Lenovo ThinkCentre A57e Handboek Voor De Gebruiker
Lenovo ThinkCentre A57e Handboek Voor De Gebruiker

Lenovo ThinkCentre A57e Handboek Voor De Gebruiker

Machine type 6306
Hide thumbs Also See for ThinkCentre A57e:
Table of Contents

Advertisement

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre A57e

  • Page 3 ThinkCentre Handboek voor de gebruiker...
  • Page 4 Opmerking Lees eerst de publicatie ThinkCentre Veiligheid en garantie die bij dit product is geleverd, en het gedeelte Bijlage B, “Kennisgevingen”, op pagina 53 in dit boekje. Eerste uitgave (november 2008) © Copyright Lenovo 2008.
  • Page 5: Table Of Contents

    Bij het Windows-besturingssysteem meegeleverde Lenovo Care . . 41 software . 17 Access Help . . 42 Door Lenovo verstrekte software . . 17 Veiligheid en garantie . . 42 www.lenovo.com . 42 Hoofdstuk 5. Werken met het pro- Hulp en service .
  • Page 6 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 7: Kennismaking

    In Hoofdstuk 9, “Informatie, hulp en service”, op pagina 41 vindt u informatie ® over een groot aantal handige informatiebronnen die bij Lenovo verkrijgbaar zijn. v In Bijlage A, “Handmatige modemopdrachten”, op pagina 45 vindt u opdrachten voor het handmatig programmeren van de modem.
  • Page 8 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 9: Hoofdstuk 1. Belangrijke Veiligheidsvoorschriften

    ThinkCentre Veiligheid en garantie voor de meest recente informatie op het gebied van veiligheid. Door de veiligheidsvoorschrif- ten goed in u op te nemen, verkleint u de kans op persoonlijk letsel en op schade aan het product. © Copyright Lenovo 2008...
  • Page 10 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 11: Hoofdstuk 2. De Werkplek Inrichten

    Verminder indien nodig de bovenverlichting door lampen te dimmen of door minder sterke lampen te gebruiken. Als u het beeldscherm in de buurt van een raam neerzet, scherm het zonlicht dan af met © Copyright Lenovo 2008...
  • Page 12: Luchtcirculatie

    gordijnen of een zonnescherm. Wellicht moet u de helderheid en het contrast van het beeldscherm in de loop van de dag enkele malen anders instellen. De verlich- ting is immers niet de hele dag constant. Wanneer het niet mogelijk is om reflecties te vermijden of de verlichting aan te passen, kan een anti-reflectiescherm uitkomst bieden.
  • Page 13: Hoofdstuk 3. De Computer Installeren

    Als het lichtnet een spanning heeft tussen 100–127 V AC, zet de schakelaar dan op 115 V. v Bij een netspanning tussen 200–240 V AC moet de schakelaar op 230 V staan. © Copyright Lenovo 2008...
  • Page 14 2. Sluit de kabel van het toetsenbord aan op de juiste aansluiting; dit kan een standaard toetsenbordaansluiting 1 zijn of een USB-aansluiting (Universal Serial Bus) 2 . Opmerking: Sommige modellen hebben een toetsenbord met een vingerafdruklezer. Nadat u uw computer hebt geïnstalleerd en aangezet, kunt u in het online Help-systeem Access Help meer informatie vinden over de vingerafdruklezer.
  • Page 15 5. Als u een modem hebt, sluit die dan als volgt aan: L IN L I N L I N L IN In de afbeelding ziet u de twee aansluitingen aan de achterkant van de computer die nodig zijn om de modem aan te sluiten. In landen (zoals Nederland en België) waar een telefoonaansluiting van het type RJ-11 wordt gebruikt, sluit u het ene eind van de telefoonkabel aan op de telefoon en het andere eind op de telefoonaansluiting aan de achterkant van de computer.
  • Page 16 6. Audioapparaten worden als volgt gekoppeld. Zie voor meer informatie over luidsprekers de stappen 7 en 8. 1 Audio lijningang Hier komen de audiosignalen binnen van een extern audioap- paraat, zoals een stereo-set. 2 Audio lijnuitgang Via deze aansluiting gaan audiosignalen van de computer naar externe apparaten, zoals actieve stereo-luidsprekers.
  • Page 17 9. Sluit de overige apparaten aan die u hebt. Mogelijk zijn op uw computer niet alle afgebeelde aansluitingen aanwezig. 1 USB-poort Gebruik deze aansluiting om een USB-apparaat aan te sluiten, bijvoorbeeld een muis, scanner, printer of organizer. 2 Seriële poort Hierop kunt u een externe modem, een seriële printer of andere apparaten aansluiten die een 9-pens seriële stekker hebben.
  • Page 18: De Computer Aanzetten

    10. Steek de stekkers in deugdelijk geaarde stopcontacten. Opmerking: Meer informatie over aansluitingen vindt u in Access Help, het online Help-systeem. Instructies voor het openen van dit online Help-sys- teem vindt u in “Access Help” op pagina 42. De computer aanzetten Zet eerst het beeldscherm en de andere externe apparaten aan en dan pas de com- puter.
  • Page 19: Belangrijk Om Te Doen

    Antivirussoftware bijwerken Op uw computer is antivirussoftware geïnstalleerd, voor het detecteren en elimine- ren van virussen. Lenovo heeft een volledige versie van de antivirussoftware op uw vaste schijfstation geplaatst en biedt u een gratis abonnement voor 30 dagen aan. Na 30 dagen moet u de licentie vernieuwen om updates voor het antivirus- programma te blijven ontvangen.
  • Page 20: De Computer Afsluiten

    De computer afsluiten Volg altijd de correcte afsluitprocedure van het besturingssysteem als u de compu- ter wilt uitzetten. Zo voorkomt u dat er gegevens verloren gaan of programma’s ® beschadigd raken. Om het besturingssysteem Microsoft Windows Vista af te slui- ten, opent u het startmenu op het bureaublad van Windows desktop, verplaatst u de cursor naar de pijl naast de knop voor het vergrendelen van het werkstation en kiest u Afsluiten.
  • Page 21: Voorzieningen

    Voorzieningen In dit gedeelte vindt u een overzicht van de voorzieningen en de vooraf geïnstal- leerde software. Systeeminformatie De volgende informatie is van toepassing op een aantal modellen. In het pro- gramma Setup Utility vindt u informatie over uw specifieke model. Zie Hoofdstuk 5, “Werken met het programma Setup Utility”, op pagina 19.
  • Page 22 1. De besturingssystemen die hier staan genoemd, worden op het moment dat deze publicatie ter perse gaat, onderworpen aan een compatibiliteitstest of -certificering. Ook kan Lenovo na het verschijnen van dit boekje concluderen dat er nog meer besturingssystemen compatibel zijn met deze computer. Deze lijst is onderhevig aan wijzigingen. Om vast te stellen of een bepaald besturingssysteem gecertificeerd of getest is op compatibiliteit, kijkt u op de website of neemt u contact op met de leverancier van het besturingssysteem.
  • Page 23: Specificaties

    Specificaties In dit gedeelte vindt u de fysieke specificaties van uw computer. Voor machinetype 6306 Afmetingen Breedte: 175 mm Hoogte: 402 mm Diepte: 440 mm Gewicht Maximumconfiguratie bij levering: 8,9 kg Omgevingsvoorwaarden Luchttemperatuur: In bedrijf: 10° tot 35°C (50° tot 95°F) Niet in bedrijf: -40°...
  • Page 24 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 25: Hoofdstuk 4. Overzicht Van De Software

    Welke software er precies wordt meegeleverd, is afhankelijk van het model. Lenovo Care Het programma Lenovo Care wijst u de weg naar een keur aan informatie en tools die u helpen uw computer te leren kennen, te installeren, te onderhouden en uit te breiden.
  • Page 26 Windows. Zie “PC-Doctor voor Windows PE” op pagina 30. Adobe Reader Adobe Reader is een tool voor het lezen, afdrukken en doorzoeken van PDF- documenten. Zie “Map Online Boeken” op pagina 41 voor meer informatie over het gebruik van elektronische boeken en de Lenovo-website. Handboek voor de gebruiker...
  • Page 27: Hoofdstuk 5. Werken Met Het Programma Setup Utility

    Gebruikerswachtwoord v Beheerderswachtwoord Om de computer te kunnen gebruiken is het niet noodzakelijk dat u een wacht- woord instelt. Als u echter besluit een wachtwoord in te stellen, lees dan de vol- gende paragrafen. © Copyright Lenovo 2008...
  • Page 28: Overwegingen Ten Aanzien Van Wachtwoorden

    Overwegingen ten aanzien van wachtwoorden U kunt elke combinatie van maximaal 12 alfabetische en numeriek tekens gebrui- ken. Omwille van de veiligheid is het verstandig om een sterk wachtwoord te gebruiken, dat niet eenvoudig kan worden geraden. Wachtwoorden moeten aan de volgende regels voldoen: v Ze zijn minstens acht tekens lang v Ze bevatten minimaal één letter en één cijfer...
  • Page 29: Een Opstartapparaat Kiezen

    Om de SATA-controller in te stellen, doet u het volgende: 1. Start het programma Setup. Zie “Het programma Setup Utility starten” op pagina 19. 2. In het menu van het programma Setup Utility selecteert u Devices → ATA Dri- ves Setup → SATA Controller. 3.
  • Page 30: De Opstartvolgorde Selecteren Of Wijzigen

    De opstartvolgorde selecteren of wijzigen Om de ingestelde opstartvolgorde te bekijken of te wijzigen, gaat u als volgt te werk: 1. Start het programma Setup. Zie “Het programma Setup Utility starten” op pagina 19. 2. Selecteer Startup → Startup Sequence. 3.
  • Page 31: Hoofdstuk 6. Systeemprogramma's Bijwerken

    Lenovo brengt regelmatig wijzigingen of verbeteringen aan in het POST/BIOS. Bij- gewerkte versies kunnen worden opgehaald van internet, vanaf de Lenovo-website op http://www.lenovo.com. Instructies voor het gebruik van POST/BIOS-updates vindt u in een TXT-bestand dat samen met de updatebestanden wordt gedownload.
  • Page 32: Het Bios Bijwerken (Flashen) Vanuit Het Besturingssysteem

    (en de links in de volgende procedure). 1. Typ in het adresveld van uw browser http://www.lenovo.com/support en druk op Enter. 2. Zoek de downloadbare bestanden voor uw type computer, als volgt: a.
  • Page 33 9. Nadat de bijwerksessie is voltooid, wordt het systeem automatisch uitgescha- keld. Verwijder de diskette uit het diskettestation. 10. Voer stappen 2 op pagina 24 tot en met 3nogmaals uit. 11. Plaats de jumper in de oorspronkelijke positie. 12. Sluit de computerkap en sluit kabels die u hebt losgekoppeld weer aan. 13.
  • Page 34 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 35: Copyright Lenovo

    “De computer aansluiten” op pagina 5. Mocht u het probleem niet zelf kunnen oplossen, laat de computer dan nazien. In de bij uw computer geleverde informatie over veiligheid en garantie vindt u een lijst van telefoonnummers voor service en ondersteuning. © Copyright Lenovo 2008...
  • Page 36: Diagnoseprogramma's

    Soort fout Handeling Het toetsenbord werkt niet. De Controleer of: computer reageert niet op het v De computer is ingeschakeld. toetsenbord. v Het beeldscherm aan staat en de knoppen voor helderheid en contrast goed zijn ingesteld. v De kabel van het toetsenbord stevig in de aansluiting van het toetsenbord op de computer zit.
  • Page 37: Pc-Doctor Voor Windows

    PC-Doctor voor DOS of PC-Doctor voor Windows PC-Doctor voor DOS Op uw Lenovo-computer staat ofwel PC-Doctor voor DOS ofwel PC-Doctor voor Windows PE. Welke het is, hangt af van het machinetype en model van de compu- ter.
  • Page 38: Pc-Doctor Voor Windows Pe

    Als u meer hulp nodig hebt, kunt u op F1 drukken. PC-Doctor voor Windows PE Op uw Lenovo-computer staat ofwel PC-Doctor voor DOS ofwel PC-Doctor voor Windows PE. Welke het is, hangt af van het machinetype en model van de compu- Handboek voor de gebruiker...
  • Page 39: De Muis Schoonmaken

    ter. Het diagnoseprogramma PC-Doctor voor Windows PE maakt deel uit van het werkgebied van Rescue and Recovery. U gebruikt PC-Doctor voor Windows PE als u het besturingssysteem niet kunt starten en als u het probleem niet hebt kunnen vinden met PC-Doctor voor Windows. Het diagnoseprogramma uitvoeren vanuit het werkgebied van Rescue and Recovery U kunt PC-Doctor voor Windows PE uitvoeren vanuit het werkgebied van Rescue...
  • Page 40 Opmerking: De muis in de onderstaande afbeelding verschilt wellicht van uw muis. 1 Ring 2 Bal 3 Plastic rollers 4 Balhouder U reinigt de muis, met bal, als volgt: 1. Zet de computer uit. 2. Ontkoppel de muis van de computer. 3.
  • Page 41: Hoofdstuk 8. Software Herstellen

    Doe het volgende om herstelschijven te maken: 1. Klik op het bureaublad van Windows op Start → Allle programma’s → Lenovo Care → Herstelmedia maken of Product Recovery Media maken. 2. Volg de aanwijzingen op het scherm.
  • Page 42: Backup- En Herstelbewerkingen Uitvoeren

    v Windows Vista: u kunt de Herstelschijven gebruiken om de inhoud van de vaste schijf terug te brengen in de staat zoals die bij levering was. Als u herstelschijven gebruikt onder Windows XP, krijgt u de mogelijkheid naar het werkgebied van Rescue and Recovery te gaan en een aantal herstel- bewerkingen uit te voeren.
  • Page 43: Het Werkgebied Van Rescue And Recovery Gebruiken

    Om een backupbewerking uit te voeren vanuit het programma Rescue and Recovery doet u het volgende: 1. Klik op het bureaublad van Windows op Start → Allle programma’s → Lenovo Care → Rescue and Recovery. Het programma Rescue and Recovery wordt geo- pend.
  • Page 44: Noodherstelmedia Maken En Gebruiken

    schijfstation herstellen in de toestand zoals die was bij het verlaten van de fabriek. Als het vasteschijfstation meerdere partities bevat, hebt u de mogelijk- heid om de oorspronkelijke inhoud te herstellen in partitie C: terwijl de overige partities intact blijven. Omdat bewerkingen vanuit het werkgebied van Rescue and Recovery onafhankelijk van het besturingssysteem worden uitgevoerd, kunt u de oorspronkelijke inhoud van de vaste schijf zelfs herstellen als u Windows niet kunt starten.
  • Page 45: Een Reparatiediskette Maken En Gebruiken

    U maakt noodherstelmedia als volgt: 1. Klik op het bureaublad van Windows op Start → Allle programma’s → Lenovo Care → Herstelmedia maken. 2. Geef in het gebied Noodherstelmedia aan welk type herstelmedium u wilt maken.
  • Page 46: Stuurprogramma's Installeren Of Herstellen

    2. Open een webbrowser en ga naar het volgende internetadres: http://www.lenovo.com/think/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-54483 3. Plaats een lege diskette in diskettestation A. De informatie op die diskette wordt gewist en de diskette wordt geformatteerd. 4. Dubbelklik op de juiste bestandsnaam. De diskette wordt gemaakt.
  • Page 47: Een Herstelapparaat In De Opstartvolgorde Opgeven

    6. Installeer het stuurprogramma op een van de volgende manieren: v Ga naar de submap van het apparaat en zoek het bestand README.TXT of een ander bestand met de extensie TXT op. Dit bestand is vaak genoemd naar een bepaald besturingssysteem, bijvoorbeeld WIN98.TXT. In het tekstbe- stand vindt u informatie over het opnieuw installeren van het desbetreffende stuurprogramma.
  • Page 48 v Gebruik een Reparatiediskette om het werkgebied van Rescue and Recovery te repareren of om een bestand te repareren dat nodig is om naar Windows te kun- nen gaan. Raadpleeg voor meer informatie “Een Reparatiediskette maken en gebruiken” op pagina 37. v Als u van plan bent de fabrieksinhoud terug te zetten op het vasteschijfstation, kunt u een set Herstelschijven gebruiken.
  • Page 49: Hoofdstuk 9. Informatie, Hulp En Service

    Het programma Lenovo Care bestaat uit informatiebronnen en tools die bedoeld zijn om het werken met de computer gemakkelijker en veiliger te maken. Lenovo Care bevat informatie over uw computer en biedt heel gemakkelijk toe- gang tot diverse technieken, waaronder: Rescue and Recovery v Herstel van de vooraf geïnstalleerde software...
  • Page 50: Access Help

    Om Access Help te openen, klikt u op Start → Alle programma’s → Lenovo Care → Access Help. Nadat u Access Help hebt geopend, kunt u in het linker deelvenster een keuze maken op het tabblad Inhoud of Index, of via het het tabblad Zoeken op zoek gaan naar een bepaald woord.
  • Page 51: Hulp En Service

    Zie “Diagnoseprogramma’s” op pagina 28 voor instructies voor het gebruik van deze diagnoseprogramma’s. Lenovo houdt pagina’s op internet bij waar u terecht kunt voor de nieuwste tech- nische informatie en de meest recente stuurprogramma’s en updates. Voor toegang tot deze pagina’s gaat u naar:...
  • Page 52: Andere Services

    Garantieservice (IWS) en om een lijst te bekijken van landen waar service beschik- baar is, gaat u naar: http://www.lenovo.com/support/, klikt u op Warranty, en volgt u de aanwijzin- gen op het scherm. Voor technische ondersteuning bij de installatie van, of vragen over, Service Packs voor uw vooraf geïnstalleerde Microsoft Windows-product, raadpleegt u de...
  • Page 53: Bijlage A. Handmatige Modemopdrachten

    Zuid-Afrika. toetskiezen wachten op tweede kiestoon onderbreken wacht op vijf seconden stilte flash terug naar opdrachtwerkstand na kiezen DS=n Een van de vier telefoonnummers (n=0-3) kiezen die zijn opgeslagen in het permanente geheugen van de modem. © Copyright Lenovo 2008...
  • Page 54 Opdracht Functie Opdrachten worden niet afgebeeld Opdrachten worden afgebeeld Escapetekens - Schakelen van werkstand Verzenden/Ontvangen naar opdrachtwerk- stand (T.I.E.S.-opdracht) Modemverbinding verbreken Modem actief maken Opmerking: H1 wordt niet ondersteund in Italië Productidentificatiecode weergeven Test ROM-controlegetal Interne geheugentest Firmware-ID Gereserveerd ID Laag luidsprekervolume Laag luidsprekervolume Gemiddeld luidsprekervolume...
  • Page 55: Uitgebreide At-Opdrachten

    Opdracht Functie Gelijk aan X1 plus detectie kiestoon Gelijk aan X1 plus bezetdetectie/blind kiezen Alle responsen en kiestoon en bezet signaal- detectie Actief profiel 0 opnieuw instellen en ophalen Actief profiel 1 opnieuw instellen en ophalen Uitgebreide AT-opdrachten Opdracht Functie &C_ &C0 Force Carrier Detect Signal High (ON)
  • Page 56: Mnp/V.42/V.42Bis/V.44-Opdrachten

    Opdracht Functie &S1 DSR uit in opdrachtwerkstand en aan in on-linewerkstand &T_ &T0 Test in uitvoering beëindigen &T1 Lokale analoge loopbacktest uitvoeren &T3 Lokale digitale loopbacktest uitvoeren &T4 Digitale loopbacktest op afstand toestaan door modem op afstand &T5 Digitale loopbacktest op afstand niet toestaan &T6 Digitale loopbacktest op afstand uitvoeren &T7...
  • Page 57 Opdracht Functie Alleen MNP Class 5 gegevenscompressie inschakelen Alleen V.42bis gegevenscompressie inschakelen MNP Class 5 en V.42bis gegevenscompressie inschake- &Q_ &Q0 Alle direct datalink (gelijk aan \N1) &Q5 V.42 datalink met uitwijkopties &Q6 Alle normale datalink (gelijk aan \N0) +DS44=0, 0 V.44 uitschakelen +DS44=3, 0 V.44 inschakelen...
  • Page 58: Fax Class 1-Opdrachten

    Fax Class 1-opdrachten +FAE=n Data/Fax Automatisch beantwoorden +FCLASS=n Servicecategorie +FRH=n Gegevens ontvangen met HDLC-framing Gegevens ontvangen +FRM=n +FRS=n Stilte ontvangen +FTH=n Gegevens verzenden met HDLC-framing +FTM=n Gegevens verzenden +FTS=n Verzenden stoppen en wachten Fax Class 2-opdrachten +FCLASS=n Servicescategorie. +FAA=n Adaptief antwoord. +FAXERR Waarde faxfout.
  • Page 59: Spraakopdrachten

    +FPHCTO Timeout fase C. +FPOLL Geeft de pollingaanvraag aan. +FPTS: Status paginaoverdracht. +FPTS= Status paginaoverdracht. +FREV? Revisie aangeven. +FSPT Polling inschakelen. +FTSI: Het transmitstation-ID aangeven. Spraakopdrachten Baudwaarde selecteren #BDR #CID Detectie Caller ID inschakelen en rapportage-indeling Data, Fax of Voice/Audio selecteren #CLS #MDL? Model aangeven...
  • Page 60 Opmerking voor gebruikers in Zwitserland: Als Taxsignal op uw Swisscom-telefoonlijn niet uitgeschakeld is, kan dit de modemfunctie nadelig beïnvloeden. Dit kan worden verholpen door een filter met de volgende specificaties: Telekom PTT SCR-BE Taximpulssperrfilter-12kHz PTT Art. 444.112.7 Bakom 93.0291.Z.N Handboek voor de gebruiker...
  • Page 61: Bijlage B. Kennisgevingen

    Bijlage B. Kennisgevingen Mogelijk brengt Lenovo de in dit document genoemde producten, diensten of voorzieningen niet uit in alle landen. Neem contact op met uw plaatselijke Lenovo- vertegenwoordiger voor informatie over de producten en diensten die in uw regio beschikbaar zijn. Verwijzing in deze publicatie naar producten of diensten van Lenovo houdt niet in dat uitsluitend Lenovo-producten of -diensten gebruikt kun- nen worden.
  • Page 62: Kennisgeving Televisie-Uitvoer

    Macrovision Corporation is geautoriseerd. Reverse engineering en disassembly zijn verboden. Handelsmerken De volgende termen zijn handelsmerken van Lenovo in de Verenigde Staten en/of andere landen: Lenovo Het Lenovo-logo...
  • Page 63: Trefwoordenregister

    42 uitvoeren vanaf CD 30 uitvoeren vanaf diskettes 30 werkgebied van Rescue and Recovery 30, 31 diagnose, probleemoplossing 27 diagnoseprogramma’s gebruiken 43 informatie discs voor systeemherstel maken 33 aanvragen 41 diskette voor systeemreparatie 37 garantie 42 © Copyright Lenovo 2008...
  • Page 64 22 probleemoplossing, diagnose 27 wijzigen 19 probleemoplossing, elementair 27 interne stations 13 problemen met herstelprocedures oplossen 39 productiviteitscentrum, Lenovo Care 41 kabellengte 4 kennisgeving televisie-uitvoer 54 reflectie, verlichting 3 kennisgevingen 53 Rescue and Recovery 33 Rescue and Recovery, werkgebied 35...
  • Page 65 13 wachtwoord beheerder 20 gebruiker 20 instellen, wijzigen, wissen 20 overwegingen 20 wachtwoorden gebruiken 19 website, Lenovo 42 werkgebied, Rescue and Recovery 35 werkplek inrichten 3 wijzigen opstartvolgorde apparaten 22 wachtwoord 20 wissen, wachtwoord 20 zelftest (power-on self-test, POST) 23...
  • Page 66 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 68 Onderdeelnummer: 53Y7517 Gedrukt in Nederland (1P) P/N: 53Y7517...

Table of Contents