Lenovo J200 Hardware Manual

(turkish) hardware replacement guide
Hide thumbs Also See for J200:
Table of Contents

Advertisement

7816, 7817, 7818, 7819, 9686, 9687, 9688, 9689, 9690, 9691

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo J200

  • Page 1 7816, 7817, 7818, 7819, 9686, 9687, 9688, 9689, 9690, 9691...
  • Page 3 Lenovo 3000...
  • Page 4 Bu bilgileri ve desteklediği ürünü kullanmadan önce, bu belgeye ilişkin Güvenlik ve Garanti Kılavuzu adlı belgeyi ve “Özel Notlar” (sayfa 51) başlıklı konuyu okuyup anladığınızdan emin olun. Üçüncü Basım (Eylül 2007) © Copyright Lenovo 2005, 2007. Portions © Copyright International Business Machines Corporation 2005. Her hakkı saklıdır.
  • Page 5: Table Of Contents

    . 23 Pilin değiştirilmesi . . 25 Dizin ....53 Güç kaynağı düzeneğinin değiştirilmesi . . 26 © Lenovo 2005, 2007. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 6 Donanım Kuruluş ve Değiştirme Kılavuzu...
  • Page 7: Şekiller

    Güç kaynağını sabitleyen vidaların sökülmesi Tümleşik kablo kilidi . . 49 Kıskacın içindeki ısı alıcıyı çıkarma . . 28 Asma Kilit Halkası . . 50 Vidalarla sabitlenen ısı alıcıyı çıkarma . . 28 © Lenovo 2005, 2007. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 8 Donanım Kuruluş ve Değiştirme Kılavuzu...
  • Page 9: Bölüm 1. Önemli Güvenlik Bilgileri

    Güvenlik ve Garanti Kılavuzu belgesine bakın. Bu güvenlik bilgilerini okumanız ve anlamanız kişisel yaralanma ya da ürünün zarar görme riskini azaltır. Güvenlik ve Garanti Kılavuzu belgenizi kaybederseniz, aşağıdaki adresteki Lenovo Support (Destek) Web sitesinden bir tane edinebilirsiniz: http://www.lenovo.com/support.
  • Page 10 Donanım Kuruluş ve Değiştirme Kılavuzu...
  • Page 11: Bölüm 2. Genel Bakış

    Yayınlar v Sorun giderme bilgileri v Parça bilgileri v Yüklemeler ve sürücüler v Diğer yararlı bilgi kaynaklarına bağlantılar v Destek telefon listesi Bu bilgilere erişmek için şu adrese gidin: http://www.lenovo.com/support © Lenovo 2005, 2007. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 12: Statik Elektriğe Duyarlı Aygıtların Taşınması

    Statik elektriğe duyarlı aygıtların taşınması Bozuk parçayı bilgisayardan çıkarıp yeni parçayı takmaya hazır oluncaya kadar, yeni parçanın statik korumalı paketini açmayın. Statik elektrik size zarar vermez ancak, bilgisayar bileşenlerine ve parçalarına ciddi hasarlar verebilir. Parçaları ve diğer bilgisayar bileşenlerini taşırken, statik elektriğin zarar vermesini önlemek için aşağıdaki önlemleri alın: v Hareketlerinizi sınırlandırın.
  • Page 13: Konumlar

    Konumlar Bu bölümde, bilgisayarın çeşitli bağlaçlarının, denetimlerinin ve bileşenlerinin yerlerini bulmanıza yardımcı olacak şekiller vardır. Bilgisayarın önündeki denetimlerin ve bağlaçların yerlerinin belirlenmesi Şekil 1içinde bilgisayarın önündeki denetimlerin ve bağlaçların yerleri gösterilmektedir. Not: Aşağıdaki denetim ve bağlaçlar tüm bilgisayar modellerinde bulunmaz. Şekil 1.
  • Page 14: Bilgisayarınızın Arkasındaki Bağlaçların Yerlerinin Belirlenmesi

    Bilgisayarınızın arkasındaki bağlaçların yerlerinin belirlenmesi Şekil 2 içinde bilgisayarınızın arkasındaki bağlaçların yerleri gösterilmektedir. Bilgisayarınızın arkasındaki bazı bağlaçlar, kabloları bilgisayarınızın neresine takacağınızı göstermek amacıyla renklerle kodlanmıştır. Şekil 2. Bağlaçların yerleri Güç kaynağı tanılama ışıkları Ses giriş bağlacı Voltaj seçimi anahtarı (bazı Mikrofon bağlacı...
  • Page 15 Bağlaç Açıklama Standart fare bağlacı Standart fare bağlacı kullanan bir fareyi, kumanda topunu ya da diğer işaretleme aygıtını bağlamak için kullanılır. Standart klavye bağlacı Standart klavye bağlacı kullanan bir klavyeyi bağlamak için kullanılır. USB bağlaçları USB klavyesi, USB faresi, USB tarayıcısı ya da USB yazıcısı gibi bir USB (Universal Serial Bus-Evrensel Seri Yolu)) gerektiren bir aygıtı...
  • Page 16: Bileşenlerin Yerlerinin Belirlenmesi

    Bileşenlerin yerlerinin belirlenmesi Bilgisayarın kapağını açmak için, bkz. “Kapağın çıkarılması” sayfa 13. Şekil 3 içinde bilgisayarınızdaki çeşitli bileşenlerin yerleri gösterilir. Şekil 3. Bileşen yerleri Mikroişlemci fanı ve ısı alıcı PCI Express ve PCI bağdaştırıcısı bağlaçları Bellek modülleri (2) Arka fan düzeneği PCI bağdaştırıcısı...
  • Page 17: Sistem Kartı Üzerindeki Parçaların Belirlenmesi

    Sistem kartı üzerindeki parçaların belirlenmesi Sistem kartı (düzlem ya da ana kart olarak da bilinir) bilgisayarınızdaki ana devre kartıdır. Temel bilgisayar işlevlerini sağlar ve çeşitli aygıtları destekler. Bilgisayarınızda aşağıdaki üç şekilde gösterilen üç sistem kartı tipinden biri bulunur. Şekil 4 içinde bazı bilgisayar modelleri için sistem kartı üzerindeki parçaların yerleri gösterilmektedir.
  • Page 18 Şekil 5 içinde bazı bilgisayar modelleri için sistem kartı üzerindeki parçaların yerleri gösterilmektedir. Şekil 5. Sistem kartı parçalarının yerleri Mikroişlemci ve ısı alıcı Ön USB bağlaçları (2) Mikroişlemci fanı bağlacı Dizisel (COM) bağlaç Bellek bağlacı 1 Leo bağlacı Bellek bağlacı 2 CD giriş...
  • Page 19 Şekil 6 içinde bazı bilgisayar modelleri için sistem kartı üzerindeki parçaların yerleri gösterilmektedir. Şekil 6. Sistem kartı parçalarının yerleri Mikroişlemci ve ısı alıcı Ön pano bağlacı Mikroişlemci fanı bağlacı Güç fanı bağlacı Bellek bağlacı 1 Ön USB bağlaçları (2) Bellek bağlacı 2 Dizisel (COM) bağlaç...
  • Page 20 Donanım Kuruluş ve Değiştirme Kılavuzu...
  • Page 21: Bölüm 3. Aksamların Takılması Ve Donanımın Değiştirilmesi

    Bilgisayarınızla birlikte gönderilen Güvenlik ve Garanti Kılavuzu içindeki “Önemli güvenlik bilgileri” bölümünü okumadan önce bilgisayarınızı açmayın ya da bilgisayarınıza bakım yapmayı denemeyin. Güvenlik ve Garanti Kılavuzu’nun bir kopyasını edinmek için, http://www.lenovo.com/support adresindeki Destek Web Sitesini ziyaret edin. Not: Yalnızca Lenovo tarafından gönderilen parçaları kullanın.
  • Page 22: Ön Çerçevenin Çıkarılması Ve Yeniden Takılması

    Şekil 7. Bilgisayarın kapağını çıkarma Ön çerçevenin çıkarılması ve yeniden takılması Ön çerçeveyi çıkarıp yeniden takmak için: 1. Bilgisayarın kapağını çıkarın. Bkz. “Kapağın çıkarılması” sayfa 13. Donanım Kuruluş ve Değiştirme Kılavuzu...
  • Page 23 2. Sol yandaki üç plastik parçayı çıkararak ve çerçeveyi dışarı doğru çevirerek ön çerçeveyi çıkarın. Güç anahtarını ve ışık düzeneği kablosunu çıkarmadan ön çerçeveyi dikkatli bir şekilde yan tarafa döndürün. Şekil 8. Ön çerçeveyi çıkarma 3. Ön çerçeveyi yeniden takmak için ön çerçevenin sağ yanındaki plastik parçaları, kasadaki ilgili deliklerle hizalayın, daha sonra ön çerçeveyi sol yanda yerine oturuncaya kadar içeri doğru çevirin.
  • Page 24: İç Aksamların Takılması

    İç aksamların takılması Önemli Bilgisayarın kapağını çıkarmadan önce bkz. “Statik elektriğe duyarlı aygıtların taşınması” sayfa 4. Belleğin takılması Bilgisayarınızda, DDR2 DIMM takmak için iki ya da dört bağlaç bulunmalıdır. İki bağlaçlı sistem kartları, sistem belleğinin en fazla 2.0 GB’sini barındırabilir. Dört bağlaçlı sistem kartları, sistem belleğinin en fazla 4.0 GB’sini barındırabilir.
  • Page 25: Pci Bağdaştırıcılarının Takılması

    4. Bellek modülündeki girintinin 1 sistem kartı üzerindeki bağlaç anahtarıyla 2 hizalandığından emin olun. Bellek modülünü, tutma kelepçeleri kapanıncaya kadar bağlacın içine doğru düz olarak itin. Şekil 10. Bellek modülünü yerleştirme Daha sonra yapılacaklar: v Başka bir aksamla çalışmak için uygun bölüme gidin. v Takma işlemini tamamlamak için bkz.
  • Page 26 2. Bilgisayarın arkasında, çıkarma düğmesine ( 1 ) basarak bağdaştırıcı mandalını ( 2 ) açın ve yuvanın kapağını çıkarın . Şekil 11. Bağdaştırıcı mandalını açma Donanım Kuruluş ve Değiştirme Kılavuzu...
  • Page 27 3. Bağdaştırıcıyı, statik korumalı paketten çıkarın. 4. Bağdaştırıcıyı, sistem kartındaki uygun bağlaca takın. 5. Bağdaştırıcıları sabitlemek için bağdaştırıcı mandalını çevirerek kapalı konuma getirin. Şekil 12. Bağdaştırıcı mandalını kapama Daha sonra yapılacaklar: v Başka bir aksamla çalışmak için uygun bölüme gidin. v Takma işlemini tamamlamak için bkz.
  • Page 28: İç Sürücülerin Takılması

    İç sürücülerin takılması Bu bölümde, iç sürücüleri takmaya ilişkin bilgiler yer almaktadır. İç sürücüler, bilgisayarınızın verileri okumak ve saklamak için kullandığı aygıtlardır. Depolama kapasitesini artırmak ve bilgisayarınızın diğer ortam tiplerini okumasını sağlamak için bilgisayarınıza sürücü takabilirsiniz. Bilgisayarınıza takabileceğiniz sürücü tiplerinden bazıları...
  • Page 29 Şekil 13 içinde sürücü bölmelerinin yerleri gösterilmektedir. Şekil 13. Sürücü bölmelerinin yerleri Aşağıdaki listede her bir bölmeye takabileceğiniz sürücü tipi ve boyutu açıklanmaktadır: 1 Bölme 1 - Maksimum yükseklik: 43,0 mm (1,7 v CD sürücüsü ya da DVD sürücüsü gibi optik inç) sürücü...
  • Page 30 2. Sol yandaki üç plastik parçayı çıkararak ve çerçeveyi dışarı doğru çevirerek ön çerçeveyi çıkarın. Güç anahtarını ve ışık düzeneği kablosunu çıkarmadan ön çerçeveyi dikkatli bir şekilde yan tarafa döndürün. Şekil 14. Yedek destek plakasının bulunması 3. Parmaklarınızla tutup çekerek metal statikten koruyucuyu sürücü bölmesinden çıkarın. 4.
  • Page 31: Sürücülerin Takılması

    7. 5,25 inçlik sürücü için sürücünün yan tarafına bir destek plakası takın. Şekil 15. Destek plakasının takılması 8. 3.5 inçlik sürücü için, bir Universal Adapter Bracket (5.25 - 3.5 inç) kullanmanız gerekir. Yerel bilgisayar satıcınızdan ya da Müşteri Destek Merkezi’ne başvurarak 5,25 - 3,5 inçlik bir Universal Adapter Bracket edinebilirsiniz.
  • Page 32 4. Sinyal kablosunun bir ucunu sürücüye, diğer ucunu ise sistem kartındaki IDE bağlacına takın. Elektronik gürültüyü azaltmak için, yalnızca kablonun ucundaki bağlaçları kullanın. 5. P4 olarak etiketlenen, ek dört telli güç bağlacını bulun ve sürücüye takın. Şekil 17. İlk optik sürücüyü takma Koşut ATA sürücüsünün takılması...
  • Page 33: Pilin Değiştirilmesi

    4. Ek beş telli güç bağlaçlarından birini bulun ve sürücüye takın. Şekil 19. Dizisel ATA sürücüsünü takma Daha sonra yapılacaklar v Başka bir aksamla çalışmak için uygun bölüme gidin. v Takma işlemini tamamlamak için bkz. Bölüm 4, “Parçaları değiştirme işleminin tamamlanması”, sayfa 47.
  • Page 34: Güç Kaynağı Düzeneğinin Değiştirilmesi

    Bilgisayarınızla birlikte gönderilen Güvenlik ve Garanti Kılavuzu içindeki “Önemli güvenlik bilgileri” bölümünü okumadan önce bilgisayarınızı açmayın ya da bilgisayarınıza bakım yapmayı denemeyin. Güvenlik ve Garanti Kılavuzu’nun bir kopyasını edinmek için, http://www.lenovo.com/support adresindeki Destek Web Sitesini ziyaret edin. Bu bölümde, güç kaynağı düzeneğinin değiştirilmesi ile ilgili yönergeler yer alır.
  • Page 35: Isı Alıcının Değiştirilmesi

    Bilgisayarınızla birlikte gönderilen Güvenlik ve Garanti Kılavuzu içindeki “Önemli güvenlik bilgileri” bölümünü okumadan önce bilgisayarınızı açmayın ya da bilgisayarınıza bakım yapmayı denemeyin. Güvenlik ve Garanti Kılavuzu’nun bir kopyasını edinmek için, http://www.lenovo.com/support adresindeki Destek Web Sitesini ziyaret edin. Bu bölümde, ısı alıcının nasıl değiştirileceğine ilişkin yönergeler yer alır.
  • Page 36 a. Tutamacı ( 1 ) çevirerek ısı alıcı kıskacını serbest bırakın ve sonra kıskacı plastik tutma kıskacından kurtarın. Şekil 23. Kıskacın içindeki ısı alıcıyı çıkarma b. Isı alıcıyı ve fan düzeneğini sistem kartına sabitleyen dört adet vidayı 1 çıkarın. Şekil 24. Vidalarla sabitlenen ısı alıcıyı çıkarma Not: Isı...
  • Page 37 8. Hangi ısı alıcısını taktığınıza bağlı olarak aşağıdakilerden birini gerçekleştirin: a. Isı alıcıyı mikroişlemci yuvası üzerine yerleştirin ve daha sonra kıskacı plastik tutma desteği üzerine yerleştirin. Isı alıcıyı plastik tutma kıskacına sıkıştırmak için tutamacı 1 çevirin. Şekil 25. Isı alıcıyı plastik tutma kıskacına kenetleme Bölüm 3.
  • Page 38: Sabit Disk Sürücüsünün Değiştirilmesi

    Bilgisayarınızla birlikte gönderilen Güvenlik ve Garanti Kılavuzu içindeki “Önemli güvenlik bilgileri” bölümünü okumadan önce bilgisayarınızı açmayın ya da bilgisayarınıza bakım yapmayı denemeyin. Güvenlik ve Garanti Kılavuzu’nun bir kopyasını edinmek için, http://www.lenovo.com/support adresindeki Destek Web Sitesini ziyaret edin. Donanım Kuruluş ve Değiştirme Kılavuzu...
  • Page 39 Bu bölümde, sabit disk sürücüsünün değiştirilmesi ile ilgili yönergeler yer alır. Önemli Yeni bir sabit disk sürücüsü Product Recovery diskleri ile birlikte gönderilir. Product Recovery CD’leri, bilgisayarınızın sabit disk içeriğini fabrikadan gönderildiği ilk haline geri yüklemenizi sağlar. Fabrikada kurulmuş yazılımların geri yüklenmesine ilişkin ayrıntılı...
  • Page 40 7. Yeni sabit disk sürücüsünü mavi kıskacın içine takmak için plakayı bükün ve plakanın üzerinde 1 - 4 arasındaki pimleri sabit disk sürücüsündeki deliklerle hizalayın. Bkz. Şekil 28.Sabit disk sürücüsünün altındaki devre kartına ( 5 ) dokunmayın. Şekil 28. Sabit disk sürücüsünü plakaya takma 8.
  • Page 41: Optik Sürücünün Değiştirilmesi

    Bilgisayarınızla birlikte gönderilen Güvenlik ve Garanti Kılavuzu içindeki “Önemli güvenlik bilgileri” bölümünü okumadan önce bilgisayarınızı açmayın ya da bilgisayarınıza bakım yapmayı denemeyin. Güvenlik ve Garanti Kılavuzu’nun bir kopyasını edinmek için, http://www.lenovo.com/support adresindeki Destek Web Sitesini ziyaret edin. Bu bölümde, optik sürücünün değiştirilmesi ile ilgili yönergeler yer alır.
  • Page 42 4. Mavi serbest bırakma düğmesine basarak optik sürücüyü bilgisayarın önünden çekip çıkarın. Şekil 30. Optik sürücüyü çıkarma 5. Değiştirilecek olan sürücünün destek plakasını çıkarıp yeni sürücüye takın. Şekil 31. Optik sürücü destek plakası Donanım Kuruluş ve Değiştirme Kılavuzu...
  • Page 43 6. Yeni optik sürücüyü yerine oturuncaya dek ön taraftan bölmenin içine kaydırın. Şekil 32. Yeni bir sürücü takma 7. Sinyal ve güç kablolarını sürücüye takın. 8. Ön çerçeveyi yeniden takmak için ön çerçevenin sağ yanındaki plastik parçaları, kasadaki ilgili deliklerle hizalayın, daha sonra ön çerçeveyi sol yandaki üç plastik parça yerine oturuncaya kadar içeri doğru çevirin.
  • Page 44: Disket Sürücüsünün Değiştirilmesi

    Bilgisayarınızla birlikte gönderilen Güvenlik ve Garanti Kılavuzu içindeki “Önemli güvenlik bilgileri” bölümünü okumadan önce bilgisayarınızı açmayın ya da bilgisayarınıza bakım yapmayı denemeyin. Güvenlik ve Garanti Kılavuzu’nun bir kopyasını edinmek için, http://www.lenovo.com/support adresindeki Destek Web Sitesini ziyaret edin. Bu bölümde, disket sürücüsünün değiştirilmesi ile ilgili yönergeler yer alır.
  • Page 45: Bellek Modülünün Değiştirilmesi

    Bilgisayarınızla birlikte gönderilen Güvenlik ve Garanti Kılavuzu içindeki “Önemli güvenlik bilgileri” bölümünü okumadan önce bilgisayarınızı açmayın ya da bilgisayarınıza bakım yapmayı denemeyin. Güvenlik ve Garanti Kılavuzu’nun bir kopyasını edinmek için, http://www.lenovo.com/support adresindeki Destek Web Sitesini ziyaret edin. Bu bölümde bellek modülünün değiştirilmesi ile ilgili yönergeler yer alır.
  • Page 46: Pci Bağdaştırıcısının Değiştirilmesi

    Bilgisayarınızla birlikte gönderilen Güvenlik ve Garanti Kılavuzu içindeki “Önemli güvenlik bilgileri” bölümünü okumadan önce bilgisayarınızı açmayın ya da bilgisayarınıza bakım yapmayı denemeyin. Güvenlik ve Garanti Kılavuzu’nun bir kopyasını edinmek için, http://www.lenovo.com/support adresindeki Destek Web Sitesini ziyaret edin. Bu bölümde PCI bağdaştırıcısının değiştirilmesi ile ilgili yönergeler yer alır.
  • Page 47 2. Bilgisayarın arkasında, çıkarma düğmesine ( 1 ) basarak bağdaştırıcı mandalını ( 2 ) açın ve bağdaştırıcıyı, bağdaştırıcı bağlacından dışarı çekip çıkarın. Şekil 37. PCI bağdaştırıcısını çıkarma Bölüm 3. Aksamların takılması ve donanımın değiştirilmesi...
  • Page 48 3. Yeni bağdaştırıcıyı aynı bağdaştırıcı bağlacına takın. 4. Bağdaştırıcının, bağdaştırıcı bağlacına tam olarak yerleştiğinden emin olun. 5. Bilgisayarın arkasında, bağdaştırıcı mandalını çevirerek kapalı konuma getirin ve bağdaştırıcıyı sabitleyin. Şekil 38. Yeni bir PCI bağdaştırıcısı takma 6. Bölüm 4, “Parçaları değiştirme işleminin tamamlanması” (sayfa 47) başlıklı konuya gidin. Donanım Kuruluş...
  • Page 49: Ön Fan Düzeneğinin Değiştirilmesi

    Bilgisayarınızla birlikte gönderilen Güvenlik ve Garanti Kılavuzu içindeki “Önemli güvenlik bilgileri” bölümünü okumadan önce bilgisayarınızı açmayın ya da bilgisayarınıza bakım yapmayı denemeyin. Güvenlik ve Garanti Kılavuzu’nun bir kopyasını edinmek için, http://www.lenovo.com/support adresindeki Destek Web Sitesini ziyaret edin. Bu bölümde, ön fan düzeneğinin değiştirilmesi ile ilgili yönergeler yer alır. Ön fan, bilgisayarının ön panelinin içinde, ön çerçevenin arkasında yer alır.
  • Page 50: Arka Fan Düzeneğinin Değiştirilmesi

    Bilgisayarınızla birlikte gönderilen Güvenlik ve Garanti Kılavuzu içindeki “Önemli güvenlik bilgileri” bölümünü okumadan önce bilgisayarınızı açmayın ya da bilgisayarınıza bakım yapmayı denemeyin. Güvenlik ve Garanti Kılavuzu’nun bir kopyasını edinmek için, http://www.lenovo.com/support adresindeki Destek Web Sitesini ziyaret edin. Bu bölümde, arka fan düzeneğinin değiştirilmesi ile ilgili yönergeler yer alır. Arka fan, bilgisayarının arka panelinin içinde yer alır.
  • Page 51 4. Arka fan düzeneği kablosunu sistem kartındaki sistem fanı bağlacından çıkarın. Bkz. “Sistem kartı üzerindeki parçaların belirlenmesi” sayfa 9. 5. Arka fan düzeneğini kasadan çekip çıkarın. Şekil 41. Arka fan düzeneğinin çıkarılması 6. Yeni sistem fanı düzeneğini sistem fan düzeneğinin üzerindeki lastik çıkıntıları kasadaki deliklerle hizalayarak takın ve lastik çıkıntıları...
  • Page 52 7. Fan düzeneği yerleşinceye dek lastik çıkıntıların uçlarını çekin. Şekil 42. Arka fan düzeneğinin değiştirilmesi 8. Arka fan düzeneğinin kablosunu sistem kartındaki sistem fanı bağlacına takın. 9. Bölüm 4, “Parçaları değiştirme işleminin tamamlanması” (sayfa 47) başlıklı konuya gidin. Donanım Kuruluş ve Değiştirme Kılavuzu...
  • Page 53: Klavyenin Değiştirilmesi

    Bilgisayarınızla birlikte gönderilen Güvenlik ve Garanti Kılavuzu içindeki “Önemli güvenlik bilgileri” bölümünü okumadan önce bilgisayarınızı açmayın ya da bilgisayarınıza bakım yapmayı denemeyin. Güvenlik ve Garanti Kılavuzu’nun bir kopyasını edinmek için, http://www.lenovo.com/support adresindeki Destek Web Sitesini ziyaret edin. Bu bölümde klavyenin değiştirilmesi ile ilgili yönergeler yer alır.
  • Page 54: Farenin Değiştirilmesi

    Bilgisayarınızla birlikte gönderilen Güvenlik ve Garanti Kılavuzu içindeki “Önemli güvenlik bilgileri” bölümünü okumadan önce bilgisayarınızı açmayın ya da bilgisayarınıza bakım yapmayı denemeyin. Güvenlik ve Garanti Kılavuzu’nun bir kopyasını edinmek için, http://www.lenovo.com/support adresindeki Destek Web Sitesini ziyaret edin. Bu bölümde farenin değiştirilmesi ile ilgili yönergeler yer alır.
  • Page 55: Bölüm 4. Parçaları Değiştirme Işleminin Tamamlanması

    4. Bir kapak kilidi takılıysa, kapağı kilitleyin. 5. Bilgisayarınıza dış kabloları ve güç kablolarını yeniden takın. Bkz. “Bilgisayarınızın arkasındaki bağlaçların yerlerinin belirlenmesi” sayfa 6. 6. Yapılandırmanızı güncellemek için, Kullanıcı Kılavuzu içindeki ″Setup Utility Programının Başlatılması″ bölümüne bakın. © Lenovo 2005, 2007. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 56: Aygıt Sürücülerinin Edinilmesi

    Not: Dünyanın pek çok yerinde, Lenovo, arızalı CRU’ların iade edilmesini ister. Bununla ilgili bilgi size CRU ile birlikte ya da CRU elinize geçtikten birkaç gün sonra gönderilecektir. Aygıt sürücülerinin edinilmesi Kurulu olarak gelmeyen işletim sistemlerine ilişkin aygıt sürücülerini edinmek için http://www.lenovo.com/support/ adresindeki Web sitesine bakın.
  • Page 57: Bölüm 5. Güvenlik Aksamları

    Şekil 46.Kablo kilidi, ayrıca, bilgisayar kapağını açmak için kullanılan düğmeleri de kilitler. Bu, birçok dizüstü bilgisayarda aynı tip kilit kullanılır. Güvenlik kilidini doğrudan Lenovo’dan sipariş edebilirsiniz. http://www.lenovo.com/support/ adresine gidip Kensington sözcüğünü arayın. Şekil 46. Tümleşik kablo kilidi © Lenovo 2005, 2007. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 58: Asma Kilit Halkası

    47. Kayıp ya da unutulan bir parolanın silinmesi (temizleme CMOS’u) Bu bölüm kayıp ya da unutulan parolalar için geçerlidir. Kayıp ya da unutulan parolalara ilişkin ek bilgi için Lenovo Care programına bakın. Unutulan bir parolayı silmek için: 1. Bilgisayarın kapağını çıkarın. Bkz. “Kapağın çıkarılması” sayfa 13.
  • Page 59: Ek. Özel Notlar

    Bu yayında Lenovo dışı Web sitelerine yapılan göndermeler yalnızca bilgilendirme amacıyla yapılmıştır ve hiçbir şekilde ilgili Web sitelerinin onaylanması için kullanılmamıştır. İlgili Web sitelerindeki bilgiler, bu Lenovo ürününe ilişkin bilgilerin bir bölümü değildir ve bu Web sitelerinin kullanımı sonrasında ortaya çıkacak sonuçlar kullanıcının sorumluluğundadır.
  • Page 60: Televizyon Çıkışı İle İlgili Not

    Corporation tarafından verilmeli ve Macrovision Corporation tarafından başka bir yetki verilmediği sürece, yalnızca ev ve diğer sınırlı görüntüleme amaçlarıyla kullanılmalıdır. Tersine mühendislik işlemleri yapmak ya da parçaları sökmek yasaklanmıştır. Ticari Markalar Aşağıdaki terimler, Lenovo’nun, ABD’de ve/ya da diğer ülkelerdeki ticari markalarıdır: Lenovo Lenovo Care Lenovo logosu IBM, International Business Machines Corporation’ın ABD’de ve/ya da diğer ülkelerdeki...
  • Page 61: Dizin

    36 ön fan düzeneği, değiştirme 41 dizisel bağlaç 7 önemli güvenlik bilgileri 1 özel notlar 51 Ethernet bağlacı 7 parça değiştirme, tamamlama 47 parola kayıp ya da unutulan 50 © Lenovo 2005, 2007. Portions © IBM Corp. 2005.
  • Page 62 parola (devamı var) silme 50 parola koruması 50 PCI bağdaştırıcısı 17 PCI bağdaştırıcısı, değiştirme 38 pil, değiştirme 25 sabit disk, değiştirme 30 ses çıkış bağlacı 7 ses giriş bağlacı 7 sistem kartı bağlaçlar 9, 10 parçaları belirleme 9 yer 9 statik elektriğe duyarlı...
  • Page 64 Parça numarası: 43C3177 Basıldığı yer (1P) P/N: 43C3177...

Table of Contents