Lenovo ThinkCentre A52 Naslagboekje Manual

(dutch) quick reference guide
Hide thumbs Also See for ThinkCentre A52:
Table of Contents

Advertisement

Naslagboekje
Inhoud
- Belangrijke veiligheidsvoorschriften
- Garantie en andere kennisgevingen
- Installatie van de computer
- Herstel van software
- Diagnose en probleemoplossing
- Hulp en Service
- Aanbod IBM Lotus-software

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre A52

  • Page 1 Naslagboekje Inhoud - Belangrijke veiligheidsvoorschriften - Garantie en andere kennisgevingen - Installatie van de computer - Herstel van software - Diagnose en probleemoplossing - Hulp en Service - Aanbod IBM Lotus-software...
  • Page 3 Naslagboekje...
  • Page 4 Opmerking Lees eerst: v “Belangrijke veiligheidsinformatie” op pagina v v Bijlage B, “Lenovo Garantieverklaring”, op pagina 37 v Bijlage D, “Kennisgevingen”, op pagina 73 Tweede uitgave (november 2005) © Copyright Lenovo 2005. Portions © Copyright IBM Corp. 2005.
  • Page 5: Table Of Contents

    . 19 Informatie opvragen . . 19 Informatie over hulp en service . . 19 Extra services aanschaffen . 21 Hoofdstuk 5. Diagnose en probleemoplossing . . 23 Elementaire probleemoplossing . . 23 © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 6 Bewijs van Gebruiksrecht . . 34 Aankoop van upgrades, aanvullende licenties en technische ondersteuning Een CD bestellen . 34 Bijlage B. Lenovo Garantieverklaring . . 37 Deel 1 - Algemene voorwaarden . . 37 Deel 2 - Landspecifieke voorwaarden .
  • Page 7: Belangrijke Veiligheidsinformatie

    Gebruik en bewaar alle informatie die bij uw computer is geleverd. De informatie in dit document vormt op geen enkele manier een wij- ™ ziging van de voorwaarden in de koopovereenkomst of de Lenovo Verklaring van Beperkte Garantie.
  • Page 8: Algemene Veiligheidsrichtlijnen

    Het product werkt niet normaal als u de bedieningsinstructies volgt. Opmerking: Als u deze situatie constateert bij een product (bijvoorbeeld een verlengsnoer) dat niet is gefabriceerd door Lenovo, gebruik dit product dan niet meer totdat u advies hebt ingewonnen bij de fabrikant of totdat u een geschikte vervanging hebt gevonden.
  • Page 9 Dergelijke onderdelen worden Customer Replaceable Units of CRU’s genoemd. CRU’s worden uitdrukke- lijk door Lenovo geïdentificeerd en zijn voorzien van documenta- tie met instructies voor vervanging van deze onderdelen door de klant. U dient zich bij het uitvoeren van dergelijke reparaties of vervangingen strikt aan de instructies te houden.
  • Page 10: Netsnoeren En Voedingsadapters

    Netsnoeren en voedingsadapters Gebruik uitsluitend netsnoeren en voedingsadapters die door de fabrikant van het product zijn geleverd. Wikkel het netsnoer nooit rond de voedingsadapter of enig ander voorwerp. Hierdoor kan er een mechanische spanning op het snoer komen te staan, waar- door het kan rafelen of scheuren.
  • Page 11 Daarnaast zijn veel mobiele producten, zoals ThinkPad-notebooks, voorzien van een oplaadbare batterij die het systeem van stroom voorziet. De batterijen die door Lenovo voor uw pro- duct worden geleverd, zijn getest op compatibiliteit en mogen alleen worden vervangen door goedgekeurde onderdelen.
  • Page 12 Warmte en ventilatie van het product Computers produceren warmte als ze aan staan en als de batterijen worden opgeladen. Door hun compacte formaat kunnen notebook-PC’s een aanzienlijke hoeveelheid warmte produceren. Neem daarom altijd de volgende elementaire voorzorgsmaatregelen: v Houd de computer niet te lang op schoot als de computer in bedrijf is of de batterij wordt opgeladen.
  • Page 13: Aanvullende Veiligheidsvoorschriften

    v Gebruik geen andere luchtfilterapparatuur dan die van ThinkCentre. Veiligheid van CD- en DVD-stations In CD- en DVD-stations draait een CD of DVD met een hoge snelheid rond. Indien een CD of DVD gebarsten of anderszins fysiek beschadigd is, kan het gebeuren dat deze bij gebruik in het CD- of DVD-station breekt of zelfs ver- splintert.
  • Page 14: Kennisgeving Lithiumbatterij

    Aansluiten: Ontkoppelen: 1. Zet alles UIT. 1. Zet alles UIT. 2. Sluit eerst alle kabels aan op de appara- 2. Haal eerst de stekker uit het stopcon- ten. tact. 3. Sluit de signaalkabels aan. 3. Ontkoppel de signaalkabels. 4. Steek de stekker in het stopcontact. 4.
  • Page 15: Verklaring Van Conformiteit Met Laserrichtlijnen

    v Wees voorzichtig bij het installeren of doortrekken van telefoonlijnen. v Gebruik de telefoon niet tijdens onweer, tenzij u een draadloos model hebt. Er bestaat een kleine kans op een elektrische schok als gevolg van bliksemin- slag. v Geef gaslekken in de buurt van de telefoon niet telefonisch door. Verklaring van conformiteit met laserrichtlijnen Sommige personal computermodellen worden standaard geleverd met een CD- ROM-station of een DVD-station.
  • Page 16: Kennisgeving Voedingseenheid

    Kennisgeving voedingseenheid Verwijder nooit de kap van de voedingseenheid of van enig onderdeel dat is voorzien van het volgende label: Gevaarlijke spannings-, stroom- en voltageniveaus binnen componenten waarop dit label is bevestigd. Deze componenten bevatten geen onderdelen die kunnen worden vervangen of onderhouden. Als u vermoedt dat er met een van deze onderdelen een probleem is, neem dan contact op met een onderhoudstechnicus.
  • Page 17: Aanvullende Hulp

    Instructies voor het verwijderen en installeren van CRU’s v Publicaties v Informatie over probleemoplossing v Informatie over onderdelen v Downloads en stuurprogramma’s v Links naar andere nuttige informatiebronnen op internet v Telefoonlijst voor ondersteuning © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 18 Naslagboekje...
  • Page 19: Hoofdstuk 1. De Werkplek Inrichten

    (gewoonlijk is dit 50 tot 60 cm) en plaats het zodanig dat u kunt kijken zonder uw lichaam te hoeven verdraaien. Plaats ook andere apparatuur die u veel gebruikt, zoals de telefoon en de muis, zo dat u er gemakkelijk bij kunt. © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 20: Reflectie En Verlichting

    Reflectie en verlichting Stel het beeldscherm zo op dat u zo min mogelijk last hebt van schittering en weerkaatsing van lampen, ramen en andere lichtbronnen. Zelfs licht dat wordt weerkaatst door glimmende oppervlakken kan hinderlijke reflecties op uw beeldscherm veroorzaken. Zet het beeldscherm indien mogelijk zo neer dat het loodrecht op de ramen en andere lichtbronnen staat.
  • Page 21: Hoofdstuk 2. De Computer Installeren

    Zie het programma ThinkVantage Productivity Center voor meer informatie. 3. De kabel van de muis kan een standaard muisaansluiting 1 hebben of een USB-aansluiting 2 . Koppel de muiskabel aan de juiste muis- aansluiting. © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 22 4. Verbind de kabel van het beeldscherm met de beeldschermaansluiting op de computer. v Als u een SVGA-beeldscherm (Standard Video Graphics Array) hebt, sluit u de kabel aan zoals hieronder afgebeeld. Opmerking: Als uw model beschikt over twee beeldscherm- aansluitingen, gebruik dan de aansluiting voor de AGP- adapter (accelerated graphics port).
  • Page 23 In de afbeelding ziet u de twee aansluitingen aan de achterkant van de computer waarop u de modem aansluit. In deze afbeelding ziet u hoe de modemverbinding tot stand wordt gebracht via een RJ-11 telefoonaansluiting, die onder meer in de Verenigde Staten wordt gebruikt.
  • Page 24 8. Als u passieve luidsprekers zonder AC-adapter gebruikt, doet u het vol- gende. a. Sluit zo nodig de kabel tussen de luidsprekers aan. Bij sommige luid- sprekers kan deze kabel niet worden losgemaakt. b. Sluit de luidsprekers op de computer aan. 9.
  • Page 25: De Computer Aanzetten

    1 USB Gebruik deze aansluitingen om USB-apparaten aan te sluiten, bijvoorbeeld een muis, scanner, printer of organizer. 2 Serieel Hierop kunt u een externe modem, een seriële printer of andere apparaten aansluiten die een 9-pens seriële stekker hebben. 3 S-video Sluit hierop een televisie aan met S-Video-aansluiting.
  • Page 26: De Installatie Van De Software Voltooien

    De installatie van de software voltooien Belangrijk Lees de licentieovereenkomsten zorgvuldig voordat u programma’s installeert op deze computer. Deze overeenkomsten gaan nader in op uw rechten, verplichtingen en garanties ten aanzien van de software op deze computer. Door deze programma’s te gebruiken gaat u akkoord met de voorwaarden in deze overeenkomsten.
  • Page 27: Het Besturingssysteem Bijwerken

    Het besturingssysteem bijwerken Microsoft stelt updates voor diverse besturingssystemen beschikbaar via de website Microsoft Windows Update. De website stelt automatisch vast welke updates van Windows er beschikbaar zijn voor uw specifieke computer en geeft een overzicht van die updates. Onder deze updates vallen beveiligingsfixes, nieuwe versies van Windows-componenten (bijvoorbeeld de mediaspeler), fixes voor andere onderdelen van het besturingssysteem, en ver- beteringen.
  • Page 28: De Computer Afsluiten

    Aankoopdatum ______________________________________________ U kunt uw computer registreren via internet op de volgende website: http://www.lenovo.com/register Als u uw computer registreert, kunt u profiteren van de volgende voordelen: v U krijgt sneller service als u belt voor hulp v U wordt op de hoogte gehouden van het uitkomen van gratis software en...
  • Page 29: Hoofdstuk 3. Software Herstellen

    U kunt deze schijven ook gebruiken als laat- ste redmiddel, nadat alle andere herstelmethoden zijn mislukt. Het is verstan- dig om zo snel mogelijk een set herstelschijven te maken. © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 30: Backup En Herstel

    Opmerking: Volgens uw Microsoft Windows-licentie mag u slechts één set herstelschijven maken; het is daarom van belang dat u de schij- ven die u hebt gemaakt, op een veilige plaats opbergt. Doe het volgende om herstelschijven te maken: 1. Klik op het bureaublad van Windows op Start, Alle programma’s, ThinkVantage, Herstelmedia maken en daarna op Set herstelschijven nu maken.
  • Page 31: Het Werkgebied Van Rescue And Recovery Gebruiken

    v Op een tweede vaste schijf die in de computer is geïnstalleerd v Op een aangesloten USB-vaste schijf v Op een netwerkstation v Op beschrijfbare CD’s of DVD’s (een station voor beschrijfbare CD of DVD’s is hiervoor nodig) Nadat u een backup hebt gemaakt van de vaste schijf, kun u de complete inhoud van de vaste schijf herstellen of alleen bepaalde bestanden terugzetten.
  • Page 32 schijf opzoeken en overbrengen naar een netwerkschijf of naar andere beschrijfbare media, zoals een USB-vaste schijf of een diskette. Deze functie is zelfs beschikbaar als u geen backup van uw bestanden hebt gemaakt of als er wijzigingen in de bestanden zijn aangebracht na de laatste backupbewerking.
  • Page 33: Herstelproblemen Oplossen

    v Om de vaste schijf te herstellen met een Rescue and Recovery-backup of om de fabriekinhoud te herstellen, klikt u op Systeem herstellen en volgt u de instructies op het scherm. Opmerking: Nadat u fabrieksinhoud hebt teruggezet op de vaste schijf, moet u wellicht bepaalde software en stuurprogramma’s opnieuw installeren.
  • Page 34: Noodherstelmedia Maken En Gebruiken

    Als u geen toegang hebt tot het werkgebied van Rescue and Recovery vanaf noodherstelmedia of een set Herstelschijven, is het herstelapparaat (CD- of DVD-station of USB-vaste schijf) mogelijk niet gedefinieerd in de BIOS-opstart- volgorde. Zie “Een herstelapparaat in de opstartvolgorde opgeven” op pagina Met Noodherstelmedia kunt u het programma Rescue and Recovery starten vanaf CD, DVD of een extern aangesloten USB vaste-schijfstation.
  • Page 35: Stuurprogramma's Installeren Of Herstellen

    Andere stuurprogramma’s worden meegeleverd bij de desbe- treffende apparaten. De meest recente stuurprogramma’s voor bij fabricage geïnstalleerde apparaten vindt u ook op de website http://www.lenovo.com/think/support/. U herstelt als volgt een stuurprogramma voor een bij fabricage geïnstalleerd apparaat: 1. Start de computer en het besturingssysteem op.
  • Page 36: Een Herstelapparaat In De Opstartvolgorde Opgeven

    2. Roep met behulp van de Windows Verkenner of Deze Computer de directorystructuur van uw vaste schijf op. 3. Open de map C:\IBMTOOLS. 4. Open de map met stuurprogramma’s (drivers). In deze map bevinden zich submappen die zijn genoemd naar de diverse apparaten die op uw compu- ter zijn geïnstalleerd (bijvoorbeeld voor audio, video en dergelijke).
  • Page 37: Hoofdstuk 4. Informatie, Hulp En Service

    Lenovo, dan staat Lenovo u terzijde met een ruime hoeveelheid verschillende mogelijkheden. In dit gedeelte leest u waar u terecht kunt voor meer informatie over Lenovo, wat u moet doen als er problemen met de computer zijn en wie u kunt bellen als er onderhoud of service moet worden uitgevoerd.
  • Page 38: Service Aanvragen

    Er zijn Lenovo-pagina’s op internet beschikbaar waarop u de nieuwste technische informatie kunt vinden en stuurprogramma’s en updates kunt downloaden. Ga naar http://www.lenovo.com/think/support en volg de instructies. Service aanvragen Als u hebt geprobeerd het probleem zelf op te lossen, maar nog steeds hulp nodig hebt, kunt u tijdens de garantieperiode voor telefonische hulp en infor- matie terecht bij het Customer Support Center.
  • Page 39: Extra Services Aanschaffen

    Support phone list. Als het nummer voor uw land of regio ontbreekt, neemt u contact op met uw Lenovo-wederverkoper of met uw Lenovo-vertegenwoordiger. In alle overige landen en regio’s dient u contact op te nemen met uw leveran- cier.
  • Page 40 Naslagboekje...
  • Page 41: Hoofdstuk 5. Diagnose En Probleemoplossing

    De voedingseenheid en de systeemplaat goed functione- ren. Zie “Diagnoselampjes voor de voedingseenheid en de systeemplaat” op pagina 25. Laat de computer nazien als u het probleem niet zelf kunt oplossen. © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 42 Soort fout Handeling Het beeldscherm is leeg. Controleer of: v De kabel van het beeldscherm goed vastzit aan de achter- kant van het beeldscherm en de achterkant van de compu- ter. v Het netsnoer is aangesloten aan de achterzijde van het beeldscherm en op een goed werkend stopcontact.
  • Page 43: Diagnoselampjes Voor De Voedingseenheid En De Systeemplaat

    Soort fout Handeling De muis werkt niet. De Reinig de muis. Controleer of: computer reageert niet v De computer en het beeldscherm aanstaan en of de knop- op de muis. pen voor helderheid en contrast goed zijn ingesteld. Opmerking: Dit geldt v De muiskabel stevig in de muisaansluiting op de compu- alleen voor een mechani- ter zit.
  • Page 44: Pc Doctor For Dos Diagnostics

    Rescue and Recovery. De laatste versie van het diagnoseprogramma kunt u downloaden van internet op http://www.lenovo.com/think/support/. Voer het type van de machine in het veld Use Quick Path en klik op Go om de bestanden te downloaden die specifiek voor uw computer zijn.
  • Page 45 Opmerkingen: 1. De laatste versie van het diagnoseprogramma kunt u ook downloaden van internet op http://www.lenovo.com/think/support/. Typ het machinetype in het veld Use Quick Path om de bestanden te downloaden die specifiek zijn voor uw computer.
  • Page 46: Foutcodes

    Foutcodes In de volgende tabel staan enkele veel voorkomende foutcodes die kunnen ver- schijnen wanneer de computer de zelftest bij opstarten uitvoert. v Noteer de getoonde foutcodes. Als u contact opneemt met de helpdesk wordt u hierom gevraagd. v Als er meerdere foutcodes worden afgebeeld, moet u deze altijd proberen op te lossen in de volgorde waarin ze zijn afgebeeld.
  • Page 47 Code Beschrijving Handeling De batterij is leeg. Vervang de batterij. Raadpleeg de procedure voor het vervangen van de batterij in het online Handboek voor de gebruiker dat beschikbaar is via Access Help. 270 of 271 Fout met real-timeklok Stel de datum en tijd in met het programma Setup Utility.
  • Page 48: Geluidssignalen Bij De Zelftest

    Code Beschrijving Handeling 8603 Fout met het aanwijsapparaat v Installeer een muis. Er is geen muis gedetecteerd. v Stel de muisoptie in met het pro- gramma Setup Utility. Laat de computer nazien als u het probleem niet zelf kunt oplossen. Geluidssignalen bij de zelftest Ook met geluidssignalen wordt u tijdens de zelftest gewaarschuwd voor fou- ten.
  • Page 49 v Als het geluidspatroon niet in dit boek staat, is een uitgebreider probleem- onderzoek vereist. – Wanneer het besturingssysteem wordt opgestart als u de computer aan- zet, kijk dan in het ThinkVantage Productivity Center hoe het diagnose- programma moet worden uitgevoerd en raadpleeg de online probleem- oplossingsprocedures.
  • Page 50 Naslagboekje...
  • Page 51: Bijlage A. Software-Aanbod Van Ibm Lotus

    Lotus 1-2-3 – Spreadsheet v Lotus Freelance Graphics – Presentatiesoftware v Lotus Approach – Database v Lotus Organizer – Agenda, contacten en aantekeningen v Lotus FastSite – Web Publisher v Lotus SmartCenter – Internetinformatiebeheer © Lenovo 2005. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 52: Klantenondersteuning

    Klantenondersteuning Informatie en telefoonnummers voor hulp bij de installatie van de software vindt u op http://www.lenovo.com/think/support. Voor technische onder- steuning na de initiële installatie gaat u naar http://www.lotus.com/passport. Internationale licentieovereenkomst Bij de software die onder dit aanbod aan u wordt gelicentieerd zijn geen soft- ware-upgrades en technische ondersteuning inbegrepen;...
  • Page 53 – Postadres: IBM - Lotus Notes and SmartSuite Program Modus Media International 501 Innovation Avenue Morrisville, NC, USA 27560 – Fax: 919-405-4495 Informatie over bestellingen: Smartsuite_ibm@modusmedia.com v In Europese landen: – Via internet: http://ibm.modusmedia.co.uk – Postadres: IBM - Lotus Notes and SmartSuite Program P.O.
  • Page 54 Naslagboekje...
  • Page 55: Bijlage B. Lenovo Garantieverklaring

    Wat door deze Garantie wordt gedekt Lenovo garandeert dat iedere Machine 1) vrij is van gebreken in materiaal en uitvoering, en 2) voldoet aan de officieel door Lenovo gepubliceerde specifica- ties (“Specificaties”) die op aanvraag beschikbaar zijn.De garantieperiode voor de Machine begint op de oorspronkelijke Installatiedatum en wordt gespecifi- ceerd in Deel 3 - Garantie-informatie.
  • Page 56 Lenovo niet ver- antwoordelijk is; en v niet-Lenovo producten, met inbegrip van die producten die Lenovo op uw verzoek verstrekt bij, of inbouwt in, een Lenovo Machine.
  • Page 57 Wanneer de garantieservice het vervangen van een Machine of een onderdeel daarvan met zich meebrengt, wordt het door de Serviceverlener vervangen onderdeel eigendom van Lenovo, en het vervangende onderdeel wordt uw eigendom. U verklaart dat alle verwijderde zaken echt en ongewijzigd zijn. De vervangende zaak is mogelijk niet nieuw, maar verkeert in goed werkende staat en is functioneel tenminste gelijkwaardig aan de vervangen zaak.
  • Page 58 Machine bevinden; c. voldoende, vrije en veilige toegang te verlenen om Lenovo in staat te stellen aan zijn verplichtingen te kunnen voldoen.
  • Page 59: Deel 2 - Landspecifieke Voorwaarden

    Partijen komen overeen dat het recht van het land waarin u de Machine hebt aangeschaft van toepassing is op de interpretatie en handhaving van alle rech- ten, plichten en verplichtingen van u en Lenovo die voortvloeien uit of op eni- gerlei wijze verband houden met de inhoud van deze Verklaring van Beperkte Garantie, ongeacht beginselen van conflicterend recht.
  • Page 60 Overeenkomstig Artikel 1328 van het Peruviaans Burgerlijk Wetboek zijn de in dit gedeelte genoemde beperkingen en uitsluitingen niet van toepassing op schade die is veroorzaakt door moedwillig wangedrag (″dolo″) of grove nala- tigheid (″culpa inexcusable″) van Lenovo. URUGUAY Jurisdictie: Het volgende is toegevoegd na de eerste zin:...
  • Page 61 Beperking van aansprakelijkheid:Het volgende is aan dit gedeelte toegevoegd: Indien Lenovo een voorwaarde of garantie niet nakomt die wordt geïmpliceerd door de Trade Practices Act 1974 of andere, vergelijkbare wetgeving, is de aan- sprakelijkheid van Lenovo beperkt tot reparatie of vervanging van de zaken of levering van gelijkwaardige zaken.
  • Page 62 Toepasselijk recht: Het volgende treedt in de plaats van de zinsnede" recht van het land waarin u de Machine hebt aangeschaft″ in de eerste zin: recht van de staat of het territorium. CAMBODJA EN LAOS Toepasselijk recht: Het volgende treedt in de plaats van de zinsnede "recht van het land waarin u de Machine hebt aangeschaft"...
  • Page 63 Lenovo; en 2. voor elke andere werkelijke schade die voortvloeit uit enige niet-nakoming door Lenovo met betrekking tot, of op enige wijze samenhangend met, de inhoud van deze Garantieverklaring, het bedrag dat u hebt betaald voor de individuele Machine waarop de vordering betrekking heeft.
  • Page 64 Act 1993 of andere wetgeving die niet kan worden uitgesloten of beperkt. De Consumer Guarantees Act 1993 is niet van toepassing op zaken die Lenovo aan u levert ten behoeve van de uitoefening van een onderneming zoals gedefini- eerd in die Act.
  • Page 65 Serviceverlener, op voorwaarde dat de Machine door Lenovo is geannonceerd en beschikbaar is gesteld in het land waarin u service wenst te ontvangen.
  • Page 66 nen een straal van 50 kilometer van een Serviceverlener. U bent verantwoorde- lijk voor de transportkosten voor Machines die zich buiten een straal van 50 kilometer van de Serviceverlener bevinden. Toepasselijk recht: De zinsnede "recht van het land waarin u de machine hebt aangeschaft" wordt vervangen door: 1) ″het Oostenrijks recht″...
  • Page 67 Derhalve doen beide partijen, met het oog op artikel 598 (2) van het Oostenrijks Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering, uitdrukkelijk afstand van de toepassing van artikel 595 (1) cijfer 7 van het Wetboek. Lenovo kan ech- ter stappen ondernemen bij een bevoegde rechtbank in het land van installatie.
  • Page 68 Tenzij anders voorgeschreven door dwingend recht geldt het volgende: 1. Lenovo’s aansprakelijkheid voor schade en verliezen die voortvloeien uit de nakoming van Lenovo’s verplichtingen onder of in samenhang met deze Verklaring van Beperkte Garantie of die het gevolg zijn van enige andere...
  • Page 69 (indien Lenovo in gebreke is), voor een maximumbedrag dat gelijk is aan het bedrag dat u hebt betaald voor de Machine die de schade heeft veroor- zaakt.
  • Page 70 De tweede alinea is niet van toepassing. Wat Lenovo doet om de problemen op te lossen: Het volgende is aan dit gedeelte toegevoegd: Tijdens de garantieperiode betaalt Lenovo u de kosten voor verzending van de defecte Machine naar de serviceafdeling van IBM.
  • Page 71 Machine en restitutie van het betaalde bedrag. De tweede alinea is niet van toepassing. Wat Lenovo doet om de problemen op te lossen: Het volgende is aan dit gedeelte toegevoegd: Tijdens de garantieperiode komen de kosten voor verzending van de defecte Machine naar Lenovo of de serviceafdeling van IBM voor rekening van Lenovo.
  • Page 72 Binnen dit gedeelte wordt onder een “Doen of Nalaten” verstaan: enig hande- len, enige uitspraak, enig verzuim of enig nalaten van de zijde van Lenovo in verband of samenhangend met de inhoud van deze Verklaring van Beperkte Garantie waarvoor Lenovo jegens u wettelijk aansprakelijk is, hetzij contrac- tueel hetzij uit onrechtmatige daad.
  • Page 73 Binnen dit gedeelte wordt onder een “Doen of Nalaten” verstaan: enig hande- len, enige uitspraak, enig verzuim of enig nalaten van de zijde van Lenovo in verband of samenhangend met de inhoud van deze Verklaring van Beperkte Garantie waarvoor Lenovo jegens u wettelijk aansprakelijk is, hetzij contrac- tueel hetzij uit onrechtmatige daad.
  • Page 74: Deel 3 - Garantie-Informatie

    Machine die direct gerelateerd is aan het Doen of Nalaten. Deze beperkingen zijn ook van toepassing op de toeleveranciers van Lenovo, wederverkopers en Serviceverleners. Het is het maximumbedrag waarvoor Lenovo, haar toeleveranciers, wederverkopers en Serviceverleners gezamenlijk aansprakelijk zijn.
  • Page 75 8298 Verenigde Staten, Canada, Latijns- Onderdelen en arbeid - Amerika, Argentinië, Europa, 3 jaar Midden-Oosten, Afrika, Bangla- desh, India, Indonesië, Maleisië, Filippijnen, Singapore, Sri Lanka, Vietnam, Brunei, Thailand, Austra- lië, Nieuw-Zeeland, Volksrepubliek China, Korea en Taiwan Bijlage B. Lenovo Garantieverklaring...
  • Page 76 Typen Machine- garantie- type Land of regio van aanschaf Garantieperiode service 8299 Bangladesh, India, Indonesië, Onderdelen - 3 jaar Maleisië, Filippijnen, Singapore, Sri Lanka, Vietnam, Brunei, Thailand, Arbeid - 1 jaar Hongkong S.A.R., Taiwan en Korea Australië, Nieuw Zeeland en Volks- Onderdelen en arbeid - republiek China 3 jaar...
  • Page 77 Maleisië, Filippijnen, Singapore, Sri Lanka, Vietnam, Arbeid - 1 jaar Brunei, Thailand, Volksrepubliek China, Hongkong S.A.R. en Taiwan Europa, Midden-Oosten, Afrika Onderdelen en arbeid - 3 jaar Australië, Nieuw-Zeeland Onderdelen - 3 jaar Geen arbeid Bijlage B. Lenovo Garantieverklaring...
  • Page 78 Typen Machine- garantie- type Land of regio van aanschaf Garantieperiode service 8343 Verenigde Staten, Canada, Latijns- Onderdelen - 3 jaar Amerika, Bangladesh, India, Indo- nesië, Maleisië, Filippijnen, Singapore, Sri Lanka, Vietnam, Arbeid - 1 jaar Brunei, Thailand, Volksrepubliek China, Hongkong S.A.R. en Taiwan Europa, Midden-Oosten, Afrika Onderdelen en arbeid - 3 jaar...
  • Page 79 Maleisië, Filippijnen, Singapore, Sri Lanka, Vietnam, Arbeid - 1 jaar Brunei, Thailand, Volksrepubliek China, Hongkong S.A.R. en Taiwan Europa, Midden-Oosten, Afrika Onderdelen en arbeid - 3 jaar Australië, Nieuw-Zeeland Onderdelen - 3 jaar Geen arbeid Bijlage B. Lenovo Garantieverklaring...
  • Page 80 Het is mogelijk dat het aangegeven niveau van garantieservice niet op alle locaties wereldwijd beschikbaar is en buiten de normale servicegebieden van Lenovo kunnen er aanvullende kosten in rekening worden gebracht. Neem voor infor- matie die specifiek is voor uw land of locatie contact op met uw plaatselijke Lenovo-vertegenwoordiger of uw wederverkoper.
  • Page 81 Lenovo beschikbaar. U kunt een CRU door een Serviceverlener kosteloos laten installeren onder het type garantie dat voor uw Machine aangewezen is. Lenovo geeft in in de materialen die zijn gele- verd met een vervangende CRU aan of een defecte CRU moet worden gere- tourneerd.
  • Page 82: Wereldwijde Lijst Van Telefoonnummers

    In Canada of de Verenigde Staten belt u 1-800-IBM-SERV (426-7378). In andere landen zoekt u hieronder het telefoonnummer op. Wereldwijde lijst van telefoonnummers Telefoonnummers kunnen zonder aankondiging worden gewijzigd. Voor de meest actuele telefoonnummers gaat u naar www.lenovo.com/think/support en klikt u op Support phone list. Land of regio Telefoonnummer...
  • Page 83 Garantieservice en ondersteuning: 01805-25-35-58 (Duits) Griekenland +30-210-680-1700 Guatemala 335-8490 (Spaans) Honduras Tegucigalpa & San Pedro Sula: 232-4222 San Pedro Sula: 552-2234 (Spaans) Hongarije +36-1-382-5720 India 1600-44-6666 Alternatief gratis: +91-80-2678-8940 (Engels) Indonesië 800-140-3555 +62-21-251-2955 (Engels, Bahasa Indonesia) Bijlage B. Lenovo Garantieverklaring...
  • Page 84 Land of regio Telefoonnummer Ierland Gebruiksondersteuning: 01-815-9202 Garantieservice en ondersteuning: 01-881-1444 (Engels) Italië Gebruiksondersteuning: 02-7031-6101 Garantieservice en ondersteuning: +39-800-820094 (Italiaans) Japan Desktop: Gratis: 0120-887-870 Internationaal: +81-46-266-4724 ThinkPad:Gratis: 0120-887-874 Internationaal: +81-46-266-4724 Beide bovenstaande nummers worden in het Japans aangeno- men. Voor telefonische ondersteuning in het Engels wacht u tot de Japanse stem is uitgesproken en er een telefoniste aan de lijn komt.
  • Page 85: Garantiesupplement Voor Mexico

    (Engels, Vietnamees) Garantiesupplement voor Mexico Dit supplement vormt een onderdeel van de Lenovo Verklaring van Beperkte garantie en is alleen en exclusief van kracht voor producten die worden gedis- tribueerd en verhandeld binnen het gebied van Mexico. In geval van tegenstrij- digheid zijn de voorwaarden van dit supplement van toepassing.
  • Page 86 Voor alle softwareprogramma’s die vooraf geïnstalleerd op de machine worden geleverd, geldt een garantieperiode van dertig (30) dagen vanaf de datum van aanschaf voor installatiedefecten. Lenovo is niet verantwoordelijk voor de gegevens in dergelijke software en/of aanvullende programma’s die door u zijn geïnstalleerd of na de aanschaf van het product zijn geïnstalleerd.
  • Page 87: Bijlage C. Door De Klant Vervangbare Onderdelen (Cru's)

    Instructies voor vervanging van CRU’s (Customer Replacement Units) per machinetype kunt u vinden in de informatiebronnen in de onderstaande over- zichten. Opmerking: Gebruik alleen onderdelen die door Lenovo zijn verstrekt 8289, 8298, 8328, 8341, 8344, 8382 Gids voor het ver-...
  • Page 88 8287, 8299, 8327, 8296, 8340, 8343, 8381, 8782, 8783, 8784, 8785, 8786, 8788 Gids voor het ver- Handboek voor de vangen van hard- Naslagboekje gebruiker ware Luidspreker Optische-schijfstation Diskettestation CRU’s van Laag 2 Koelelement Vaste schijf Processor Systeemplaat Systeemventilator Voedingseenheid 8288, 8297, 8326, 8329, 8342, 8380, Gids voor het ver- Handboek voor de...
  • Page 89 De online Gids voor het vervangen van hardware kunt u ook vinden op de Lenovo Support-website http://www.lenovo.com/think/support. Geef het Machinetype op en zoek de gewenste Hardware Replacement Guide in de lijst van publicaties.
  • Page 90 Naslagboekje...
  • Page 91: Bijlage D. Kennisgevingen

    Bijlage D. Kennisgevingen Mogelijk brengt Lenovo de in dit document genoemde producten, diensten of voorzieningen niet uit in alle landen. Neem contact op met uw plaatselijke Lenovo-vertegenwoordiger voor informatie over de producten en diensten die in uw regio beschikbaar zijn. Verwijzing naar producten of diensten van Lenovo houdt niet in dat uitsluitend Lenovo-producten of -diensten kunnen worden gebruikt.
  • Page 92: Kennisgeving Televisieuitvoer

    In andere gebruiksomgevingen kan informatie anders zijn. Lenovo behoudt zich het recht voor om door u verstrekte informatie te gebrui- ken of te distribueren op iedere manier die zij relevant acht, zonder dat dit enige verplichting voor Lenovo jegens u schept.
  • Page 93: Elektronische Emissie

    De volgende benamingen zijn handelsmerken van International Business Machines Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen: 1-2-3 Approach Freelance Graphics Lotus Lotus FastSite Lotus Notes Lotus Organizer Passport Advantage SmartSuite Word Pro Microsoft, Windows, Windows NT en het Windows-logo zijn handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.
  • Page 94: Industry Canada: Verklaring Van Conformiteit Met Klasse B

    Neem voor hulp contact op met een geautoriseerde dealer of een elektro- technisch installatiebureau. Lenovo is niet verantwoordelijk voor interferentie met radio- of televisieont- vangst die veroorzaakt wordt door andere dan de aanbevolen kabels of stek- kers of door niet-geautoriseerde wijzigingen aan deze apparatuur. Bij niet- geautoriseerde wijzigingen kan het recht van de gebruiker om de apparatuur te gebruiken komen te vervallen.
  • Page 95: Vereisten Van De Federal Communications Commission (Fcc) En Telefoonmaatschappijen

    FCC registratie-etiket bijgeleverd. U kunt dit etiket bevestigen op de buitenkant van de computer waarin u de Lenovo-modem installeert, of aan de externe DAA, indien van toepassing. Bevestig het etiket op een plaats waar u het gemakkelijk kunt zien, dit voor het geval u de op het etiket vermelde gegevens moet doorgeven aan de telefoon- maatschappij.
  • Page 96: Waarmerk Van Het Canadian Department Of Communications

    7. Dit apparaat mag niet worden gebruikt in combinatie met munt- telefoondiensten die de telefoonmaatschappij aanbiedt. Bij aansluiting op partijlijnen is er een staatstarief van toepassing. Voor informatie kunt u con- tact opnemen met de staatscommissie voor openbare nutsbedrijven of met uw bedrijfscommissie.
  • Page 97: Kennisgevingen Voor Het Netsnoer

    Kennisgevingen voor het netsnoer Lenovo levert bij dit product een netsnoer voorzien van een stekker met rand- aarde. Ter voorkoming van een elektrische schok dient u dit netsnoer alleen te gebruiken in combinatie met een stopcontact met randaarde. Gebruik bij een netspanning van 115 V een netsnoer dat is geregistreerd door...
  • Page 98 Onderdeelnr. netsnoer Wordt gebruikt in deze landen en regio’s 13F9979 Afghanistan, Albanië, Algerije, Andorra, Angola, Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, België, Benin, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Burkina Faso, Burundi, Cambodja, Centraal-Afrikaanse Republiek, Comoren, Kongo (Democratische Republiek), Kongo (Republiek), Côte D’Ivoire (Ivoorkust), Dahomey, Djibouti, Duits- land, Egypte, Equatoriaal-Guinea, Eritrea, Estland, Ethiopië, Fin- land, Frankrijk, Frans Guyana, Frans Polynesië, Gabon, Georgië, Griekenland, Guadeloupe, Guinea, Guinee Bissau, Hongarije,...
  • Page 99 WEEE dat voor hen beschikbaar is, en dienen de moge- lijke effecten die EEE ten gevolge van de aanwezigheid van schadelijke stoffen kunnen hebben op het milieu en de volksgezondheid, tot een minimum te beperken. Voor meer informatie over WEEE gaat u naar: http://www.lenovo.com/lenovo/environment. Bijlage D. Kennisgevingen...
  • Page 100 Naslagboekje...
  • Page 102 Onderdeelnummer: 41D2663 Gedrukt in Nederland (1P) P/N: 41D2663...

This manual is also suitable for:

Thinkcentre m52e

Table of Contents