzijde te kunnen. Zie “Het vaste-schijfstation vervangen” op pagina 37. 6. Verwijder het koelvinblok. Zie Figuur 18 “Verwijderen van het koelvinblok” op pagina 24. 7. Maak notities van de aansluiting van de kabel en ontkoppel de kabel van de ventilatoreenheid aan de voorkant van de desbetreffende aansluiting op de systeemplaat.
  • Page 47: Het Usb-Toetsenbord Of De Muis Vervangen

    ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij de computer is geleverd. Voor een exemplaar van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en Garantie gaat u naar: http://support.lenovo.com In dit gedeelte vindt u instructies voor het vervangen van het USB-toetsenbord of de muis.
  • Page 48: Het Vervangen Van De Onderdelen Voltooien

    U vervangt het USB-toetsenbord of de muis als volgt: 1. Verwijder alle eventueel aanwezige opslagmedia uit de stations en schakel alle aangesloten apparatuur uit. Zet dan de computer uit. Haal daarna alle stekkers uit het stopcontact. 2. Ontkoppel de kabel van het oude USB-toetsenbord of muis uit de computer. 3.
  • Page 49: Stuurprogramma's

    Setup Utility te controleren of de bijgewerkte informatie correct is. Zie Hoofdstuk 4 “Werken met het programma Setup Utility” op pagina 55. Opmerking: In de meeste landen verlangt Lenovo dat defecte Customer Replaceable Units worden geretourneerd (CRU´s). Informatie hierover vindt u bij de nieuwe CRU's, of ontvangt u enkele dagen nadat u de nieuwe CRU's hebt ontvangen.
  • Page 50: Geïntegreerd Kabelslot

    Zie Figuur 41 “Een geïntegreerd kabelslot aanbrengen” op pagina 44. Dit is hetzelfde type slot dat ook voor veel notebookcomputers wordt gebruikt. Een geïntegreerd kabelslot kunt u bij Lenovo bestellen. Zoek hiervoor met het trefwoord Kensington op: http://support.lenovo.com...
  • Page 51: Hangslot

    Hangslot De computer is uitgerust met een oog voor een hangslot. Met een dergelijk slot kan worden voorkomen dat de kap wordt verwijderd. Figuur 42. Een hangslot aanbrengen Wachtwoordbeveiliging Om onbevoegd gebruik van de computer te verhinderen, kunt u met het programma Setup Utility een wachtwoord instellen.
  • Page 52 4. Verwijder alle onderdelen en ontkoppel alle kabels die het moeilijk maken om bij de jumper voor Wissen van CMOS/Herstel te komen. 5. Verzet de jumper van de standaardpositie (pennetje 1 en 2) naar de onderhoudspositie (pennetje 2 en 3). 6.
  • Page 53: Hoofdstuk 3. Informatie Over Systeemherstel

    - de procedure hiervoor is genaamd “maken van de Productherstelschijven.” • Voor het maken van herstelmedia onder Windows 7 klikt u op Start ➙ Alle programma's ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Factory Recovery-schijven. Volg daarna de instructies op het scherm.
  • Page 54: Herstelmedia Gebruiken

    Herstelmedia gebruiken In dit gedeelte vindt u instructies over het werken met herstelmedia onder verschillende besturingssystemen. • Onder Windows 7 en Windows Vista kunt u herstelschijven alleen gebruiken om de computer te herstellen naar de fabrieksinstellingen. U kunt herstelschijven gebruiken om de computer in een operationele status te brengen nadat alle andere herstelmethoden zijn mislukt.
  • Page 55: Backup- En Herstelbewerkingen Uitvoeren

    • Om een backupbewerking uit te voeren vanuit het programma Rescue and Recovery onder Windows 7 doet u het volgende: 1. Op het bureaublad van Windows klikt u op Start ➙ Alle programma's ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Geavanceerde backup en herstel. Het programma Rescue and Recovery wordt geopend.
  • Page 56: Werken Met Het Werkgebied Van Rescue And Recovery

    • Om een herstelbewerking uit te voeren vanuit het programma Rescue and Recovery onder Windows Vista of Windows XP doet u het volgende: 1. Op het bureaublad van Windows klikt u op Start ➙ Alle programma's ➙ ThinkVantage ➙ Rescue and Recovery.
  • Page 57: Noodherstelmedia Maken En Gebruiken

    • U maakt als volgt een noodherstelmedium onder Windows 7: 1. Op het bureaublad van Windows klikt u op Start ➙ Alle programma's ➙ Lenovo ThinkVantage Tools ➙ Geavanceerde backup en herstel. Het programma Rescue and Recovery wordt geopend.
  • Page 58: Een Noodherstelmedium Gebruiken

    (doorgaans station C:) in de subdirectory SWTOOLS\DRIVERS. De meest recente stuurprogramma's voor apparaten die al in de fabriek zijn geïnstalleerd, vindt u ook op de website http://support.lenovo.com. Andere stuurprogramma's worden meegeleverd bij de desbetreffende apparaten. U installeert het stuurprogramma voor een tijdens fabricage geïnstalleerd apparaat als volgt: 1.
  • Page 59 • U kunt de herstelschijven gebruiken als alle andere herstelmethoden mislukt zijn en u het vaste-schijfstation wilt herstellen naar de fabrieksinstellingen. Zie “Herstelmedia maken en gebruiken” op pagina 47. Opmerking: Als het u niet lukt om met behulp van een noodherstelmedium, een reparatiediskette of een set herstelschijven toegang te krijgen tot het werkgebied van Rescue and Recovery of de Windows-omgeving, is het noodherstelapparaat (een intern vaste-schijfstation, schijf, USB-vasteschijfstation of andere externe apparaten) mogelijk niet ingesteld als het eerste opstartapparaat in de opstartvolgorde.
  • Page 60 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 61: Hoofdstuk 4. Werken Met Het Programma Setup Utility

    Om de computer te kunnen gebruiken is het niet noodzakelijk dat u een wachtwoord instelt. Het gebruik van een wachtwoord vergroot echter de veiligheid van computergebruik. Lees de volgende paragrafen als u besluit een wachtwoord in te stellen. © Copyright Lenovo 2010, 2011...
  • Page 62: Overwegingen Ten Aanzien Van Wachtwoorden

    Overwegingen ten aanzien van wachtwoorden U kunt elke combinatie van maximaal 16 alfabetische en numerieke tekens gebruiken. Omwille van de veiligheid verdient het aanbeveling om een sterk wachtwoord te gebruiken, dat niet eenvoudig kan worden geraden. U stelt als volgt een sterk wachtwoord in: Opmerking: Wachtwoorden in het programma Setup Utility zijn niet hoofdlettergevoelig.
  • Page 63: Een Opstartapparaat Kiezen

    SATA Controller Als deze optie is ingesteld op Disabled, worden alle apparaten die zijn aangesloten op de SATA-aansluitingen (bijvoorbeeld de vaste schijf en het optische station) uitgeschakeld en niet weergegeven in de systeemconfiguratie. USB Setup Met deze optie stelt u de USB-aansluitingen in. U kunt een apparaat als volgt in- of uitschakelen: 1.
  • Page 64: Setup Utility Afsluiten

    Om de ingestelde opstartvolgorde te bekijken of te wijzigen, gaat u als volgt te werk: 1. Start het programma Setup Utility. Zie “Het programma Setup Utility starten” op pagina 55. 2. Selecteer Startup ➙ Primary Boot Sequence. Bekijk de informatie die aan de rechterkant van het scherm wordt afgebeeld.
  • Page 65: Hoofdstuk 5. Systeemprogramma's Bijwerken

    Lenovo brengt regelmatig wijzigingen of verbeteringen aan in het POST en het BIOS. Bijgewerkte versies kunnen worden opgehaald van internet, vanaf de Lenovo-website op http://www.lenovo.com.
  • Page 66: Het Bios Bijwerken (Flashen) Vanuit Het Besturingssysteem

    Het BIOS bijwerken (flashen) vanuit het besturingssysteem Opmerking: Omdat door Lenovo voortdurend verbeteringen worden doorgevoerd op de websites, kan de inhoud van de webpagina zonder bericht vooraf worden gewijzigd, inclusief de inhoud waarnaar in de volgende procedure wordt verwezen.
  • Page 67 8. Zet de computer en het beeldscherm aan en plaats dan de schijf met de POST en BIOS-update (flashupdate) in het optische station. De herstelsessie wordt gestart. Het herstelproces duurt ongeveer twee of drie minuten. U hoort nu een aantal geluidssignalen. 9.
  • Page 68 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 69: Hoofdstuk 6. Diagnoseprogramma´s En Probleemoplossing

    U vindt de laatste telefoonnummers voor service en ondersteuning en een PDF-versie van de publicatie ThinkCentre Veiligheid en garantie op de Support-website van Lenovo op: http://support.lenovo.com...
  • Page 70: Diagnoseprogramma's

    Lenovo en verschaft u een overvloed aan informatie over uw computer. Met de diagnosefunctie van het programma Lenovo ThinkVantage Toolbox kunt u apparaten testen, de oorzaak van computerproblemen opsporen, opstartbare diagnosemedia maken, systeemstuurprogramma's bijwerken en systeemgegevens bekijken.
  • Page 71: Pc-Doctor For Rescue And Recovery

    Het programma PC-Doctor for Rescue and Recovery maakt deel uit van het werkgebied van Rescue and Recovery op uw Lenovo-computer. U kunt het programma PC-Doctor for Rescue and Recovery ook gebruiken als het niet lukt om Windows op te starten.
  • Page 72: Een Optische Muis Schoonmaken

    5. Volg de instructies op het scherm om de gewenste diagnosetest uit te voeren. voor aanvullende Help-informatie kunt u op de toets F1 drukken. 6. Haal de schijf na voltooiing van de diagnosetest uit het optische-schijfstation. Een optische muis schoonmaken In dit gedeelte vindt u instructies voor het schoonmaken van een optische muis.
  • Page 73: Hoofdstuk 7. Informatie, Hulp En Service

    PDF-bestand te openen, dan wordt er een bericht weergegeven en wordt u door de installatie van Adobe Reader geloodst. 2. De publicatie is tevens beschikbaar in andere talen op de website van Lenovo Support op: http://support.lenovo.com 3.
  • Page 74: Thinkvantage Productivity Center

    Windows 7 of Windows Vista vooraf is geïnstalleerd. Met het programma Lenovo Welcome maakt u kennis met een aantal innovatieve ingebouwde voorzieningen van Lenovo en wordt u door een aantal belangrijke installatietaken geleid. Hierdoor haalt u het beste uit uw computer.
  • Page 75: Lenovo-Website (Http://Www.lenovo.com)

    73 in dit boekje. Lenovo-website (http://www.lenovo.com) De Lenovo-website bevat de meest recente informatie en services ter ondersteuning van het aanschaffen, upgraden en onderhouden van uw computer. U kunt ook het volgende doen: • Desktop- en notebook computers, beeldschermen, projectoren, upgrades en accessoires voor uw computer aanschaffen, en profiteren van speciale aanbiedingen.
  • Page 76: Documentatie En Diagnoseprogramma's Gebruiken

    Om recht te blijven houden op de garantieservice dient u uw aankoopbewijs te bewaren. Voor een lijst van telefoonnummers van Lenovo Support in uw land of regio gaat u naar http://support.lenovo.com en klikt u op Support phone list (Support telefoonlijst). U kunt ook de bij uw computer geleverde publicatie ThinkCentre Veiligheid en garantie raadplegen.
  • Page 77: Andere Services

    De naam en beschikbaarheid van een service kan per land en regio verschillen. Meer informatie over deze services vindt u op de Lenovo-website http://www.lenovo.com...
  • Page 78 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 79: Bijlage A. Kennisgevingen

    In andere gebruiksomgevingen kan het resultaat anders zijn. Lenovo behoudt zich het recht voor om door u verstrekte informatie te gebruiken of te distribueren op iedere manier die zij relevant acht, zonder dat dit enige verplichting jegens u schept.
  • Page 80: Kennisgeving Televisie-Uitvoer

    Alle kennisgevingen zijn in elektronisch formaat beschikbaar op de website van Lenovo Support. Ga voor toegang tot de elektronische exemplaren van de documentatie naar http://support.lenovo.com en klik op User Guides &...
  • Page 81: Informatie Over Het Recyclen Van Batterijen Voor Taiwan

    A Lenovo possui um canal específico para auxiliá-lo no descarte desses produtos. Caso você possua um produto Lenovo em situação de descarte, ligue para o nosso SAC ou encaminhe um e-mail para: reciclar@lenovo.com, informando o modelo, número de série e cidade, a fim de enviarmos as instruções para o correto descarte do seu produto Lenovo.
  • Page 82 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 83: Trefwoordenregister

    BIOS, bijwerken (flashen) 59–60 computerbehuizing hulp verwijderen aanvragen computerkap, terugplaatsen Access Help en service voltooien van installatie voltooien van vervanging informatie aanvragen diagnoseprogramma´s en probleemoplossing bronnen diagnoseprogramma's gebruiken garantie documentatie gebruiken veiligheid veiligheidsvoorschriften installeren © Copyright Lenovo 2010, 2011...
  • Page 84 Rescue and Recovery Lenovo Customer Support Center werkgebied, Rescue and Recovery Lenovo ThinkVantage Toolbox Lenovo ThinkVantage Tools Lenovo Welcome Lenovo-website schoonmaken van optische muis selecteren opstartapparaat...
  • Page 85 VGA-beeldschermaansluiting videosubsysteem voedingseenheid kenmerken vervangen voltooien, vervanging van onderdelen voorkant aansluitingen, knoppen en lampjes wachtwoord instellen, wijzigen, wissen overwegingen vergeten wissen wachtwoordbeveiliging Website, Lenovo werkgebied van Rescue and Recovery © Copyright Lenovo 2010, 2011...
  • Page 86 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 88 Onderdeelnummer: 71Y8535 (1P) P/N: 71Y8535 *71Y8535*...

Table of Contents