Lenovo ThinkCentre M55p Handboek Voor De Gebruiker

Typen 8012, 8794, 8798, 8802 typen 8806, 8811, 8816
Hide thumbs Also See for ThinkCentre M55p:
Table of Contents

Advertisement

Handboek voor de gebruiker
Typen 8012, 8794, 8798, 8802
Typen 8806, 8811, 8816

Advertisement

Table of Contents
loading

Summary of Contents for Lenovo ThinkCentre M55p

  • Page 1 Handboek voor de gebruiker Typen 8012, 8794, 8798, 8802 Typen 8806, 8811, 8816...
  • Page 3 Handboek voor de gebruiker Typen 8012, 8794, 8798, 8802 Typen 8806, 8811, 8816...
  • Page 4 Opmerking Lees eerst “Belangrijke veiligheidsvoorschriften” op pagina v en Bijlage B, “Kennisgevingen”, op pagina 69. Eerste uitgave (juli 2006) © Copyright Lenovo 2006. Portions © Copyright IBM Corp. 2005, 2006.
  • Page 5: Table Of Contents

    . 25 Hoofdstuk 8. Informatie, hulp en ser- PCI-adapters installeren . . 26 vice ....57 © Lenovo 2006. Portions © IBM Corp. 2005, 2006.
  • Page 6 . 58 Fax Class 1-opdrachten . 66 Garantie en veiligheid . . 58 Fax Class 2-opdrachten . 66 www.lenovo.com . 58 Spraakopdrachten . . 67 Hulp en service . . 59 Documentatie en diagnoseprogramma’s gebrui- Bijlage B. Kennisgevingen ..69 ken .
  • Page 7: Belangrijke Veiligheidsvoorschriften

    Neem voor assistentie contact op met het Customer Support Center. U vindt een lijst van telefoonnummers voor service en onder- steuning in de met de computer meegeleverde informatie over garantie en vei- ligheid. © Lenovo 2006. Portions © IBM Corp. 2005, 2006.
  • Page 8: Algemene Veiligheidsrichtlijnen

    Het product werkt niet normaal als u de bedieningsinstructies volgt. Opmerking: Als u deze situatie constateert bij een product (bijvoorbeeld een ver- lengsnoer) dat niet is gefabriceerd door Lenovo, gebruik dit product dan niet meer totdat u advies hebt ingewonnen bij de fabrikant of totdat u een geschikte vervanging hebt gevonden.
  • Page 9: Netsnoeren En Voedingsadapters

    Hoewel er geen bewegende onderdelen in uw computer voorkomen als het net- snoer uit het stopcontact is gehaald, zijn de volgende waarschuwingen verplicht om aan de UL-certificatie te voldoen. Gevaar Gevaarlijke bewegende onderdelen. Houd uw vingers en andere lichaams- delen op afstand. Attentie Zet de computer uit en laat hem drie tot vijf minuten afkoelen voordat u de kap opent om CRU’s te vervangen.
  • Page 10: Verlengsnoeren En Aanverwante Apparaten

    Daarnaast zijn veel mobiele producten, zoals notebooks, voorzien van een oplaadbare batterij die het systeem van stroom voorziet. De batterijen die door Lenovo voor uw product wor- den geleverd, zijn getest op compatibiliteit en mogen alleen worden vervangen door goedgekeurde onderdelen.
  • Page 11: Warmteproductie En Ventilatie

    ongebruikt laten van de batterij in ontladen toestand leiden tot een verhoogde kans op kortsluiting, waardoor de levensduur van de batterij wordt verkort en er tevens een veiligheidsrisico ontstaat. Zorg dat oplaadbare lithium-ionenbatterijen niet helemaal ontladen raken en bewaar deze batterijen niet in ontladen toestand. Warmteproductie en ventilatie Computers produceren warmte als ze aan staan en als de batterijen worden opge- laden.
  • Page 12: Aanvullende Veiligheidsinformatie

    ming tegen letsel als gevolg hiervan en om het risico van beschadiging van het systeem te verminderen, doet u het volgende: v Bewaar CD’s en DVD’s altijd in de originele verpakking. v Bewaar CD’s en DVD’s nooit in de felle zon of in de buurt van een warmtebron. v Haal CD’s en DVD’s uit de computer wanneer ze niet in gebruik zijn.
  • Page 13: Veiligheidsvoorschriften Voor De Modem

    Vervang de lithium knoopbatterij alleen door hetzelfde type of door een gelijk- waardig type dat wordt aanbevolen door de fabrikant. De batterij bevat lithium en kan bij verkeerd gebruik exploderen. Houd u aan het volgende: v Gooi de batterij niet in water v Verwarm de batterij niet boven 100°C v Haal de batterij niet uit elkaar Gooi de batterij niet bij het huisvuil weg, maar behandel deze als klein chemisch...
  • Page 14: Kennisgeving Voedingseenheid

    blootgesteld aan gevaarlijke laserstraling. Het CD-ROM-station of het DVD-station bevat geen onderdelen die moeten worden vervangen of onderhouden. Bepaalde CD-ROM-stations of DVD-stations bevatten een ingebouwde laserdiode van klasse 3A of 3B. Let op het volgende. Gevaar Laserstraling indien geopend. Kijk niet in de laserstraal en vermijd direct contact met de laserstraal.
  • Page 15: Introductie

    Hoofdstuk 8, “Informatie, hulp en service”, op pagina 57 bevat informatie over de grote verscheidenheid aan informatiebronnen die Lenovo u biedt. v Bijlage A, “Handmatige modemopdrachten”, op pagina 61 bevat opdrachten waarmee u handmatig uw modem kunt programmeren.
  • Page 16 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 17: Hoofdstuk 1. De Werkplek Inrichten

    Als u het beeldscherm in de buurt van een raam neerzet, scherm het zonlicht dan af met gordijnen of een zonnescherm. Wellicht moet u de helderheid en het con- © Lenovo 2006. Portions © IBM Corp. 2005, 2006.
  • Page 18: Luchtcirculatie

    trast van het beeldscherm in de loop van de dag enkele malen anders instellen. De verlichting is immers niet de hele dag constant. Wanneer het niet mogelijk is om reflecties te vermijden of de verlichting aan te passen, kan een anti-reflectiescherm uitkomst bieden. Een dergelijk scherm kan de duidelijkheid van het beeld echter verminderen.
  • Page 19: Hoofdstuk 2. De Computer Installeren

    Als het lichtnet een spanning heeft tussen 100–127 V AC, zet de schakelaar dan op 115 V. v Bij een netspanning tussen 200–240 V AC moet de schakelaar op 230 V staan. 2. Sluit de toetsenbordkabel aan op een USB (Universal Serial Bus)-aansluiting. © Lenovo 2006. Portions © IBM Corp. 2005, 2006.
  • Page 20 Opmerking: Sommige modellen hebben een toetsenbord met een vingerafdruklezer. Nadat u de computer hebt geïnstalleerd en aangezet, kunt u het programma Access Help raadplegen voor informatie over de vingerafdruklezer. Raadpleeg “Access Help” op pagina 58 voor instructies voor het openen van dit online Help-systeem.
  • Page 21 5. Sluit een eventuele modem als volgt aan: L IN L I N L I N L IN In de afbeelding ziet u de twee aansluitingen aan de achterkant van de computer die u nodig hebt om de modem aan te sluiten. In landen waar de RJ-11-telefoonaansluiting wordt gebruikt, sluit u het ene einde van de telefoonkabel aan op de telefoon en het andere einde op de telefoonaanslui- ting aan de achterkant van de computer.
  • Page 22 6. Audioapparaten worden als volgt gekoppeld. Zie voor meer informatie over luidsprekers de stappen 7 en 8. 1 Audiolijningang Hier komen de audiosignalen binnen van een extern audioapparaat, zoals een stereo-set. 2 Audiolijnuitgang Via deze aansluiting gaan audiosignalen van de computer naar externe apparaten, zoals actieve stereo-luidsprekers.
  • Page 23 b. Sluit de luidsprekers op de computer aan. 9. Sluit de overige apparaten aan die u hebt. Mogelijk zijn op uw computer niet alle afgebeelde aansluitingen aanwezig. 139 4 13 94 1 USB Gebruik deze aansluiting voor het aansluiten van apparaten met een USB-aansluiting, zoals een toetsenbord, muis, scanner, printer of PDA (personal digital assistant).
  • Page 24: De Computer Aanzetten

    Opmerking: Raadpleeg de online Help van Access Help voor meer informatie over deze aansluitingen. Raadpleeg “Access Help” op pagina 58 voor instructies voor het openen van dit online Help-systeem. De computer aanzetten Zet eerst het beeldscherm en de andere externe apparaten aan en dan pas de com- puter.
  • Page 25: Het Besturingssysteem Bijwerken

    gebruiken als het werkgebied van Recovery and Recovery niet toegankelijk is. Meer informatie vindt u in “PC-Doctor voor DOS” op pagina 53. v Noteer het computertype, -model en serienummer. Als u service nodig heeft of technische ondersteuning zal u hiernaar worden gevraagd. Voor meer informatie raadpleegt u de met de computer meegeleverde documentatie over garantie en veiligheid.
  • Page 26 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 27: Hoofdstuk 3. Opties Installeren

    Lees voordat u een optie installeert of verwijdert eerst “Belangrijke veiligheidsvoorschriften” op pagina v. De voorzorgsmaatregelen en richtlijnen zorgen dat u veilig kunt werken. Opmerking: Gebruik alleen de onderdelen die door Lenovo zijn geleverd. Kenmerken In dit gedeelte vindt u een overzicht van de voorzieningen en de vooraf geïnstal- leerde software.
  • Page 28 v Interne cache (grootte verschilt per model) Handboek voor de gebruiker...
  • Page 29 Geheugen v Ondersteuning voor vier DDR2 (double data rate) DIMM’s (dual inline memory modules) (grootte verschilt per model) v Flashgeheugen voor systeemprogramma’s (grootte verschilt per type model) Interne stations v 3.5-inch, halfhoog 1,44 MB diskettestation v SATA (Serial Advanced Technology Attachment) intern vaste-schijfstation (capa- citeit verschilt per model) v SATA optisch station (bepaalde modellen) Videosubsysteem...
  • Page 30 1. De besturingssystemen die hier worden weergegeven, zijn gecertificeerd of getest op compatibiliteit op het moment dat deze publicatie wordt gedrukt. Ook kan Lenovo na het verschijnen van dit boekje concluderen dat er nog meer besturingssystemen compatibel zijn met deze computer. Deze lijst is onderhevig aan wijzigingen. Om na te gaan of een bepaald besturingssysteem is gecertificeerd voor of getest op compatibiliteit kunt u de website van de fabrikant van dat besturingssysteem raadplegen.
  • Page 31: Beschikbare Opties

    – Optische-schijfstation, zoals CD- en DVD-stations (bepaalde modellen) – Vaste schijf Voor de meest recente informatie over de beschikbare opties gaat u naar de Lenovo-website op http://www.lenovo.com/ of neemt u contact op met uw wederverkoper of IBM-vertegenwoordiger. Hoofdstuk 3. Opties installeren...
  • Page 32: Specificaties

    Specificaties In dit gedeelte vindt u de fysieke specificaties van uw computer. Afmetingen Hoogte: 432 mm Breedte: 178 mm Diepte: 450 mm Gewicht Minimumconfiguratie: 10,5 kg Maximumconfiguratie: 13,5 kg Omgeving Luchttemperatuur: Systeem aan: 10°C tot 35°C Systeem uit: 10°C tot 60°C Maximumhoogte: 914 m Opmerking: De maximumhoogte van 914 m is de maximumhoogte waarbij de opgegeven luchttemperatuur van toepassing is.
  • Page 33: Benodigd Gereedschap

    Benodigd gereedschap Als u bepaalde opties in de computer wilt installeren, hebt u een schroevendraaier nodig. Bij een aantal opties is er voor het installeren ook nog ander gereedschap vereist. Raadpleeg de instructies bij de optie. Werken met apparaten die gevoelig zijn voor statische elektriciteit Statische elektriciteit is ongevaarlijk voor uzelf, maar kan de computeronderdelen en de opties zwaar beschadigen.
  • Page 34: De Plaats Van Aansluitingen Aan De Voorkant Van Uw Computer

    De plaats van aansluitingen aan de voorkant van uw computer In de onderstaande afbeelding ziet u waar de aansluitingen zich bevinden aan de voorkant van de computer. IEEE 1394-aansluiting (bepaalde Microfoonaansluiting modellen) USB-poort Hoofdtelefoonaansluiting USB-poort Handboek voor de gebruiker...
  • Page 35: De Plaats Van Aansluitingen Aan De Achterkant Van Uw Computer

    De plaats van aansluitingen aan de achterkant van uw compu- In onderstaande afbeelding ziet u waar de aansluitingen zich aan de achterkant van de computer bevinden. Diagnoselampje netvoeding Seriële poort (COM 2) (bepaalde modellen) Voltageschakelaar USB-aansluitingen (8) Voedingsaansluiting Ethernet LAN-aansluiting Audiolijnuitgang Aansluiting voor een PCI Express (x16) grafisch kaart (bepaalde modellen)
  • Page 36: Stuurprogramma's

    9-pens seriële poort. Stuurprogramma’s U kunt stuurprogramma’s voor besturingssystemen die niet vooraf geïnstalleerd zijn, vinden op de website http://www.lenovo.com/support/. Installatie-instruc- ties vindt u in de README-bestanden van de stuurprogramma’s. De kap verwijderen Belangrijk Lees voordat u de kap van de computer verwijdert “Belangrijke...
  • Page 37 2. Haal alle stekkers uit het stopcontact. 3. Ontkoppel alle kabels die op de computer zijn aangesloten. Dit geldt voor net- snoeren, I/O-kabels en alle andere op de computer aangesloten kabels. 4. Verwijder eventueel aanwezige sloten, bijvoorbeeld een hangslot, waarmee de computerkap is vastgezet.
  • Page 38: De Montagebeugel Voor Het Vaste-Schijfstation Verwijderen

    6. Wanneer de montagebeugel voor het vaste-schijfstation 1 op zijn plaats zit, is de toegang tot een aantal onderdelen in het chassis beperkt. Indien nodig kunt u deze beugel verwijderen om beter bij de diverse onderdelen te kunnen komen. Zie “De montagebeugel voor het vaste-schijfstation verwijderen”. De montagebeugel voor het vaste-schijfstation verwijderen De montagebeugel voor het vaste-schijfstation kunt u eenvoudig verwijderen, zodat u gemakkelijk toegang krijgt tot de onderdelen in het chassis.
  • Page 39: De Plaats Van Componenten

    De plaats van componenten In onderstaande afbeelding kunt u zien waar de verschillende componenten zich bevinden. Optische-schijfstation Geheugenmodules Systeemplaat Voedingseenheid PCI-express (PCI-e) adapteraansluiting PCI-adapterkaart Vaste schijf Interne luidspreker Diskettestation Hoofdstuk 3. Opties installeren...
  • Page 40: Onderdelen Van De Systeemplaat

    Onderdelen van de systeemplaat De systeemplaat, ook wel het moederbord genoemd, is de hoofdprintplaat in de computer. De systeemplaat zorgt voor de uitvoering van alle basisfuncties en ondersteunt daarnaast een verscheidenheid aan apparaten. Dit geldt zowel voor apparaten die vooraf in de fabriek zijn geïnstalleerd als voor apparaten die u op een later tijdstip zelf installeert.
  • Page 41: Geheugen Installeren

    Geheugen installeren De computer beschikt over vier aansluitingen waarin u DIMM’s (dual inline memory modules) kunt plaatsen. Houd u bij het installeren van geheugenmodules van het type DDR2 aan de vol- gende regels: v Gebruik 1,8 V, 184-pens DDR2 SDRAM (double data rate 2 synchronous dynamic random access memory).
  • Page 42: Pci-Adapters Installeren

    PCI-adapters installeren In dit gedeelte leest u hoe u adapterkaarten kunt installeren of verwijderen. De computer heeft twee uitbreidingsaansluitingen voor PCI-adapters, één sleuf voor een PCI Express (x1) adapter en één sleuf voor een PCI Express (x16) adapter. U installeert een PCI-adapter als volgt: 1.
  • Page 43: Interne Stations Installeren

    Volgende stappen v Als u met een andere optie wilt werken, gaat u naar het desbetreffende gedeelte. v Ga naar “Kap terugplaatsen en kabels aansluiten” op pagina 35. Interne stations installeren In deze paragraaf leest u hoe u interne stations kunt installeren of verwijderen. Interne stations zijn apparaten waar de computer gegevens opslaat die later weer kunnen worden gelezen.
  • Page 44 In de onderstaande afbeelding ziet u de plaats van de onderdelen op de systeem- plaat. Hieronder ziet u een overzicht van het type en de afmetingen van de stations die in de verschillende compartimenten kunnen worden geïnstalleerd: 1 Compartiment 1 - Maximumhoogte: 43 mm v SATA-optisch station, zoals een CD- of (1,7 inch) DVD-station (in sommige modellen...
  • Page 45: Een Station Installeren In Compartiment 1 Of 2

    Een station installeren in compartiment 1 of 2 Voer de volgende stappen uit om een station te installeren in compartiment 1 of compartiment 2: 1. Verwijder de kap. Zie “De kap verwijderen” op pagina 20. 2. Verwijder de frontplaat door de plastic nokjes 1 naar beneden te duwen en de frontplaat naar buiten te trekken (zie afbeelding).
  • Page 46 6. Als u een 3,5-inch station installeert, plaats het dan in de Universal Adapter Bracket 5.25 to 3.5-inch. 7. Plaats het station in het compartiment. Zorg dat het op zijn plaats vastklikt. Opmerking: Als u de Universal Adapter Bracket hebt gebruikt, zet die dan met schroeven vast.
  • Page 47: Seriële Ata-Stations Aansluiten

    Seriële ATA-stations aansluiten Een serieel vaste-schijfstation kan worden aangesloten op elke beschikbare SATA IDE-aansluiting. 1. Zorg dat u de bij het nieuwe station geleverde signaalkabel bij de hand hebt. 2. Zoek een beschikbare SATA IDE-aansluiting op de systeemplaat op. Zie “Onderdelen van de systeemplaat”...
  • Page 48: Beveiligingssloten

    Beveiligingssloten In onderstaande afbeelding ziet u waar de beveiligingssloten aan de achterkant van de computer zich precies bevinden. 1 Oog voor hangslot 2 Geïntegreerd kabelslot Hangslot De computer is uitgerust met een oog voor een hangslot. Met een dergelijk slot kan worden voorkomen dat de kap wordt verwijderd.
  • Page 49: Geïntegreerd Kabelslot

    Dit is hetzelfde type slot dat ook voor veel notebook-computers wordt gebruikt. Kabelsloten kunnen rechtstreeks bij Lenovo worden besteld. Ga hiervoor naar http://www.lenovo.com/think en klik op Upgrades and accessories −> Security. Wachtwoordbeveiliging Om onbevoegd gebruik van de computer te verhinderen, kunt u met het pro- gramma Setup Utility wachtwoorden instellen.
  • Page 50: Een Vergeten Wachtwoord Wissen (Cmos Wissen)

    Normaliter hoeft u geen aandacht te besteden aan de batterij en hoeft u deze ook niet op te laden. Een batterij gaat echter niet eeuwig mee. Als de batterij leeg raakt, gaan de datum, tijd en configuratiegegevens (waaronder ook de wachtwoorden) verloren.
  • Page 51: Kap Terugplaatsen En Kabels Aansluiten

    Een vergeten wachtwoord wissen: 1. Zet de computer en alle randapparatuur uit. 2. Verwijder de kap. Zie “De kap verwijderen” op pagina 20. 3. Zoek de jumper voor het wissen van CMOS/BIOS op de systeemplaat. Zie “Onderdelen van de systeemplaat” op pagina 24. 4.
  • Page 52 5. Als u in een eerder stadium bepaalde sloten hebt verwijderd (bijvoorbeeld een hangslot of een kabelslot), breng die dan weer aan. 6. Sluit de externe kabels en snoeren weer op de computer aan. Zie “De plaats van aansluitingen aan de achterkant van uw computer” op pagina 19. 7.
  • Page 53: Hoofdstuk 4. Software Herstellen

    Rescue and Recovery de inhoud van de primaire vaste schijf terugzetten naar een eerder opgeslagen toestand. In dit hoofdstuk maakt u kennis met de hersteloplossingen die worden geleverd door Lenovo. Het programma Rescue and Recovery bestaat uit twee onderdelen, Rescue and ®...
  • Page 54: Backup En Herstel

    Waarschuwing: Als u de oorspronkelijke inhoud van de vaste schijf herstelt met de herstelschijven worden alle bestanden die op dat moment op de vaste schijf staan, gewist en vervangen door de oorspronkelijke inhoud van de vaste schijf. Tij- dens het herstelproces krijgt u de gelegenheid om één of meer bestanden op de vaste schijf naar andere media te kopiëren voordat de gegevens worden verwij- derd.
  • Page 55: Het Werkgebied Van Rescue And Recovery Gebruiken

    1. Klik op het bureaublad van Windows op Start, Alle programma’s, ThinkVantage en klik daarna op Rescue and Recovery. Het programma Rescue and Recovery wordt geopend. 2. In het hoofdvenster van Rescue and Recovery klikt u op het pictogram Sys- teem herstellen vanaf een backup.
  • Page 56: Herstelproblemen Oplossen

    5. Als er een wachtwoord is ingesteld voor Rescue and Recovery, typt u het wachtwoord zodra daarom wordt gevraagd. Rescue and Recovery wordt na enige tijd geopend. Opmerking: Als u het scherm van Rescue and Recovery niet ziet, gaat u naar ‘“Herstelproblemen oplossen”.
  • Page 57: Noodherstelmedia Maken En Gebruiken

    1. Start de computer en het besturingssysteem op. 2. Open een Internet-browser en ga naar het volgende internetadres: http://www.lenovo.com/think/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-54483 3. Plaats een diskette in diskettestation A. De gegevens op de diskette zullen wor- den gewist waarbij de diskette wordt geformatteerd.
  • Page 58: Stuurprogramma's Installeren Of Herstellen

    Andere stuurprogramma’s worden meegeleverd bij de desbetreffende apparaten. De meest recente stuurprogramma’s voor bij fabricage geïnstalleerde apparaten vindt u ook op de website http://www.lenovo.com/support/. U kunt als volgt een stuurprogramma opnieuw installeren voor een bij fabricage geïnstalleerd apparaat: 1. Start de computer en het besturingssysteem op.
  • Page 59: Een Herstelapparaat Opnemen In De Opstartvolgorde

    v Als de onderliggende map voor het apparaat een bestand met de extensie .INF bevat, kunt u met het programma Nieuwe hardware (in het Windows Configuratiescherm) het stuurprogramma opnieuw installeren. Niet alle stuurprogramma’s kunnen opnieuw worden geïnstalleerd met dit pro- gramma.
  • Page 60 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 61: Hoofdstuk 5. Het Programma Setup Utility Gebruiken

    Gebruikerswachtwoord Het gebruikerswachtwoord voorkomt dat onbevoegde personen uw computer kun- nen gebruiken. Een gebruikerswachtwoord instellen of wijzigen U kunt als volgt een gebruikerswachtwoord instellen of wijzigen: © Lenovo 2006. Portions © IBM Corp. 2005, 2006.
  • Page 62: Beheerderswachtwoord

    Opmerking: U kunt elke combinatie van maximaal acht tekens (A-Z, a-z en 0-9) gebruiken. 1. Start het programma Setup Utility (zie “Het programma Setup Utility starten” op pagina 45). 2. Kies in het menu van het programma Setup Utility de optie Set User Password en druk op de Enter-toets.
  • Page 63: Een Opstartapparaat Selecteren

    Opmerking: Als u naar het wachtwoord wordt gevraagd, moet u het beheerders- wachtwoord invoeren. 1. Kies in het menu van het programma Setup Utility de optie Beheerders- wachtwoord instellen en druk op de Enter-toets. Er verschijnt een bericht dat aangeeft dat het wachtwoord uitgeschakeld is. 2.
  • Page 64 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 65: Hoofdstuk 6. Systeemprogramma's Bijwerken

    Utility eenvoudig bijwerken door uw computer op te starten met een flashdiskette of door een speciaal bijwerkprogramma uit te voeren vanuit het besturingssysteem. Lenovo brengt regelmatig wijzigingen of verbeteringen aan in het POST/BIOS. Bij- gewerkte versies kunnen worden opgehaald vanaf de Lenovo-website, http:// www.lenovo.com.
  • Page 66 Handboek voor de gebruiker...
  • Page 67: Hoofdstuk 7. Diagnose En Probleemoplossing

    Mocht u het probleem niet zelf kunnen oplossen, laat de computer dan nazien. Raadpleeg de bij uw computer geleverde documentatie over garantie en veilig- heid voor een lijst van telefoonnummers voor service en ondersteuning. © Lenovo 2006. Portions © IBM Corp. 2005, 2006.
  • Page 68: Diagnoseprogramma's

    Opmerkingen: 1. De meest recente versie van de diagnoseprogramma’s kunt u downloaden vanaf http://www.lenovo.com/support/. Voer het type van de machine in het veld Use Quick Path en klik op Go om de bestanden te downloaden die speci- fiek voor uw computer zijn.
  • Page 69: Pc-Doctor Voor Windows

    PC-Doctor voor Windows PC-Doctor voor Windows is een diagnoseprogramma voor het Windows- besturingssysteem. Met PC-Doctor voor Windows kunt u de symptomen van en oplossingen voor computerproblemen bekijken, hebt u toegang tot het Lenovo Troubleshooting Center, kunt u stuurprogramma’s bijwerken en systeemgegevens controleren.
  • Page 70 Opmerking: Op bepaalde modellen kunt u op de Esc-toets drukken om Res- cue and Recovery te openen. 5. Kies in het werkgebied van Rescue and Recovery Diagnoseschijven maken. 6. Volg de aanwijzingen op het scherm. 7. Als wordt gevraagd om een diskette, plaatst u een lege, geformatteerde dis- kette in het diskettestation en volgt u de verdere aanwijzingen op het scherm.
  • Page 71: Reiniging Van De Muis

    6. Tijdens het starten van de computer wordt het diagnoseprogramma automa- tisch geopend. Selecteer de diagnosetest die u wilt uitvoeren. Druk op de toets F1 als u aanvullende Help-informatie wenst. Reiniging van de muis Hier vindt u instructies voor het reinigen van de muis. De procedure is afhankelijk van of u werkt met een optische of een niet-optische muis.
  • Page 72 Opmerking: De onderstaande afbeelding verschilt wellicht van uw muis. 1 Ring 2 Bal 3 Plastic rollers 4 Balhouder Volg de onderstaande instructies voor het reinigen van een muis met een bal: 1. Zet de computer uit. 2. Haal de stekker van de muis uit de aansluiting op de computer. 3.
  • Page 73: Hoofdstuk 8. Informatie, Hulp En Service

    Hoofdstuk 8. Informatie, hulp en service Als u hulp, service of technische ondersteuning nodig hebt of als u gewoon meer informatie wilt hebben over producten van Lenovo, dan staat Lenovo u terzijde met een ruime hoeveelheid verschillende mogelijkheden. Informatiebronnen Hier vindt u informatie over hoe u toegang krijgt tot nuttige informatiebronnen met betrekking tot uw computer.
  • Page 74: Access Help

    Meer informatie over CRU’s vindt u bij “Onderhoud” op pagina vi. www.lenovo.com Op de website van Lenovo (www.lenovo.com) is een uitgebreide hoeveelheid infor- matie en services beschikbaar, waarmee u uw computer kunt aanschaffen, upgraden en onderhouden. De meest actuele informatie over uw computer vindt u op deze Lenovo-website.
  • Page 75: Hulp En Service

    De uitkomst van de probleemoplossingsprocedure of de diagnoseprogramma’s is wellicht dat u aanvullende of bijgewerkte stuurprogramma’s of andere software nodig hebt. Er zijn Lenovo-pagina’s op internet beschikbaar waarop u de nieuwste technische informatie kunt vinden en stuurprogramma’s en updates kunt downloaden.
  • Page 76: Andere Services Gebruiken

    Voor een lijst van telefoonnummers voor service en ondersteuning in uw land of regio gaat u naar http://www.lenovo.com/support/ en klikt u op Support phone list of u raadpleegt de garantie- en veiligheidsinformatie die is meegeleverd met uw computer.
  • Page 77: Bijlage A. Handmatige Modemopdrachten

    DS=n Een van de vier telefoonnummers (n=0-3) kiezen die zijn opgeslagen in het permanente geheugen van de modem. © Lenovo 2006. Portions © IBM Corp. 2005, 2006.
  • Page 78 Opdracht Functie Opdrachten worden niet afgebeeld Opdrachten worden afgebeeld Escapetekens - Schakelen van werkstand Verzenden/Ontvangen naar opdrachtwerk- stand (T.I.E.S.-opdracht) Modemverbinding verbreken Modem actief maken Opmerking: H1-opdracht wordt niet onder- steund in Italië Productidentificatiecode weergeven Test ROM-controlegetal Interne geheugentest Firmware-ID Gereserveerd ID Laag luidsprekervolume Laag luidsprekervolume Gemiddeld luidsprekervolume...
  • Page 79: Extended At-Opdrachten

    Opdracht Functie Gelijk aan X1 plus detectie kiestoon Gelijk aan X1 plus bezetdetectie/blind kiezen Alle responsen en kiestoon en bezet signaal- detectie Actief profiel 0 opnieuw instellen en ophalen Actief profiel 1 opnieuw instellen en ophalen Extended AT-opdrachten Opdracht Functie &C_ &C0 Force Carrier Detect Signal High (ON)
  • Page 80: Mnp/V.42/V.42Bis/V.44-Opdrachten

    Opdracht Functie &S1 DSR uit in opdrachtwerkstand en aan in on-linewerkstand &T_ &T0 Test in uitvoering beëindigen &T1 Lokale analoge loopbacktest uitvoeren &T3 Lokale digitale loopbacktest uitvoeren &T4 Digitale loopbacktest op afstand toestaan door modem op afstand &T5 Digitale loopbacktest op afstand niet toestaan &T6 Digitale loopbacktest op afstand uitvoeren &T7...
  • Page 81 Opdracht Functie Alleen MNP Class 5 gegevenscompressie inschakelen Alleen V.42bis gegevenscompressie inschakelen MNP Class 5 en V.42bis gegevenscompressie inschake- &Q_ &Q0 Alle direct datalink (gelijk aan \N1) &Q5 V.42 datalink met uitwijkopties &Q6 Alle normale datalink (gelijk aan \N0) +DS44=0, 0 V.44 uitschakelen +DS44=3, 0 V.44 inschakelen...
  • Page 82: Fax Class 1-Opdrachten

    Fax Class 1-opdrachten +FAE=n Data/Fax Automatisch beantwoorden +FCLASS=n Servicecategorie +FRH=n Gegevens ontvangen met HDLC-framing Gegevens ontvangen +FRM=n +FRS=n Stilte ontvangen +FTH=n Gegevens verzenden met HDLC-framing +FTM=n Gegevens verzenden +FTS=n Verzenden stoppen en wachten Fax Class 2-opdrachten +FCLASS=n Servicescategorie. +FAA=n Adaptief antwoord. +FAXERR Waarde faxfout.
  • Page 83: Spraakopdrachten

    +FPHCTO Timeout fase C. +FPOLL Geeft de pollingaanvraag aan. +FPTS: Status paginaoverdracht. +FPTS= Status paginaoverdracht. +FREV? Revisie aangeven. +FSPT Polling inschakelen. +FTSI: Het transmitstation-ID aangeven. Spraakopdrachten Baudwaarde selecteren #BDR #CID Detectie Caller ID inschakelen en rapportage-indeling Data, Fax of Voice/Audio selecteren #CLS #MDL? Model aangeven...
  • Page 84 Opmerking voor gebruikers in Zwitserland: Als Taxsignal op uw Swisscom-telefoonlijn niet uitgeschakeld is, kan dit de modemfunctie nadelig beïnvloeden. Dit kan worden verholpen door een filter met de volgende specificaties: Telekom PTT SCR-BE Taximpulssperrfilter-12kHz PTT Art. 444.112.7 Bakom 93.0291.Z.N Handboek voor de gebruiker...
  • Page 85: Bijlage B. Kennisgevingen

    Bijlage B. Kennisgevingen Mogelijk brengt Lenovo de in dit document genoemde producten, diensten of voorzieningen niet uit in alle landen. Neem contact op met uw plaatselijke Lenovo- vertegenwoordiger voor informatie over de producten en diensten die in uw regio beschikbaar zijn. Verwijzing in deze publicatie naar producten of diensten van Lenovo houdt niet in dat uitsluitend Lenovo-producten of -diensten gebruikt kun- nen worden.
  • Page 86: Kennisgeving Televisieuitvoer

    Het materiaal op dergelijke websites maakt geen deel uit van het materiaal voor dit Lenovo-product. Gebruik van dergelijke websites is geheel voor eigen risico. Alle hierin opgenomen prestatiegegevens zijn verkregen in een gecontroleerde omgeving. De resultaten die in andere gebruiksomgevingen worden verkregen, kunnen hiervan daarom aanzienlijk afwijken.
  • Page 87: Trefwoordenregister

    53 optische muis 55 uitvoeren 54 diagnosediskettes maken 53 uitvoeren 54 niet-optische muis 55 DIMM’s (dual inline memory modules) installeren 25 noodherstelmedia 41 Door de klant vervangbare onderdelen (CRU’s) 58 © Lenovo 2006. Portions © IBM Corp. 2005, 2006.
  • Page 88 systeemplaat (vervolg) poorten 24 omgeving, in bedrijf 16 systeemprogramma’s 49 Online Books, map systeemprogramma’s bijwerken 49 Gids voor het vervangen van hardware 57 oog voor hangslot 32 opstartapparaat selecteren 47 terugplaatsen, kap 35 volgorde wijzigen 47 ThinkVantage 34 opstartreeks, herstelapparaat 43 ThinkVantage Productivity Center 57 opties beschikbaar 15...
  • Page 90 Onderdeelnummer: 41X6175 Gedrukt in Nederland (1P) P/N: 41X6175...

Table of Contents