Download Print this page
Lenovo ThinkServer RD210 Prvi Koraci
Lenovo ThinkServer RD210 Prvi Koraci

Lenovo ThinkServer RD210 Prvi Koraci

Thinkserver rd210 and thinkserver rd220 getting started
Hide thumbs Also See for ThinkServer RD210:

Advertisement

ThinkServer RD210 i
ThinkServer RD220
Prvi koraci
U ovom vodiču možete pronaći informacije pomoću kojih ćete moći da podesite ThinkServer RD210 ili RD220:
v Bezbednosne smernice
v Mesta na kojima se nalaze kontrole, LED diode i konektori
v Funkcije napajanja
v Uputstva za instaliranje operativnog sistema i konfigurisanje RAID-a pomoću programa EasyStartup
Serveri ThinkServer RD210 i RD220 predstavljaju modele servera koji se ugra uju u ormar i koji služe za obradu
mrežnih transakcija velikog obima. Idealni su za mrežna okruženja koja zahtevaju vrhunske performanse
mikroprocesora, fleksibilnost ulaza/izlaza (U/I) i mogućnost lakog upravljanja.
Obaveštenja i izjave iz ovog dokumenta
Izjave o oprezu i opasnosti koje se nalaze u ovom dokumentu mogu se pronaći i u višejezičnom dokumentu Safety
Information (Bezbednosne informacije), koji se nalazi na ThinkServer dokumentacija na DVD-u kompanije Lenovo.
Svaka izjava je obeležena brojem kako bi mogla da se poveže sa odgovarajućom izjavom iz dokumenta Safety
Information (Bezbednosne informacije).
U ovom dokumentu se koriste sledeća obaveštenja i izjave:
v Note (Napomena): u ovim izjavama se mogu pronaći važni saveti i uputstva.
v Important (Važno): ova obaveštenja sadrže informacije ili savete pomoću kojih ćete moći da izbegnete neugodnosti
ili probleme.
v Attention (Pažnja): ova obaveštenja ukazuju na moguća oštećenja programa, ure aja ili podataka. Obaveštenje o
tome da bi trebalo da budete pažljivi se nalazi neposredno ispred uputstva ili situacije u kojoj bi moglo da do e do
oštećenja.
v Caution (Oprez): ove izjave ukazuju na situacije koje bi mogle da budu opasne po vas. Izjava o oprezu se nalazi
neposredno ispred opisa potencijalno opasne situacije ili koraka u nekom postupku.
v Danger (Opasnost): ove izjave ukazuju na situacije koje mogu da budu smrtonosne ili izuzetno opasne po vas.
Izjava o opasnosti nalazi se neposredno ispred opisa potencijalno smrtonosne ili izuzetno opasne situacije ili koraka
u nekom postupku.
Bezbednost
Pročitajte Bezbednosne informacije pre nego što instalirate ovaj proizvod.
Važno:
Svaka izjava o oprezu i opasnosti je u ovom dokumentu označena brojem. Taj broj se koristi da bi ukazao na
izjavu o oprezu ili opasnosti na engleskom jeziku sa prevedenim verzijama izjave u dokumentu Bezbednosne
informacije.
Na primer, ukoliko izjava o oprezu ima oznaku "Izjava 1", prevodi te izjave o oprezu nalaze se u dokumentu
Bezbednosne informacije u odeljku "Izjava 1."
Obavezno pročitajte sve izjave o oprezu i opasnosti u ovom dokumentu pre nego što izvršite ove radnje.
Pročitajte sve dodatne bezbednosne informacije koje ste dobili sa serverom ili opcionalnim ure ajem pre nego
što taj ure aj instalirate.

Advertisement

loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkServer RD210

  • Page 1 Uputstva za instaliranje operativnog sistema i konfigurisanje RAID-a pomoću programa EasyStartup Serveri ThinkServer RD210 i RD220 predstavljaju modele servera koji se ugra uju u ormar i koji služe za obradu mrežnih transakcija velikog obima. Idealni su za mrežna okruženja koja zahtevaju vrhunske performanse mikroprocesora, fleksibilnost ulaza/izlaza (U/I) i mogućnost lakog upravljanja.
  • Page 2 U okruženjima sa napajanjima jednosmernom strujom, osim servisera kompanije Lenovo, samo je obučeno tehničko osoblje ovlašćeno da priključuje i isključuje izvore napajanja jednosmernom strujom, kao i da ih instalira i uklanja.
  • Page 3 Izjava 2: UPOZORENJE: Kada zamenjujete litijumsku bateriju, koristite samo bateriju koju preporučuje proizvo ač. Ako sistem ima modul koji sadrži litijumsku bateriju, zamenite je isključivo baterijom čiji je tip i proizvo ač isti. Baterija sadrži litijum i može eksplodirati ukoliko se ne koristi ispravno, ukoliko se njome ne rukuje ispravno ili se ne odloži ispravno.
  • Page 4 Izjava 4: ≥ 18 kg (39,7 lb) ≥ 32 kg (70,5 lb) ≥ 55 kg (121,2 lb) UPOZORENJE: Koristite mere predostrožnosti kada podižete. Izjava 5: UPOZORENJE: Dugme za napajanje na ure aju i prekidač na izvoru napajanja ne isključuju električnu energiju kojom se ure aj napaja.
  • Page 5: Prikaz Spreda

    UPOZORENJE: Na ure aje koji se nalaze u ormarima nemojte stavljati predmete. Ovaj server se može koristiti na IT sistemima za distribuciju električne energije čiji maksimalni napon izme u dve faze iznosi 240 V nezavisno od bilo kakve greške u distribuciji. Važno: ovaj proizvod nije pogodan za korišćenje sa ure ajima za vizuelni prikaz na radnom mestu na osnovu odredbe 2 pravilnika German Ordinance for Work with Visual Display Units (Pravilnik za rad sa jedinicama za vizuelni prikaz u Nemačkoj).
  • Page 6 LED dioda koja ukazuje na aktivnost hard diska Reza za osloba anje ormara (zelena) LED dioda koja ukazuje na status hard diska USB 2 konektor (tamnožuta) Ležište ure aja 0 Dugme za izbacivanje optičkog ure aja Ležište ure aja 2 LED dioda koja ukazuje na aktivnost optičkog ure aja Ležište ure aja 4 Ležište optičkog ure aja...
  • Page 7 Da biste u potpunosti prekinuli dovod električne energije do servera, morate isključiti kabl za napajanje iz električne utičnice. Pažnja: u okruženjima sa napajanjima jednosmernom strujom, osim servisera kompanije Lenovo, samo je obučeno tehničko osoblje ovlašćeno da priključuje i isključuje električnu energiju do napajanja jednosmernom strujom.
  • Page 8: Prikaz Otpozadi

    Video konektor: priključite monitor na ovaj konektor. Video konektori sa prednje i zadnje strane servera mogu se koristiti u isto vreme. LED dioda koja ukazuje na aktivnost hard diska: svaki hard disk koji se može zameniti ″na živo″ ima LED diodu koja ukazuje na njegovu aktivnost.
  • Page 9 LED dioda za jednosmernu struju. Informacije o bilo kojoj drugoj kombinaciji LED dioda potražite u publikaciji Priručnik za održavanje hardvera na veb lokaciji za podršku kompanije Lenovo. LED dioda za jednosmernu struju: svaki izvor napajanja za zamenu ″na živo″ ima LED diodu za jednosmernu i LED diodu za naizmeničnu struju.
  • Page 10 što je daljinski zahtev za gašenje servera. LED dioda koja pokazuje da je računar uključen treperi da bi ukazala na to da server ima električne energije, ali da nije uključen. u okruženjima sa napajanjima jednosmernom strujom, osim servisera kompanije Lenovo, samo je obučeno Pažnja: tehničko osoblje ovlašćeno da priključuje i isključuje električnu energiju do napajanja sa jednosmernom strujom.
  • Page 11 Pažnja: u okruženjima sa napajanjima jednosmernom strujom, osim servisera kompanije Lenovo, samo je obučeno tehničko osoblje ovlašćeno da priključuje i isključuje električnu energiju do napajanja sa jednosmernom strujom. Pogledajte dokumentaciju koja se dobija sa svakim napajanjem jednosmernom strujom.
  • Page 12: Upotreba Programa Thinkserver Easystartup

    Lenovo serverima kako bi kasnije instalacije bile još brže.
  • Page 13 Napomena: podržane su tastature na sledećim jezicima: engleski, francuski, nemački, španski, japanski, korejski, turski, italijanski i holandski. Zatim ćete videti podsetnike vezane za konfigurisanje ure aja za skladištenje, nakon čega ćete videti Lenovo ugovor o licenciranju. Pažljivo pročitajte ugovor o licenciranju. Morate prihvatiti odredbe ugovora da biste mogli da nastavite.
  • Page 14: Easystartup Problemi

    Obavite predložene radnje po redosledu po kome su navedene u koloni ″Action″ (Radnja) dok ne rešite problem. v Pogledajte Priručnik za održavanje hardvera na veb stranici za podršku kompanije Lenovo da biste utvrdili koje komponente predstavljaju korisnički zamenljive jedinice (KZJ - Customer Replaceable Units (CRU)) i koja polja predstavljaju jedinice zamenljive na licu mesta (JZLM - Field Replacable Units (FRU)).
  • Page 15 Obavite predložene radnje po redosledu po kome su navedene u koloni ″Action″ (Radnja) dok ne rešite problem. v Pogledajte Priručnik za održavanje hardvera na veb stranici za podršku kompanije Lenovo da biste utvrdili koje komponente predstavljaju korisnički zamenljive jedinice (KZJ - Customer Replaceable Units (CRU)) i koja polja predstavljaju jedinice zamenljive na licu mesta (JZLM - Field Replacable Units (FRU)).

This manual is also suitable for:

Thinkserver rd220